Arkadaşlar merhaba, Hafta sonu itibari ile allah nasip ederse antalya-kaş'a gitmeyi düşünüyorum 1 ay kadar kalıcam yalnız elimdeki mevcut malzemeler tamamı ile marmara ve bogaza ait kaş bölgesinde ne tür balıklar mevcut bu balıklar sadece yemli takıp ilemi avlanır kaşık,rapala gibi malzemelere gelirmi çapari işe yararmı sorulcak çok soru var sanırım derdimi anlatabildim mevcut oltam va kamışım profilmdeki ürünlerdir şimdiden tşk ederim
eğer o taraflara gidiyorsanız uygun takımlardan önce size palet, şnorkel ve maske edinmenizi tavsiye edeceğim. kaş bölgesi dünyanın önde gelen dalış noktalarından biridir. öyle pahalı malzemelere, tüpe falanda gerek yok sualtı harikalarına şahit olmanız için. bir şekilde uygun yoldan edinin bu malzemeleri, sonra kendinizi sualtı dünyasına bırakın. birçok balığı bir arada görme şansına sahip olabilirsiniz. kaş yarımadasındaki koylarda, kaputaş, patara ve bölgedeki bilimum bakir koylarda yüzmeyi unutmayın. gelmişken mutlaka kalkana uğrayın alibaba'nın müthiş ev yemeklerini ve liman cafe'nin dondurmalı waffle'ını yemeden gitmeyin. vaktiniz varsa islamlar köyüne çıkıp vadi manzarası eşliğinde alabalık yiyin. limandan sağa doğru toprak yola devam edip müsait biryerde kalamarlarla beraber yüzün... nerde kalmıştık? ben kalkan taraflarındaydım bu yaz kısa bir süreliğine, bol bol serbest dalış yaptım kendi çapımda, çok çeşitli türde ve bol miktarda balık gördüğümü söyleyebilirim. balık tutmayada gittik 3-5 defa ama tutmak ne mümkün, o bölgenin özellikle kıyı şeridinde denizin dibi çok kayalık, balıklarda genelde dipte kayaların etrafında eşeleniyorlar. şamandıralı oltaya bakmıyorlar. dibe atsan mutlaka takılıyor, uzak atış zaten birçok bölgede imkansız. pek ne yapacağımı bilemedim. yani şöyle söyleyeyim balık var ama balığın olduğu yere oltanı bırakamıyorsun. bu sorunu seneye kısmetse şişme bot ile çözmeyi düşünüyorum. çapariyi tekneciler kullanıyor o bölgede, kıyıdan at-çek ile ilgili bir bilgim yok ama yapanıda görmedim. balık çeşitliliği konusunda yukarıdada söylediğim gibi çok zengin, ne ararsan var denecek cinsten sorularına tam çare olamadım sanırım ama yinede kafanda genel bir tablo oluşmuştur. yukarıda turistik bilgilerde verdim biraz kafana takılan birşeyler varsa başka, yine cevaplarım..
dostum öncelikle 5 yıl orada görev nedeniyle bulundum şunu belirtmem gerekir ki bana göre kaş düntanın en güzel yeri 5 yıllık görev sürem boyunca en büyük zevkim, hobim balık tutmaktı. balıkçılık merakım da zaten kaşta başladı. şu anki görev yerim kaşa bayağı uzak ama inan sen konuyu açtığında resmen gözlerim doldu anılarım depreşti gelelim kaşta balık nasıl tutulur mevzusuna; hangi tarz balık tutmaktan hoşlanırsın bilemem ama sana birkaç tavsiyede bulunayım hemen: 1. tekne ile balık avlayacaksan eğer eylül-ekim dönemi sırtı ile kuzu (akya yavrusu-1kg lık) avlama zamanıdır. bunun için meise doğru giderken soldaki limanağzı yarımadasının 10m kıyısından tekne ile yavaş bir hızda sırtı çekmen lazım. teknenin sağından ve solundan 2 kişi (1 kişi de olabilir)30-40m geriden takip edecek şekilde rapala su üstünden çekilir. kuzu zaten rapalayı gördümü affetmez. sürü halinde gezdikleri için yakaladığını çekerken peşinden diğerleride takip eder. kaştaen haz aldığım av buydu. ama balıkçı teknesi olan bir kankam vardı siz de kiralayabilirseniz mutlaka tekne kiralayıp bu yöntemi denemelisinz hayatınızda unutamayacağınız bir av olacağına garanti verebilirim. 2. yine tekne ile sbah gün doğumu veya gün batımına doğru 100-120 m derinlikten demir atıp dip oltasıyla mercan çekebilirsiniz. yem olarak tavuk göğsü kullanır kaş halkı çoğunlukla. tuzlayıp gazete kağıdı ile suyunu almak ve sertleşmesini sağlamak gerekir. 3. yine tekne ile kolyoz alabilirsiniz. tam kolyoz zamanıdır şu an kaşta. bunu için 10 lu çapari takımını kullanmalısınız.güneşin deniz veya karadan kırmızı şekilde battığı an kolyoz zamandır. 4. kıyıdan avcılığa gelince; benim en sevdiğim yöntem yengeç bacağı ile ıskaroz avlamaktır. bunun için yarımada civarındaki kayalıklardan 3-5 yavru yengeç bulup ortadan ikiye bölüp bacaklarını yem olarak kullanmanız gerekir. şamandıralı bir basit kamışlı takım ile yengeç bacağıyla ıskaroz avlamak inan bana muhteşem bir zevk verir 5. yine kıyıdan özellikle sabah hidayetin koyundan tavuk ile dip takımıyla balık alabilirsiniz. umarım yardımcı olmuşumdur. şimdiden rastgelsin. bol şans ve iyi eğlenceler dilerim...
kardeşim benim öyle güzel anlatmışsınki benimde bir daha gidesim geldi antalya ya çok güzel paylaşımda bulunmuşsun ek yapmaya bile gerek yok sanırım ellerine saglık
Kaş gerçekten harika bir yer. Bu yaz Kalkandaydım 1 hafta . Orada sokar denilen bir balık türüvar. Ekmek içi ile sinek iğneye geliyorlar. Yakalaması müthiş zevkli. Büyük boylarını tutun ama küçük gelirse salın , küçüklerin tadları iyi değil. Büyük boy beyaz sokarlar en makbülüdür. Ekmeğe saldırıyorlar resmen. Ağızları çok küçük olduğundansakın büyük iğne kullanmayın.En küçük boy iğne . Balığın vuruşunu hissettiğin an hemen tasmalıyorsunuz .Balık sudan çıkana kadar sanki çupra tutmuşsun gibi bir heyecan veriyor sana Bu arada sakın sırtındaki dikenlere dokunma .
Merhaba. Hepinize çok teşekkür ederim okadar içtenlikle ve heyecanla yaşadıklarınızı anlatmissinizki bu duyguları benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim sanırım anlatılanlardan sonra balık avı 2.planda kalicak tekrar tekrar teşekkür ederim
valla bizim kaş ta evimiz var hafta sonuda düğün var orda canım çekti bu yazılanlardan sonra gitsem mi acaba