Akdeniz bölgesinde kırmızı benekli....

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında spinnci tarafından paylaşıldı.

1. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    arkadaşlar akdeniz bölgesinde kırmızı benekli ala arıyorum...hangi ırmak,dere ve çaylarda bulunur? yardımcı olursanız sevinirim..

2. LapinCash

LapinCash

Adanada iç sularda olduğunu biliyorum belgesini felanda veriyorlar hatta Yaban Tv de Adanadan birisinin alabalık avını yayınladılar Sizden Gelenler programında.

3. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler..ama adana bana çok uzak..ben daha çok antalyaya 200 km aralıkta yerler arıyorum..saygılar..

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Antalya Alanya arasında Alara cayının üst bölgelerinde,Alanyadan sonraki Dim çayının en üst bölgelerindfe.Antalya Beşkonak bölgesinde vardır.
    Sevgilert

5. idko

idko inan koç

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    okuma salina2
    En İyi Avı:
    levrek 5,5kg
    kırmızı benekli bulunan dere ve çayların hepsinde de av yasağı vardır, sirküleri dikkatlice incelerseniz bölge ve zaman yasaklarına ulaşabilirsiniz

6. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    demekki gökkuşağı niyetine atsak..kırmızı benekli yakalasak..cezayı yicez öylemi? unutmayalım..sirkülerde gökkuşağı akdenizin tüm bölgelerinde serbest..bir çok kırmızı beneklinin yaşadığı yerlerde gökkuşağıda var .. mesala manavgat ırmağında..bu duruma sirkülerler ne diyo acaba? saygılar

Son düzenleme: 2 Kasım 2009
  7. simendifer

simendifer Sennur

Kırmızı benekli alabalık avı şu an tüm yurtta yasaktır. (01 Ekim - 31 Mart)

Gökkuşağı alabalığı ise, orman içi sularda kırmızı benekli ile aynı yasak kapsamındadır. Bunun dışında kalan yerlerde serbesttir. (orman içinde kalan akarsular da yasak kapsamındadır. / 2/2 teblig - amaç ve tanımlar - Ormaniçi su: 31/8/1956 tarih ve 6831 sayılı Orman Kanununun 1 inci maddesinde tanımlanan orman rejimine dahil Devlet eliyle işletilen veya korunan alanlar içinde kalan dere, tabii göl ve su ürünleri üretimi veya su biriktirme amacı ile tesis edilen göletleri)

Siz konunun başında kırmızı benekli alabalığı sorduğunuza göre, şu anda avı yasak olan bir balık için avlak sormaktasınız.

Lütfen tebliği doğru şekilde inceleyelim ve buna göre bilgi aktaralım. Gökkuşağı alabalık avı Akdeniz'de serbesttir şeklinde bir ibare, tebliğ içerisinde bulunmamaktadır.

8. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Yakalamışsan geriye sal diyor sirküler.