akdenizde eşkina çıkarmı...?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gokhan_27 tarafından paylaşıldı.

1. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    olunca ilk size söylicem:)
    herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar ben uzun zamandır foruma giremiyodum (şehir degiştirdigim için) ama bundan sonra takip edicem inşallah ben manavgata taşındım ve sideye avlanmaya gidiyorum benim merak etdigim konu sidede çok güzel kayalık bölgeler var özellikle limanın oralar eşkina için mükemmel yerler ama burada eşkina çıkarmı bilmiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim veya bu bölgede ne çıkabilir sizce ben devamlı kefala gidiyorum ama artık daha güzel ve büyük balık tutmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim herkese kolay gelsin iyi günler:)

2. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Merhabalar öncelikle Manavgat'a hoşgeldiniz bende Manavgattanım avlanmak için illede Side diyosanız en uygun av kefal fakat mevsimine göre avcı balık da oluyor.Hatta bir ablamız grida avlamıştı orada ama zor bi av tabi.Levrek de çıkıyo, çıkmıyo deil.

Eşkinaya ben pek denk gelmedim ama tekne ile açılanlara eşkina denk geliyo.

Yok ille Side olmasa da olur balık oslun yeter diyorsanız Boğaz dediğimiz yere gidersiniz hangi yakadan gittiğiniz önemli değil fakat tam oraya gitmek için antalya tarafında kalan yakadan gittiğinizde 1 km kadar yürümeniz gerekicek çünkü sahille karşılaşıyorsunuz.Kışın 4x4 ile veya ATV ile rahatça geçersiniz oradan.Alanya tarafından giderseniz daha rahat olur hem gölge olabilecek ağaçlarda var ve su o tarafta şiştiği için gölleşio yosunlaşma olduğu için kefal gezio çırpma dedikleri üçlü kancalarla bile avlıolar.Küçük değil kefaller 1-1.5 kg lıklarını tuttum orada en küçükğü 400-500 gr .Herneyse boğaza geldiğinizde geceleri levrek avı çok bereketli oluyo akşamüstüde alabilirsiniz.Şu aralar lüfer de var kefal yine bol miktarda mevcut, zarganalar var fena değil ama zargana tutmak için oraya gidilmez gündoğdu beldesinde aktaş mevkiine gitmelisiniz.

Irmağımız var şelale tarafında alabalık,yılan balığı falan çıkıo.

Barajımız var sanırım birtek sazan çıkıo bide karabalık çıkıyomuş.Aslında barajda yayın da varmış bikaç abi tuttuunu söledi.Yine de güvenilir kaynak olmadığı için pek bel bağlamak olmaz.Aklıma gelenler bu kadar sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

Saygılar

3. ceyhunbaldan

ceyhunbaldan ceyhun

En İyi Avı:
    Akya 22kg,Sazan 12kg,Levrek 6kg
    Ben side'de yaşıyorum bu konu da size yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.Limanın çevresinde eşkina tutma imkanınız yok çünkü bugüne kadar hiç tutan birini görmedim ve buralarda çıkmıyor diye biliyorum ama cok nadirde olsa acıklarda denk geldiğini duymuştum balıkçılardan.

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Gökhan Bey, oralarda daha mücadeleci ve kafalı balıklar olan levrek, minekop, çipura, sargoz gibi battal balıkları aramanızı tavsiye ederim. eminim ki eşkinadan daha zevkli av vereceklerdir...

5. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    arkadaşlarım üçünüzede ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim bugüne kadar bende orada hiç eşkina tutan görmedim daha dogrusu gece avlananı hiç görmedim ama ben yine teke toplayıp bir kaç kere gece avına cıkmayı düşünüyorum en azından ne çıkıyor veya ne çıkmıyor diye merakımı yenmek istiyorum:) buarada ceyhun ve bahadır müsayit oldugunuz bir zaman beraber av yapmaya ne dersiniz:) buarada tekrar sağolun

6. ceyhunbaldan

ceyhunbaldan ceyhun

En İyi Avı:
    Akya 22kg,Sazan 12kg,Levrek 6kg
    tabi neden olmasın seve seve uygun bir zamanda güzel bir av gerçekleştirebiliriz

7. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Evet evet çok iyi olur gerçekten

8. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Bu arada tekeyi kendiniz toplarsanız sorun yok ama ben ne zamandır arıyorum 4-5 yere soruyorum belirli periyotlarla hiçbirinde de mamun bulamadım, bulamadığım gibi abilerimiz "gelmez, çok zorrr" diolar.Antalya'dan geldiği için ölüolarmış sıcaktan:S.Aynısını burda muhafaza ediosanız 1 saat bile sürmeyen yoldan gelirken nasıl muhafaza edemiosunz?En ii yöntem ıslak yosun sanırım, ıslak yosunun arasına koy thermokingli bi arabaya at hatta ona bile gerek yok çalıştır klimayı azcık fazla yaksın nolcak gelince kapış kapış gider zaten.Bayramdan sonra gelicek dedi bakalım bekliorz.

9. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    valla bahadırım arabam yok kliması olsun:) hem zaten muhafaza etmemede gerek yok ben bir kaç kere side limanın içini yokladım orada teke çıkıyor çoğunlukla ufak çıkıyor ama bazen aralarında iriside çıkıyor gündüzden bir çalışmayla teke işini hallederiz yani:cool: buarada ben yarın sözlümle sideye inicem denize gitmeyi düşünüyoduk ama bugün hava kötü yarın ne olur bilmem ama ben yinede yanıma oltamı alıcam boşluk bulabilirsem bir at çek yapıcam deniz dalgalı malüm belki bi tane yakışıklı gelir:D iyi veya kötü yarın size haber ederim herkese hayırlı akşamlar

not: ben derimki manavgat side alanya civarı hakkında bir köşe açalım hem orada görüşürüz hemde bildiklerimizi paylaşırız ne dersiniz bide bizim armagan abimiz vardı (manavgatdan) bide onu yakalarsak bi takım oluştururuz belki:) sizden haber bekliyorum kendinize iyi bakın

10. mehmetozaslan

mehmetozaslan Mehmet Özarslan

Gökhan Bey Manavgata hoş geldiniz müaait bir zamanda tanışalım Selamlar

11. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    tabikii mehmet bey en kısa zamanda inşallah :)

12. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    yok gökhan abi sna demedim zaten balıkçılardan şikayetçiyim ben:) evet olabilir bi köşe olursa hem diğer arkadaşlarımızda faydalanır.Manavgat çevresi kötü avlaklar değil neticede ama sanırım ben gerçek balık avı için gelecek yazı beklemek zorundayım;okul açılıyo artık üniversiteli olduk buralardan uzak kalıcam biraz:(

13. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    tamam bahadır senlede yazın gelince görüşürüz köşemiz oluncada oradan bizi takip edersin artık:) buarada bugün limana indim at çek yapdım bir x-rap bide kaşık denize hediye ettim:( ama gördüğüm şeyler ben hırslandırdı :mad: ben bi rapalamı denize hediye ettikden sonra kaşıkla devam etmeye başladım tabikii dolaşıyodum yanı aynı yerde durmuyodum yine tam kaşığımı atıp çekerken gözüm limanın sağ tarafına az biraz açığa dogru kaydı bide ne göreyim:eek: balıklar havada uçuşuyor bi 15 saniye kadar sürdü hemen oraya doğru koşdum köşeden atmaya başladım ben atarken orada kefal tutan iki kişi vardı bana baraküda var dediler daha çok heveslendim tabiki ama o dene beş dakika sonra üç metre önümden ufak bir balık bana doğru zıplaya zıplaya geliyor yanıma kadar geldikden sonra kendini kayaların arasına attı su birikintisinde kaybolup gitti o an balıgı kovalayana bakdım ama sadece kuyruğunu görebildim iri kuyruğu vardı tahminimce boyu 30 ile 40 santim arası bişeydi ne olduğunu göremedim ama harika bi görüntüydü inşallah yagmur çok hızlanmazsa yarın yine gidicem ve güzel bi balık alana kadarda bu işin peşini bırakmıcam neyse benden bu kadar kendinize iyi bakın

14. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    :)vayy be bende geçen gün kaşık attım zargana geldi peşinden ama atlamadı
    orası erken saatte levrek yapar gibi geliyo.Ha bide orda demiştim ya bi ablamız var grida avladı die o tip ablalarımız tekne kiralayıp açılıolarmış geçen günlerde yine çıkımışlar benm eniştenin restaurantı var orda o söyledi baya güzel balıkla geri dönmüşler