Merhabalar öncelikli olarak geçmiş kurban bayramınızı kutlarım.. Aslında herkesin yaptığını yapmak istedik bayramı fırsat bilip vakit bolken kendimizi hemen denizin maviliklerine bırakmak şartıyla her zamanki balık avlarımın vazgeçilmezi olan murat arkadaşımla plan yapmaya koyulduk.Öncelikli olarak takımlarımızı tek tek elden geçirip iğneleri yeniledikten sonra yem almak üzere İskenderundaki balıkçıların bulunduğu belediye balıkhanesinin yolunu tuttuk. Aslında avlağımızı belirlemiştik.Yem olarak 3 kğ süpye 1 kğ karides aldık. Avlağımız liman bölgesiydi çok kereler tecrübe sahibi olduğumuz bir avlak gerçekten kayda değer bereketli avların vazgeçilmezi olan bir avlak şu ana kadar beni yanıltmamıştı.Nitekim avlağımız daha çok LAHOZ-ÇİPURA-MERCAN-SARKOZ mevsimine görede AKYA-LÜFER-LEVREK yapıyor. Avlağa vardığımızda saatler gece yarısı 00:00'dı.Oltalarımızı çantadan çıkardığımız gibi süpyeleri takmaya koyulduk. Oltamız Kasnaklı Beden olarak Ø 100 mm tek filaman (monofilaman) naylon misina. Köstekli dip oltası.Köstek uzunluğu 60 cm. 6 numara Mustad 39960D no.10/0 iğne çok kaliteli olması gerekiyor. ve teklinin altına bağlanmış üçlü kanca iğne.çok kaliteli demiştim çünkü balığın iriliğine göre kaliteli olmayan iğneler balığın kafa vuruşlarıyla açılabiliyor. Sübyelere iğneleri dikme yöntemiyle süpyenin vücudunda iğneleri saklama tekniğiyle bağladıktan sonra oltaları denize serdik.Liman olduğu için her şey çok müsaitti.Yaklaşık 5 tane oltayı aynı anda serdik.Sübyelerin bıyıkları olduğu için küçük balıklar parçalayabiliyor o yüzden bıyıklarını kesip atmak ta fayda var. Derken oltaları serip biz çipuraya uğraşırken makaralardan birinin gittiğini gördüm.Hemen misinayı elime aldım bekliyorum.Hafif hafif çektirmesini hissediyorum.yavaş yavaş kaçırıyor adeta elimdeki misinayı ben de veriyorum misinayı..Birazdaha ağzında yemle gittikten sonra bir ara duraklar gibi oldu tam hareket etmeye başladı zımbayı vurdum üçlü iğne o esnada damağına yapışmış. Hiç ara vermeden çekmeye başladım Nİtekim balık yüzeye geldiğinde kendini gösterdi gelen lahozdu.Balığı çekerken ıslanarak gelen misinanın elimde kaymasına diyecek yok.O an eldivende giymeye vakit bulamadım..Derken balığı çıkardıktan sonra aynı oltaya yine yem olarak süpye takıp attım.Yarım saat içinde ne tesadüftür ki aynı oltaya yine aynı balıktan takıldı ve aynı şekilde aralık vermeden çıkardım.Diğer oltalara hiç bir şey dokunmadı.Nitekim sabah 5:00 da avlağı terk ettik. HeRkEsE BeReKeTlİ aVlAr dİlErİm... Günün Bereketi: 2 ADET LAHOZ
Tebrikler çok güzel balıklar. Lahozların yanında 2 adet de Kızıldeniz kaçkını ziyaret etmiş oltaları. Bir kınalı sargoz ve bir naylon balığı.
İyi de ne yazıyor bu başlıkta? Okumak için ayrı bir kurs filan almak gerekiyor sanırım Bizim bildiğimiz bir cümle büyük harfle başlar, küçük harflerle devam eder. Başlık yazıları tamamı büyük harf olur vs. vs. Başlığa bakıyorum, bir daha bakıyorum, bir türlü çözemedim ne anlama geliyor bu garip semboller
Sevgili Mustafa, Türkçemizi daha iyi ve güzel kullanmak amacı ile konu başlığınız aynı kalmak üzere daha düzgün bir dizilimle tarafımdan düzeltilmiştir, bilginize
kursa gerek yok.ilgi ve alakanıza ayrıca teşekkür ederim. hep yazı fontları vardır pc..lerde!bende değişiklik olsun amaçlı böyle bir yazı stili kullanmaya çalıştım.Haklı olabilirsiniz bazen bazı eksiklikler bazı kişiler tarafından fark edilir yine bazı kişiler tarafından düzeltilir.. saygılarımla..
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.Türkçemiz hep daha güzel olsun.. maksat güzel olan her şeyi paylaşmak.hayat paylaştıkça daha güzel..
İki gözüm canım kardeşim, yazı, anlaşmak için, bilgileri kalıcı ve yaygın kılmak için vardır. Yazı, sözün, sembollerle ifade edilmesidir. Yani, yazı hikayedir, aslolan içindeki sözlerdir. Yazıdaki sembolleri böyle acayip hale getirmek okunmasını güçleştirmek, içerikteki sözler yerine şekillerle boğuşurken, anlamı kaybetmeye yol açmak gibi meselelere yol açar. Eğer değişiklik, şekil, racon vs. olsun diye düşünüyorsan, bu özde yapmaya çalış, şekilde değil. Bu çok daha etkili ve güzel olacaktır. Yazının diğer kısımlarından Türkçe'yi kullanmakta bir hayli iyi olduğun görülüyor. Eminim, şekle değilde öze yoğunlaşırsan, çok daha içerik olarak değişik ve farkedilen yazılar çıkarabilirsin. Bu arada, "6 numara Mustad 39960D no.10/0" demişsin. 39960D, Duratin kaplama bir çember iğnedir. Tasma atmana gerek yok, hatta tasma atarsan kaçırabilirsin balığı üstelik. Neyse, asıl mesele, 6 numara mı, 10/O numara mı, bunu anlayamadım. Çember iğneyi yemin içine saklama, en ucuna basitçe iliştir. Böylece avı kendiliğinden yakalamasını sağlarsın. Eğer iğnenin ağzı kapalı kalırsa, yada o şekilde yemin içinde kalırsa, bu iğne görev yapamaz. Ancak ilave ettiğin 3'lü iğne gibi bir diğerine kalır şansın.
Değerli agabeyime bilgi beceri ve paylaşımından dolayı teşekkürlerimi sunarım.Dilin kalemle buluşması tarifi olmayan bir hayat felsefesi olmalı ki nereye çeksen oraya gidiyor.Mühim olan anladığım kadarıyla Özünü yakalayabilmek.Çabam gerçek manada bu yönde maksadım güzel olanı paylaşmak.. Avım konusunda yapmış olduğunuz ince detay gerçekten çok önemli ben bu zamana dek aldığım balıkların ağzında hep üçlüyü takılı gördüm. Bu detayıda atlamamak lazım.. İğne konusunda da 6 numara ile 10 numara arası kullanıyoruz.Denize oltayı seriyoruz ama ne geleceğini kestiremiyoruz ki bazen levrek bazen lüfer bazen de akya onu kastedmiştim. Saygılarımla..