Tarih:20-22 Mart 2010 Avlak: Mersin karasularımız (gizli) Avlanılan Balıklar: Zargana, çupra, tral, sargoz, sarpa, kefal, baraküda ve tanımsız bir arkadaş. Sonuç: Ankara’ya dönüşümde çok dinlenmiş ve stresimi Akdenizin derin sularında bırakmıştım. Hikaye: Siteden komşumuzun isteği üzerine 20 Mart da dalışımı merdivenler denilen bölgeye gitmek için önce ormanlık ve kayalık patikadan 2 km kadar bir yürüyüş (dalış öncesi komando eğitimi- omzumuzda ağırlık üstümüze neopren yürü babam yürü) yaptık. Neyse ormanlık yolu bitirip kayalıklara geldiğimizde muhteşem manzara karşısında gerçekten tutuldum kaldım. Emekli bir öğretmenin Robinson hayatı yaşadığı kulubesi. Ve zor bir kaya inişi sonrasında zafer. Tabii bu kadar yolu geldikten sonra bunun dönüşü de karadan olmaz denizden olur. Yaklaşık 4-5 saatlik mecburi bir avdan sonra arabayı bıraktığımız yere ulaştım. Yarım adanın neredeyse yarısını turlamış oldum. Bunlarda o günün ganimetleri. İlk kez daldığım bu merada pek verimli olmasa da güzel bir av gerçekleştirdim. Ama yine de deniz bizi aç bırakmadı. Bunlar da ikinci gün hasılatı.
deniz,güneş,muhteşem bir doğa, yakalanan balıklarla beraber iç ısıtan çok güzel bir rapor olmuş, bu güzel paylaşım için çok teşekkürler,
İnsanın gözünü alıyor. Bereketli bir mera, bol ve çeşitli balıklar. Baraküda dediğiniz balık Deniz Turnası ise eğer, malesef limit altı olmuş. Lütfen bir dahaki avlarımızda buna dikkat edelim Görkemciğim. Selamlarımla.
çatal kuyruk yada sarı kuyruk denilen balıkta limit altı birtek göz dolduran güzel zargan ve avcı arkadaşın iyi nişancı olması sanırım istediği balıkları bulamayınca denizden boş çıkamamak için birkç çeşit yapmış
Nuri Bey, Tebliğlerde deniz turnası olarak geçen balık buna yakın bir akraba ve alt limiti 60 cm. Aslına bakarsanız yöresel olarak sarı ve siyah turna dediğimiz iki balık var. Benim yakaladığım iskarmoz da denilen sarı turna. Bu balığın tebliğkerde alt limiti yok. Eğer alt limiti bir kez yumurta dökmüş balık boyu olarak belirlersek (genelde bu şekilde boyutlandırılır) bu balığın boyu limit üstü kalır. Korumacı yorumunuz için telekkür ederim. Dikkatli bakarsanız kafa kısmında farkı görebilirsiniz. Ali Kemal Bey, Çatal kuyruk dediğiniz balığın adı King Fish (bilimsel adı pseudocaranx Thumbnails(dentex)]miş. Ege ve akdenizde yaşayan akya ile sıkca karıştırılan çatal kuyruk (çıplak) ile akrabalığı yok. Ama boy konusuna gelince yorum yapmak istemiyorum ilk kez gördüğüm ve vurduğum bir balık. Eğer üreme boyuna gelmeden avlamışsam buna birdahaki sefer dikkat ederim. Çıplak-Çatal Kuyruk-Akya Sarı Kuyruk-Kuzu balığı Not: Fotolar alıntıdır.
Görkem kardeşim harikasın. Konu detaylanınca, gündem ettiğimiz balığın sarıkuyruk ıskarmoz olduğunu ve maksimum 60 cm büyüyebileceğini, sevgili hocamız Yakup ERDEM'in nefis açıklamalarının ışığıyla farkettim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17280&page=2 Avınızı tebrik ederim. Bilgiler ve limit konusundaki hassasiyetiniz için de teşekkür ederim. Selamlar, daha iyilerine rastgelsin.
Nuri Bey, Esas ben size çok teşekkür ederim denizlerdeki balık popilasyonunu korumak için yaptığınız yorumdan dolayı. Saygılarımla.