Arkadaşlar merhaba.bu hafta sonu akgöl e balığa gitmeyi düşünüyorum.biraz araştırma yaptım ama yinede civarda oturan yada daha önce oraya gitmiş üstadlardan tecrubelerini paylaşmalarını rica edicem.şimdiden teşekkürler.
Akgöl hakkında Akgöl Karasu yolu üzerinde poyrazlar koruma alanının karşı tarafında yani yolun solunda biraz yukarıda kalan ve pek bilinmiyen bir küçük göl olup en meşhur balığı Karabalık tır fakat yıllar önce gittiğimde göleti mafia vari bir restaurant tarzında sahiplenen birileri vardı
Sanırım Arkadaş Çingene akgölünden değil de. Büyük Akgöl'den bahsediyor. Büyük Akgöl Ferizli ilçesine bağlı Gölkent kasabasının yanında bulunur. Etrafı tamamen sazlıktır. Bir iki yerde açıklık var fakat oralar da sığ. Kesinlikle kayık kiralaman gerek. Herkese kiralamazlar ama biraz güven verirsen sorun çıkmaz. Yaklaşık her gün saat 11-12 civarı kuzeyden rüzgar başlar. Kayıkta kendine güvenemez isen hemen geri dön. Zira sürükler. Kızılkanat, Çapak, Turna en çok rastlanan balıklar. Yayın için çok heveslenme. Var ama Oltaya kolayca gelmez. Sazan da var ama o da oltaya uzak duruyor. Yem olharak Solucan ve leş kurdu iyi iş yapar (Kızılkanat ve çapak için) Ayçiçeği küspesi ile de yemleme yapman gerekir. Turnası kaşık oltasını da sever ama en çok canlı kızılkanata vurur. (Sıcak günlerde çok derinlere atmalısın, nilüfer altında dahi durmuyorlar) Bir şey tutamazsan oradaki lokantalardan balık ödünç alır resim çektirirsin Umarım yardımcı olur.
evet,büyük akgöl diye belirtmem gerekirdi sanırım.verdiğimniz bilgiler çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.forum içerisinde kimsenin bu gölden bahsetmeme nedeni sanırım açık. bu hafta gitme ihtimalim var,eğer gider ve güzel balık alırsam foruma mutlaka geri döner fotoğraf koyarım.olmadı mecbur balıkçıya yanaşacağız
arkadaslar unutunuz bişey var yüzme bilmeyenlerin o göle gitmesi sakıncalıdır zira o göle düşenlerin kurtulma şansı %25 tir. benim amcamda o göle düştü ve o yüzde 25 lik ihtimali kullanamadı . ben uyarımı yaptım artık gerisi size kaldı mrsparkle sick
ak göl bakırlı ve gölkent köylerinin yanındadır oraya gitmek istiyosanız oraya en çabuk bakırlı köyünken geçerik varırsınız eğer balık tutmaya kızınızla gidersiniz orada çok su yılanı var bilmiş olun