hiç sorma Tarkan, tüm hazırlıklar tamamdı lakin hiç hesapta olmayan bir kayıp yaşandı eşimin akrabalarından. çok keyifsiz ve moral bozucu bir hafta sonu oldu nitekim, haftasonu resimlerine baktığımda stilleri gördüm lakin
Göl gibi akıntının olmadığı sakin meralarda rapala kurşunusuz kullanılabilir fakat akıntılı sularda hem uzağa atış hemde avcı balıkların dipte yem arayışları nedeni ile hem uzağa hemde dibe indirmemiz gerekmektedir.Buda rapalanın karışmasına ana misinemize dolanmasına neden olur.Bazı durumlarda gamını almak bile yetersi olur misinenin.Herkesin bildiği yöntemler vardır herkes paylaşırsa yararlı olacağını düşünüyorum.Üçlü fırdöndü denemesi yaptık gene rapala misinemize karıştı.En ideal olanı makinemizden gelen fırdöndüye ayaklı bir kurşun,rapala ise makinemizdeki fırdöndüye bağlamak denemelerim arasında ilk sırada.
amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok, çok basit,detaylı arama yaparak ilgili linki bulmak, bu seferlik işini kolaylaştırayım, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27041
. 1.) Önce imageshack.us adresine gidip fotoğrafları yükleyiniz. 2.) Sitenin Size vereceği foto linkini hafızaya kopyalayınız. 3) Burada cevap kısmına gelerek önce başına yazın sonra fotograf linkini yapıştırıp en sonada yazın.
Kurşunla rapalayı uzağa fırlattıktan sonra suya düştükten sonra bir an misineyi elle tutup kamışı geriye çekmek sonra misineyi koyvermek de iyi bir yoldur. Bu hareketle takımın düştüğü yerde kurşun sabitlenir ve rapala ileri fırlayarak ana bedenden uzağa gider. Böylece karışmalar en aza iner
bıraktığın an gene suyun dibine inecektir yani gen karışmaya meyilli birazda şans işi aslında o an akıntı ters yöne gitse gene karışacak ve en çok karıştıranda aksiyon yaparken kamışı bir sağa bir sola yavaş haraketlerle çevirmektir aksiyon yapmaya hiç gerek yok aslında kamışı suya paralel tutup makineyi yavaşça sarmak en idealidir.
Rapalanin bedene bağlanan uzunluğu ne kadar fazla olursa karışma ihtimali o kadar fazla olur. çünkü sert bir şekilde fırlatıldıktan sonra kefal avında olduğu gibi rapala havada dönerek suya doğru ilerler. Bunun için rapalanın bağlı olduğu kısım 1m veya 1,5 arasında (maksimum) olmaldır diye düşünüyorum. Doğru biçimde bağlanmış bir rapalanın suda aksiyon vermek için sağa sola çekilmesiyle rapalanın karışacağını düşünmüyorum. zaten rapalayı sağa sola yada yukarı aşağı hareket etmesi amacıyla sağa sola çekildiğini düşünüyorum.
Sevgili Mert; Suni yemleri halk dilinde rapala(bir marka aslında) bir sağ bir sol yaparsan akıntının ter yönde akmasıyla karışma olasılığı çok daha fazla olur suni yemlerin içerisinde bilye veya sıvı civa olması nedeniyle sen düz olarak çeksende içindeki bilye , civa ve akıntı sayesinde kendi aksiyonunu sergileyecektir.
Hafta sonu radarın oradayım dilerseniz sizide beklerim beraber denemeler yapalım ve arkadaşlarımıza bilgilerimizi aktaralım aktaralım.