Akıntının İçinde (2 de 2)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tarih : 12/02/2013
    Yer : Bergama
    Arayan : Mesut Sevil :D

-Volkan nasılsın, Bergamadaymışın.
    -İyiyim Mesut, izine ayrıldım, Bergamadayım.
    -Levreğe gitmiyon mu?
    -Bugün niyetim var aslında. :)
    -Bende gitmeyi düşünüyorum.
    -Sen müsaitsen seni alayım uygun bir zamanda Mesut. :)
    -Tamam saat 16:45'te evin önünde olurum ben.
    -Hadi görüşürüz o zaman :D:D:D

5 dakka rötarlı Mesut'u alıyorum çıkıyoruz Bergama'dan.

Mesut Şakran'dan yemde alalım diyor. Bir pakette mamun alıyoruz. Bende uygun göl kamışı yok. 5 metrelik bir tane var ama işe yaramıyor. En az 7 metrelik lazım uygun suda gezdirmek için. :)

Allah'a şükür ava gitmek konusunda eşim hiç sorun çıkarmıyor. 2 gün evde kalıp birbirimizi yiyince :D o bana soruyor hatta. :D – Sen balığa gitmiyon mu Volkan???? :D:D:D

Saat 18:00 civarı avlaktayız. İlk gittiğimiz avlak kayalık 2 saat kadar atıyoruz orada. Lakin benim taş gibi sağlam 2-3 yıl ardıma bakmayacağım Penn Fierce Makinamın kolu dönmez oluyor.
    Aklıma İnan ve Orhan abi geliyor. Askerliği de Adana da yapmışım. :D
    Şu Adana'dan da hayırlı bir şey gelmedi başıma diyorum içimden. :D

Neyseki Makine biraz moral bozsa da yedek Okuma Spa Pro 25 makinam var. 50 tl'lik fiyatıyla tam bir canavar. :D 2-3 kez ciddi derecede denize düşmesine karşın halen saat gibi.

Tam ben makinayı değiştiriyorum ki Mesut; burada su çok çekilmiş Volkan, çok slikon taktırırız hadi diğer avlağa gidelim diyor.
    Uzman Mesut; el mahkum uyuyoruz. İlk gittiğimiz avlakta ilk kilo üzeri levreğimi yakaladığımdan orası daha çok güven veriyor bana ama Mesut haklı, su çok çekik. :)

Yeni avlağa geçip yerleşmek saat 21:30'u buluyor. Mesut o avlakta yemli çalışıyor, benim göl kamışı kısa olduğundan slikonla başlıyorum. Saat 23:00 civarları Mesut yanıma geliyor, kulağıma :
    - Volkan çaktırma şimdi bi tane kiloluk aldım. :D

Ne zaman aldın be mubarek, 20 metre ilerindeyim hiç farketmedim. Hayvanı nasıl tutup, nasıl çektiyse? Zavallım kuyruk bile vuramadı sanırım. Yoksa farkederdim.

Sende yemliye dön diyor. Hemen yemliye dönüyorum ama ne dönüş. :D Surf kamışla yemli. :)
    Tabi uygun kombinasyon olmuyor, 5 metrelik göl kamışıyla da deniyorum ama balığın suyuna eremiyorum. El mahkum canım sıkılarak slikona dönüyorum. Bu arada Mesut mamunla levrekleri 2'liyor. :) İkisi de kiloluk. :) Mesut 2, Ben 0. :D:D:D balık çıktığını gören millet te bizim olduğumuz alanda kümeleşiyor. 2-3 kez slikonum dolanınca canım hepten sıkılıyor.
    Yemişim levreğini deyip arabaya oturuyorum, zaten biraz da üşüdüm. Bi de diyorum ki hayvan mamuna vuracak bugün, benim çaba boşuna gibisine.
    Mesut arada dışarda bağırıyor
    -VOLKAAAAAN gel çalış biraz.
    -La havle, iş verenim bu kadar sıkıştırmıyor. (Mesut duymuyor, arabadan mırıldanıyorum :D)
    -VOLKAAAAN çalışmazsan tutamazsın bak.
    -Allah Allah bi müsaade et be adam, nerden aldım seni arabaya, bi huzur vermedin ? :D:D:D
    Yarım saat sonra Mesut slikonla ilk levreğini alıyor. 1,5 kiloluk.
    Hem ne almak :eek:
    -Volkaaaan yardım et
    -??????? Geldimmmmmm

Arabadan çıkıp koşuyorum.
    Akıntı balıktan yana, balık iyi basıyor.
    Arkasına geçiyorum balığın, balık kıyıda. Ben görüyorum ama sahildekiler görmüyor.
    Sahildekilerden bazıları tekmeyle at sahile diyor.
    Balığa plase yapmaya hiç niyetim yok. Hayvan zaten ağzında iğne çekiliyor bir de sağ köşeye plaseyle yuvarlamayayım hayvanı. :)

Zaten kaçacak hali de yok. Gerek yok çıkmak üzere diyorum ve balık sahilde. Mesut çok iri değilmiş diyor, akıntıda çok bastı, iri sandım diyor. :)

Slikona balık vurması beni de iştahlandırıyor. Bende başlıyorum Mesut'un yanında atmaya.
    Biraz geç kaldığı halde Serhat abi de bize katılıyor. Sahilde 10 kişi varız.
    Yarım saat sonra saat 02:30 sıralarında çok uzakta sahteme balık biniyor.
    - Aldım aldımmmm.
    Mesut, geri yürü, kamışın pozisyonunu hiç bozma diyor.
    Geri yürüyorum sözde. :D:D:D
    -Volkan nereye, denize giriyorsun. Bana doğru gel bana doğru.

Balık heyecanından balığı kıyıya alırken kendim denize girecektim neredeyse. :D
    Bakalım önce kim ölecek oyunu gibi. :D Sanırım ben ölürdüm. Tuttuğum balık evde halen sağdı. (Tutulduktan 2 saat kadar sonra)

Balığı 20 metre ilerde tutmuştum. 25 'lik okumayla çek çek bitmedi metreler. Ya kaçırırsam korkusu. Kalbim ağzımdan çıkacaktı az daha. Öyle zevk verdiki bu 40 küsür santimlik kiloya yakın balık. 2 kiloluk ilk balığımdan daha fazla zevk aldım.
    Benden sonra Mesut'ta bir tane aldı ve saat 04:00 gibi avı bitirdik. :D

Ben o gün 2 vuruş daha aldım ama taktıramadım. :( Çok güzel bir gündü.

Levrek hedefime daha izimin ilk günü ulaştığım için çok avlanmak içimden gelmedi. Bu balıkla 2 de 2 yapmıştım. Balık şu sıralar güzel av verdiği halde hergün müsait olduğum halde yalnızca 2 kez daha ava gittim ve maksimum 3'er saat avlanıp döndüm. Diğer 2 av boş geçti. Son gün Serhat abi 2,700 gr'lık yakaladı. Videoda en sonda göreceğiniz balık. :)

Herkese rastgelsin. :) İyi haftalar dilerim. :)

Haftanın Özeti : Video

Müziksiz (O kadar uğraştım, youtube müziği yedi :()

http://www.youtube.com/watch?v=vBQ_mnBz3sc

Müzikli (Tavsiye ederim, bunu izleyin :D)
    http://www.dailymotion.com/video/xxkqo1_spr1_animals

Not : Daha fazla görsel, videoda. :)

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Ooooo Volkan aştın kendini ekibi kutlarım devamlarını dilerim bu arada Mesut'ada selamlar.

3. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Ne güzel görüntüler, ne güzel raporlar :) Tebrikler Volkancım. Ava gidemediğim şu günlerde gaz verdikçe veriyorsun :))

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hahahahahahahahaha çok güldüm çooook:laughing: :laughing: :laughing:

Şampiyonlar ligi kupası he?:laughing: :laughing: :laughing:

Abi helal olsun 2 de 2 yaptın bakalım 3. de ne denk gelecek:laughing:

Bas bas bağırdık Shimano al diye sana ama nerdeeeee :laughing::laughing:

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Volkan :) tava yapmissin baligi. enine 2-3 parmak kesip pisirirsen çok lezzetli oluyor.

penn, penn iste :) nazik makine.

6. 4443

4443

Abi tebrik ediyorum yalnız tekrarlıyacağım, bu yorumu şaşkınlığıma say hatta hiç olmamış say :p

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Vayyy Volkanım tebrikler, levreği bir buldun pir buldun, helal olsun.Artık levrek yakalama teknikleri konusunda güzel bir makale bekliyoruz üstadım:thumb:

İznin bitmeden bir kaç rapor daha gelecek gibi, mekan ve zamanı bulmuşken güzel bir trofeyle final yapacağına inanıyorum.Nice keyifli ve bereketli avlar dilerim.reeling hooked

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler abi, bu izinde coştum mu artık, teorik bilgim kabına sığmaz mı oldu yoksa balığa mı denk geldik bilmiyorum.
    Bayağı başarılı geçti. İlk gün tutup ta gazım inince çok zorlamadım esasen. :D

Teşekkürler Ümit :) Tam ava gidemeyecek zamanı bulmuşsun, helal olsun. :D Balık gidince, git emi. :D:D:D

Neyse canım, hallettim ben. Babamda gres varmış, hiç tecrübem yok açtım makinayı. Babamda gözlükleri taktı başımda. :D:D:D
    Şunu şöyle yap falan, çok sever beni işlendirsin. Fırsatı da bulmuşken. :D
    Beraber dağıtıp, yağlayıp, topladık. Çok su kaçmış içine. :)
    Neyseki şu an çok iyi çalışıyor. Sorun yok, bi bakım da okuma hak etti. :D En kısa zamanda onu da halledecem. :)
    Sendeki okumanında kolu sertleşmişti demi?
    Kolun takıldığı kısmı sök, 3-4 vida tutuyo zaten, zor değil. Oradaki dişlileri gresle bişeyi kalmıyor. Makaranın takıldığı yerde bir somun var o somunu iyi sıkıp, oturtmazsan kafa sallıyor. İyi oturtur, küçük aparatıyla karşılarsan milim kafa sallamıyor bilgin olsun. Senin trio s te vardı sanki sorun.
    Halletmen çok basit, haberin olsun. ;)

Balık küçüktü zaten Roy 40 cm gibi. Ondan tava yaptım. Benim tuttuğum ilk balığı da (1,955 gr olan) kendi annem babamla yedik. Çok sevindiler, oğulları kedi olalı bi balık tutmuş. :D Balıkçıya pişirttim onu. O iriydi. :)
    Bu 40 cm'lik çok daha lezzetliydi. :)

Videodaki balığın yanına koyduğum bıçak 21 cm. Senin mesajın nezdinde bilgi vereyim okuyanlara Roy. :)

Sana da rastgelsin Roy :) Gönlünce balıklar dilerim. :)

9. 4443

4443

Abi levreğe dokunuşun ve sana karşılık verişi aslan gibi ( kükreyişide ) videoyu ekstra cazibeli kılmış canlı canlı maşallah , heleki son poz levrek pardon kupa kaldırışta şahane :D:D:D

Adana'ya her ne kadar tatlı göndermeler olsada videoda, yorum' da şansızlık diğelim inan abi gayet memnun sonuçta , takım taklavatla sunmuşsun operasyon nasıl geçti :D

Keyfine keyf katacak 3'ncü raporunuda bekliyoruz sevgiler abim :p

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Alyan olsa ben içini dışına çıkaracağım onun da, alyan yok işte:D

İzin bitti mi abi? Bitmediyse bir iki balık daha yakala helalinden de bizde tutmuş kadar olalım burada:)

Kuruduk hem soğuktan hem balıktan:mad:

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    vieoyu da izledim. ayri güzel olmus :)
    berkleyin ifsasi hatali :D:D:D

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Yahu Volkan şu güzelim makina senden çektiğini kimden çekti acep bu kadar. Bak aleme de adımızı çıkardın :D Neyse gresten sonra düzelmesine sevindim. Makinanın suyunu çıkarmayalım lütfen :D:D
    Tebrikler bu arada dostum. Sıradaki, gönlündeki trofe olsun inşallah. Kal sağlıcakla :)

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler, diğer paşayı da gördük sonunda :) Şampiyonlar ligi müziği cuk oturmuş :D Süper kupayı da kakdırmak nasip olyr İnşallah :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi izin bitti. :) Arkası yok bu raporun. Zorlasam olurdu da yeter be abi. Zaten zorlayan zorluyo. Bizden onlardan olmayalım. 2 tane tuttum gazım geçti, huzura erdim. :) Sana daha iyileri rastgelsin. :)

Saydım gitti. :D

Ne 3'ü Hüseyin. Şaşırdın mı? 2 levrek tutmuşum daha ne 3.sü?
    Yeter, hayvanları çok hırpaladım :D Bi günde 20 kilo tutanlar ekmeğinden olmasın :eek: :mad: :rolleyes:

Yeter yeter, adam olana 2 tane çok bile. Levrek var diye suyunu çıkarmamak lazım. :) Darısı Tekirdağ'lı avcı gibi avcı arkadaşların başına. :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Roy. Bi yönden hatalı, bi yönden de iyi aslında.
    Levrek dibe vursun ki, maddiyat için gelenler, gelmekten vazgeçsin.

Hallettim kardeşim. 100 kişi alsa 99'u sorunsuz kullanırdı. Benim şanssızlığım aslında ama takılayım bi şunlara dedim. :eek: :p :rolleyes:
    Gresleyince yepis yeni oldu. Üfleyince bile kol dönüyor artık. :D:D:D

Teşekkürler Yasin, bi saat videola uğraştım. :D
    Süper kupa bir müddet sonra inşaallah. Havalar biraz ılısın, dondum, hala elim ayağım titriyo :laughing:
    Sana da en kısa sürede nasip olsun. :)
    Sen halledemezsen, bi vakit seni ben götürecem. Ben yanımdakine müthiş şans getiriyorum. :D (İlk avımızı sayma, konuşup, kıkırdamaktan avlanamadık. :D)

16. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrikler arkadaşım:) jübile yapıyor gibi yazmışsın ama devamını dilerim.

17. 4443

4443

Aman diyim abi ne ben duydum ne sen söyledin :D luzumsuz tartışmalara dönmesin güzelim rapor bitti gitti hayırlı geceler cümleten :p

18. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Tüüü Tüü Maşaallah diyelim de nazar etmeyelim Volkan.
    Allah hızını kestirmesin,tam yol devam ettirsin inşallah.reeling

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Öner, yok öyle bişey de eskisi kadar sık aramam artık levreği. :)
    Çok zorlamam yani, ehlikeyif avlar yaparım yaparsam. :)
    Sana da rastgelsin. :)

İyi geceler Hüseyin. :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, hep beraber inşaallah çok daha güzellerini tutup, çok daha güzel avcılıklar yapacaz.
    Daha salma videoları çekecez. :) Hele biraz hevesimi alayım. :)

Sana da rastgelsin en güzelleri. :)