Akıntısız sığ sularda kullanılmak üzere surf kamış tavsiyeniz lütfen

Konu, 'Kamışlar' kısmında FIRAT3379 tarafından paylaşıldı.

1. FIRAT3379

FIRAT3379 fırat

Kıymetli üstatlar, arkadaşlar, değerli tavsiyeleriniz doğrultusunda spin setini hallettim, şimdi sıra geldi sörf takımını oluşturmaya , uzun zamandır forumu detaylı bir şekilde taradım ve gerçekten çok güzel bilgilere ulaştım, avlanmayı düşündüğüm yer oldukça sığ, zemini tamamen kumluk ve akıntının nerdeyse hiç olmadığı genel olarak sakin bir kumsal , ayrıca bu kamışı sadece beklemeli avlarda kullanacağım yani fiyat ağırlık orantısında ağırlıktan yana taviz verebilirim , öyle çok ağır kurşunlar da kullanmayacağım(max.150gr) ayrıca teleskopik olması da tercihim, sonuç olarak bütçem dahilinde bu iki kamış arasında karasız kaldım(farklı önerileriniz olursa da memnuniyet duyarım) , öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler ederim ayrıca bu konunun benzeri şartlarda kullanmak için surf kamış arayan arkadaşlar açısından da faydalı olacağı kanaatindeyim çünkü forumda genel olarak boğaz şartlarında kullanılacak kamışlar sorulmuş.

1.http://www.avmarketi.com/asp/product/152006/Lineaeffe-Liquid-Silver-420cm-Kamis
    2.http://www.avmarketi.com/asp/product/152004/Lineaeffe-Aquarex-Slim-Surf-450cm-Kamis

2. furunotr

furunotr Haluk

Eğer 150 gr.ı geçmeyecek iseniz atar değerinin uygunluğu ile linkini ilk verdiğiniz ürün makul görünüyor; diğeri; yani 250 gr. atarlısı atış erimi bakımından 150 gr.ve altı ağırlıklar için verimsiz olacaktır...

Tabii kamış boyu ve hassasiyeti de önemli; ancak bölge koşullarını bilemediğim için herhangibir tavsiye veya yorumda bulunamayacağım...

Yalnız eğer bölge kumsal ise teleskobik yerine parçalı bir ürüne yönelmenizi tavsiye edebilirim; teleskobik olanın araya kum kaçması ve kumun kamışa zarar verme olasılığı çok daha yüksek; parçalılar nisbeten daha korumalı; tabii dikkat etmek de gerekiyor böyle bir durum için...

3. FIRAT3379

FIRAT3379 fırat

Tavsiyeniziz çok teşekkürler zahmet vermişsiniz sağ olun, kullanacağım yer akıntısız bir kumsal, ama kum problemi yok ,çünkü iskelede kullanacağım..

4. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Fırat abi sana tavsiyem ucu hassas bir kamış al. Çünkü 100 metre ileriye 100 gram kurşunla atış yaptığınızda kamış hassas değilse el kadar mırmırın vurduğunu bile anlamıyorsunuz. Keşke bu kamışları inceleme şansımız olsaydı Mersin'de:)... İnşallah kazık gibi bişey çıkmaz karşına. Adanlı surfçü abilerimiz var forumda. Onlardan yardım almanı öneririm;). Kolay gelsin...

5. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    Albastar blacksea tavsiye ederim. o kadar esnek ve hafif ki spin kamışımı taşımak yerine bunu at çek kamışı olarak da kullanmaya başladım. bunun yanında 175 gr ı da başarıyla atıyor.

6. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    selam fırat sana tek tavsiyem olacak
    en güzel özelliği kapalı boyunun kısalığı olan oldukça hafif, 160 gram atarlı, 4 metre boy lineaeffe compact surf, incele beğeneceğine eminim.rasgelsin

7. FIRAT3379

FIRAT3379 fırat

Herkese teşekkürler, önerileriniz derhal dikkate alınarak araştırmaya devam edilecektir,soğolun..

8. FIRAT3379

FIRAT3379 fırat

Gürsel abi kamışı inceledim son derece güzel ve taleplerimi karşılar nitelikte ama teleskopik mi anlayamadım, el becerisi 0 bir adam olduğumdan o parçalı olan kamışları söküp takarken kesin zarar veririm diye endişe ettiğimden, özellikle teleskopik kamış istiyorum abi birde eğer çok zahmet vermiş sayılmazsan bu kamışa uygun bir makinede tavsiye edersen çok iyi olur.. saygılar..

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri