AKŞAM SUYU LÜFERİ

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Masse tarafından paylaşıldı.

1. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Herkese Selam Arkadaşlar Hepinize Rast Gelsin İnşaallah:)

Bu aralar bizim merada saatler değişti balık biraz seyrekleşti ,Lüfer biraz daha erken saatte yapmaya başladı , daha çok çinakop çıkıyor şu aralar ,aslında çok balıklı av raporları yazmak istiyorum ama bizimkisi fakirin tavuğu tek tek yumurtlar hesabı gibi oluyor ama yinede mutluyum :laughing:

Kıyıdan surf kamış ile bu akşam suyundaki aldığım 27 cm lik Lüferimi yakalaması gerçekten çok zevkli oldu,iyi bir vuruştan sonra güzel bir tasma ve mücadele başladı ,adrenalin ve heyecan zaten dorukta oluyor , nede olsa bu balık lüfer yakalanana kadar yakalanmış sayılmaz hooked takım kesmesiyle meşhur reeling

Ben balığı boşluk vermeden çekerken neredeyse 20 metreden su üstü yaptı balık göründü bile , genelde Lüferin klasik davranışıdır bu su üstü yaparak silkelenip kurtulmak ister ama hemen kamışı aşağı eğerek balığı güzelce yüzdürüp sakin sakin kıyıdan almayı başardım , kaçırdığım lüferlerin tecrübesi bunları öğretti galiba :)

Sonrası malum balık karada ve mutlu son mrsparkle

Büyük ihtimalle ben bu pozu çaktırmadan çekerken Av partnerim Sami abi Lüferleri düşünüyordu :laughing:

Önümüzdeki maçlarda görüşmek üzere herkese hayırlı bereketli avlar dilerim rast gelsin inşaallah :)

2. emreseven

emreseven Emre

Tebrikler daha iyileri rasgelsin.

27cm lik balığın ne mücadelesi oldu surf kamışla çok merak ettim. :) 27cm lüfer değil bu arada :)

3. barisgirgin

barisgirgin BARIŞ GİRGİN

Favori Kamış:
    major craft kg evo 902lsj, major craft solpara aji ,tica scirocco
    Favori Makine:
    shimano surf leader cı+35, shimano stella 2500fı, shimano stella 4000xgfı, daiwa morehtan 3012h
    En İyi Avı:
    torik 3.6kg
    Öncelikle tebrik ederim....sizin meraya bikac defa arkadaslarim geldi guzel boylarda balik aldilar bu hafta bende niyetliydim raporlarini takip ediyordum ama bu raporun simdi.dusundurdu beni bogazdada balik cok seyrekti som 3 avimda 3er balik aldim sonra bosa bekleyis istedogim gibi bir av kismet olmadi cuma aksami kismetse gelip bikac saat takilmayi dusunuyorum balik hangi saatler arasi yapiyor acaba ? (Telefondan yaziyorum yazim hatalari icin kusuruma bakmayin)

4. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    tebrikler fakat tuttuğunuz balık 27 cm . bildiğim kadarı ile lüfer olması icin 30 cm olması lazım

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Kerem kıyı avı için gayet güzel bir balık boyu, keşke biraz daha fazla gelseler. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren kıyıdan da daha bol yakalayacağız bunları.

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    boyları 12 cm kadar defneyapragı 12-18 cm çinakop, 18-28 cm sarıkanat 28 den fazlası lüfer diye biliyorum.
    Surf kamışta kafa atışını hissetmen az olur tabi amasa lüfer de pek kafa atmaz misinaya bir güzel asılır çekiyor. Makineyi sarmayacak duruma geliyorsun. En azından spin makinemde öyle ( çekeri 7 kg 7 bilyeli DAM ) yani zevki karşılıklı misinayı çekmen halat oyunu gibi :) kim çizgiyi geçse kaybediyor.

Eline saglık güzel balık devamı gelir inşallah.

7. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Diğer av raporlarımızda çok şükür 30 cm de var 34 cm de var ,Literatüre göre 25 cm üstü balıklar lüfer olarak adlandırılıyor ama tartışılabilir 25-28 cm arası sarıkanatda denebilir arkadaşlar :) Bu arada Lüfer yakalayanlar bilirler mücadelenin nasıl olduğunu , torik yakaladık demedik :) ama Lüferi kıyıya çıkartmak öyle çok kolay değildir 20 metreden su üstü yapan dişli bir balıktan bahsediyoruz ,çelik takımı bile kestiği görülen bir balıktan ,yem ve takım kestirenler,balığı tam kıyıya alırken kaçıranlar ne demek istediğimi gayet iyi anlarlar :)neyse tebrikler için teşekkürler siz daha iyilerini yakalayında bizde sizi tebrik edelim , Aretcim çok saol güzel yorum için ayrıca teşekkür ederim herkese rast gelsin inşaallah :)

İSİM========================BOY(cm)==================AĞIRLIK(gr)

defne yaprağı================0-10====================0-50
    çinekop====================-11-15==================-55-65
    kaba çinekop================15-17==================-65-75
    sarı kanat==================-17-20==================-75-110
    lüfer========================21-30==================125-333
    kofana======================30-...==================500-....

Kaynak:Üstad SITKI ÜNERİN balık avcılığı ve yemekleri kitabı 6.baskısı

8. emreseven

emreseven Emre

Daha önce tuttukların kofanaymış dostum.Kendine haksızlık etme bence.

Bu arada tebrik etmiştim,daha iyisini diledim, tekrarda dilerim :)

NOT: Lüferi sudan çıkarmak zordur evet,ama mücadele ettiği için değil.Seninde söylediğin gibi kesmesi falan ;)

9. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Erkancım Lüfer çok güzel kafa atıyor kamışlar sabit olduğu için surf kamışta olsa farketmiyor gayet güzel hissediliyor, güzel yorumun için teşekkür ederim rast gelsin inşaallah :)

10. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daha iyileri sana gelsin Emre kardeşim farketmez sarıkanatta olsa ,Lüferde olsa önemli olan keyifli güzel vakit geçirip stres atabilmekte gerisi teferruat rast gelsin inşaallah :)

11. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    bu kadar takılmayın isimlere ya tuttuğu balığın heyecanını aktarmak istemiş arkadaşımız bize evet mucadelesi aynı boydakı diğer balıklara oranla daha zevkli tebrik ederim daha iyileri rastgelsin. ( Belirtiğin ölçüler yanlış kesinlikle kaynak sağlam bir kaynak değil) ama dediğim gibi isimlere takılmayalım çok fazla

12. senelemir

senelemir Emir

Favori Kamış:
    lineeffe turnafresh 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    safina noir 55
    En İyi Avı:
    lüfer
    balık balıktır ya takılmayalım böyle cm lere =) bizim merada güzel balık çıkıyor en kötü 4-5 çinekop dönüyoruz inşallah daha da artacaktır. Keyifli avlar..

13. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 420 cm. 220 gr.-Okuma V-System 10-60gr. 3.00 mt.
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kg. Alabalık 3,5 Kg.Levrek 1,1 Kg.Lüfer 37 cm.
    Böyle düşünürseniz önümüz senelere avlayacak balık bulamazsınız.15 cm. balıktan ne olur ya yapmayın lütfen.25 cm. altını öpüp tekrar geldiği yere bırakalım arkadaşlar.Rica ediyorum.

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Kerem daha iyileri denk gelsin :thumb:

15. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    öncelikle tebrikler o yüzünüzde ki gülümseme yaşadığınız o mutluluğunuz ile birlikte avlarınız daim ve bol trofeli olsun inşallah :)

16. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba Kerem,

balık avcılığında hergün yeni bir tecrübe oluyor,umarım yakında sizin meralarda bereket başlar,güzel bir dişli almışsın devamı bollaşarak gelir umarım rastgelsin

17. superalli

superalli Ali DİNÇ

:)) 25 cm altını salmakmı. Ya gerçekten iyi olurdu da ben hiç rastlamadım. Adam geçeb hamsi kadar çinakop tuttu diye kendinden geçti. Ah nerde bizde o insanlık. Yapabilenleri tebrik ediyorum. ELimden geldiğince etrafımdakileride uyarıyorum fakat cevaplar çok seviyesiz olduğu için ondan da vazgeçicem sanırım. Hayırlı avlar dilerim cümleten

18. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    Okuma Cedros CJ-65 Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    Akya 17,5 kilo Adrasan'da... Levrek 3450 gr Çanakkale
    Kerem kardeşim sen çekemeyenlere bakma 25 santim üzerindeki 35 santim altındaki herbalık Lüfer dir. 35-45 arası kofana 45 üzeri sırtıkaradır... ben bugün 28 tane balık yakaladım sanki oturup hepsini ölçmem gerekiyormuş gibi face'te bana da bunlar Lüfer'e benzemiyor sarıkanat gibi yazmışlar.. Çektiğim balıklarda 33 cm altı hiç yok.. Teknenin başaltı ile Livar arasında kalan kısmını Livar'a çevirmişim ve 28 balık bu alanı doldurmuş adamlar hala küçük gibi diyorlar, bırak çekemeyenleri cevap bile verme...

19. fhmyzc

fhmyzc FEHMİ

Favori Kamış:
    SHIMANO Beastmaster Dx Tele Surf Serisi 430cm Olta Kamışı
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Tebrikler

Olsun O keyif herşeye deger 1 taneside aynı bin taneside

o oltanın ucuna bakarken dünya ile ilişkiini kesip ne olucagını beklemek kadar keyif verici hic bir şey yok benim kanımca ..

ben 5 saat oltanın ucuna bakıpda eve balıksız döndügümü biliyom .1 tane olsun bizim olsun

Rastgele

20. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim ,Balık yakalamanın mutluluğu bir yana burdaki tüm güzel insanların yaptığı yorumlarda benim için ayrıca başka bir mutluluk diyebilirim ,asıl önemli olan iyi vakit geçirerek mutlu olabilmek eğer bunları yapabiliyorsak ne mutlu bize :) Hiç balık yakalamadan dönsekte oltamız suyla buluştuğu sürece mutlu oluyoruz diye düşünüyorum :) Ayrıca Soner abicim yaptığın avları takip ediyorum ne diyim ellerine sağlık sayende gözlerimiz bayram ediyor :) Özkancım balık bu aralar biraz seyrek ama kasım ayında iyi bir başlangıç yapıcak diye düşünüyorum ,Herkese hayırlı ve bereketli avlar diliyorum hepimize rast gelsin sağlıcakla kalın inşaallah :)