Merhaba, Hava sartlari sahane, zarganalar hazir, takimlar hazir, gece guzel bir uyku cekmisiz, sabah erken kalkmisiz. Lufer pesinde uzun olta icin tum kosullar merada lufer bulunmasi disinda tamamdi Her zaman guzel av veren meramizda bugun neredeyse hic lufer yoktu. Sabah tekne kalabaligi, oglene dogru balik olmamasindan dolayi neredeyse sifira indi. Azimle dolasmaya devam ettik, maksat deniz havasi muhabbet. Avlandigimiz mera yaklasik kiyidan acikta tepesi 5 metre, kumla birlestigi yeri 12 metre olan bir kayalik bolge. dolayisi ile uzun olta yaparken indir kaldir oldukca oynamak zorunda kalabiliyoruz. Ve bazen donusler sirasinda takim dibe oturuyor. Yine boyle bir donusten sonra oltada hafif bir bosluk oldu, sonra takilmis gibi siddetli bir sey asildi. Aha dedim taktik. Teknede yol var, bir iki yokladim zor da olsa geliyor, aniden kafa vurmaya basladi. Arkadasa dedim oltada birsey var, ama lufer degil gelmek bilmiyor. Tekneyi hemen bosa aldik, yavas yavas baligi cektik. O da bir sure sonra direnmeyi birakti, zaten gelirken o sahane kanatlarini acmisti siluetinden ne oldugunu hemen anladik. Uzun oltayla kırlangıc da tutmus olduk bu arada. Corba tariflerini dinlemeye hazirim. Av dönüşümüzü merakla bekleyenler var
tebrikler güzel bir kırlangıç almışsınız afiyet olsun kedi alışmıştır tahminimhihi tekne dönüş saatini bile bilirler o mekanın kedisi ise
Kırlangıç şahane neye niyet neye kısmet derler arada kedilerede kıyak yapmak lazım bence çok sadık bir şekilde bekliyor kedicik maşaallah
Bu kırlangıçlardan çok tutardık ben küçükken tekneden ama şimdi pek yok bununda mı soyu tükeniyo nedir
tesekkur ediyorum, kesinlikle nasip isi. tesekkurler. limanin birkac kedisi var, tekneyi bagladiktan sonra dolusuyorlar tekneye o derece arsizlar. nasiplerini vermezseniz tuttugunuz baligi cok iyi saklamaniz lazim tesekkurler, ona yapilan kiyagin haddi hesabi yok. balikci limanini mesken tutmus. sansli kedilerden aslinda cok var saniyorum mevsiminde de, hedef balik olmadigindan pek gormuyoruz genelde tas ustunde lufer aradigi icin tekneler.