Akvaryum İçin Tavsiyeler

Konu, 'Genel Konular' kısmında focaiano tarafından paylaşıldı.

1. focaiano

focaiano Selahattin

Merhaba Sevgili Abilerim,

Hobi olarak başladığım akvaryum işinde bir çıkmazın içindeyim. 2 sene önce bu işe başlamama asıl sebep olan '' Astronotus Crassipinis'' cinsi balıklarım artık çok fazla büyüdüler ve yeni daha büyük bir akvaryum almak zorunluluk haline geldi. Çünkü balıklardan ikisi eş oldular ve diğerlerine saldırmaya başladılar.. 2 senedir hiç fire vermeden bugünlere beraber geldik. Yeri geldi yediğim balıktan yeri geldi yediğim etten ve tavuktan hatta ıspanaktan ve yeşil salatadan onların da payını verdim :) Ancak geçen gün ufak olan bir arkadaş malesef mefta olunca artık akvaryumun büyüme zamanın geldiğine iyice kanaat getirdim.

Şimdi sizden ricam bana önereceğiniz İstanbul'dan alabileceğim 300-400 litre arası akvaryum fiyatları hakkında bilgileriniz.. Malum akvaryumcular genelde kazıkçı oluyorlar. Enazından piyasa fiyatları hakkında bilgim olursa pazarlık yapma şansım artar.. Benim şimdilik bulabildiğim en uygun fiyat 300 litre ahşap lambalıklı sadece akvaryum olarak 300 lira.. Tabi ki bu fiyatın abartı olduguna adım gibi eminim bu yüzden de yardımınızı rica edeceğim.

Ayrıca balıklarım şuanda Ankara'da.. İstanbula taşımak için bir kabın içine şu pilli hava pompalarından koyup öyle taşımayı düşünüyorum.. Sizce fire vermeden taşımam mümkün müdür?

Balıklarım gerçekten çok nadir bulunan bir tür ve ben bunu bilmeden sadece tek görüşte aşık olarak onları aldım ve bu işe bulaştım. Yani onlar ölünce pek uğraşacağımı düşünmüyorum. Gerçi çift olanlardan yavru alabilirsem tabi ki devam ederim..

Umarım değerli fikirlerinizi benden esirgemezsiniz..

Saygılarımla

2. ş.ceylan

ş.ceylan m.şamil ceylan

Aşağıda verdiğim linkte ilanlar bölümünde sıfır veya kullanılmış çok uygun fiyatlara aradığınız akvaryumu bulabilirsiniz. http://www.akvaryum.com/Forum/

3. focaiano

focaiano Selahattin

Teşekkür ederim hemen bakıyorum