Herkese merhabalar Geçen günlerde akvaryum aldım ve içinde sizinde gördüğünüz gibi 3 tane alabalık attım, buz takviyesi ile keyiflerini yerine getirmeye çalışıyorum... Kurçukla abantta alabalık tutanlara inat büyütüp yavrulatıp Abanta salacağım İşin şakası bir yana .Petshop bana alabalık için dip yemi verdi ama dönüp bakmıyorlar, dün 2 tane büyük sinek yakaladım ve akvaryuma attığım gibi sonuç malumunuz ama herzaman sinek bulamam yada solucan alabalıkla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim "ne yer neleri beğenir, evde ürettiğim ne tür şeylerle besleyebilirim. vs vs.." http://www.youtube.com/watch?v=Zoi-Voe5JYE
Erkin şuanda bu hayvanlara işkence çektirdiğinin farkında olmanı ve onların yaşamaları(henüz), mutlu oldukları anlamına gelmediğini bilmeni isterim. beslediğin balıklar için uygun ortamı nasıl sağlarımın en basit pratik yolu şudur. Minimum boyut olarak, Beslediğin balıkarın erişken olduklarında boy uzunluklarının toplamı ne kadar ise akvaryum uzunluğun o olmalıdır. Nehir alabalığı erişkinliklerinde ortalama 60cm kadar olacaklarını duymuştum, 3 tane beslemeyi düşünürsen min. 180cm lik bir tanka ihtiyacın bulunmakta. (yavru gelme ihtimalini saymadım) Bu boyutta bir hayvan beslemek ve üretmek istiyorsan daha büyük hatta tonaj litre alan bir tanka, sonrasında özellikle akıntı ve su soğukluğu için ekipman alman/kurman gerekecek. Ayrıca, Bu balık metrelerce sıçrayabilen bir balıktır muhtemelen sıçradığında kafasını varsa aydınlatmaya çarpma ihtimali yüksek bunada dikkat! aklıma şimdilik bunlar geldi.
Ilk yazi pek verilmis gibi bir portre çizmedi. Aksine akvaryumunuzdaki 3 adet alabaliga alternatif yemler aramaktasiniz gibi algiladim ben.
Size iki cümle ve iki resimle cevap vermek istiyorum "İnsanlar yavaş yavaş inanmamayı, güvenmemeyi, sevmemeyi, Kronik şüpheci olmayı öğrenir. Bu gerçekleştiğinde, artık çok geçtir. İnsanların “tecrübe” dediği şey budur. Kalbiyle bağlantısını kaybetmiş bir insana tecrübeli denir" Freud ama hala inanmıyorsanız buyrun webcam'de görüşelim
Ben daha önce 200 lt de green terro yetiştirdim ve ürettim tetrazon böyle bir akvaryum için iyi bir seçim olmuş dpğrusu
Teşekkürler Ege acemiyiz, akvaryum hakkında sizlerinde yardımı ile yavaş yavaş birşeyler öğreneceğiz..
Merhabalar Akvaryumda alabalık beslemek ne kadar yanlışsa daha sonraki akvaryum kurulumu,kum ve aksesuar seçimi daha doğrusu akvaryumun geneli balık beslemek için yanlış dizayn edilmiş.Öncelikle beslemek istediğiniz balığın yaşam şartlarını öğrenerek daha doğal bir dizayn yapmanızı ve suni aksesuarlardan kaçınmanızı tavsiye ederim.
Bir aralar besliyordum bahçemdeki havuzumda. Senin kullandığın akvaryum çok küçük kaldığı için balık orada kendini rahat hissetmez. O yüzden yem de almaz. Benim havuzumda balıkların atılan yemlere nasıl geldiğini izleyebilirsin. http://www.youtube.com/watch?v=eNHgqE5V-aE
kumun başına bela olacak gibi.Acil olarak o deniz yıldızını çıkart,kurumuş et neticede,tekrar suya koyunca çürüyüp kokuşur,çıkartınca ne dediğimi daha iyi anlayacaksın.
dediğiniz gibi çıkarttım yıldızı ama herhangi bir koku görmedim ama yinede tavsiyeniz üzere tekrar kurumaya bıraktım... ayrıca ne tarz kum önerirsiniz ? dibindeki volkanik kum.