akya 7,5 kg (13 ocak 2008-kızkalesi civarı)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avozer tarafından paylaşıldı.

1. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    [​IMG][/URL][/IMG]İş stresinden bir hafta sonu olsu da kaçabilmek için, amcaoğlum (yeni tabiri ile kuzenim) Mustafa ile birlikte 12-13 ocak günlerini mustafa eniştemin yanında balık avında geçirmeye karar vermiştik. meteor.gov.tr adresinden üç günlük deniz hava durumunu, rüzgar yönü,şiddeti ve dalga boyunu alarak balık kampımıza ulaştık. Hem cumartesi hem pazar günü rüzgar 2-4 şiddetinde ve dalga boyu 0,5-1,5 m. gözükmekte idi. Geceden hangi avları yapabileceğimizi planlayarak, ayın 12sinde yani cumartesi günü baraküda (eğer olursa ceylan)ve palamut, 13ünde ise baraküda ve ardından akya avlayabileceğimize karar verdik. İLK GÜN-12si sabahı 4:30 da zor da olsa kalkmayı başarıp lahana misali giyinerek avlağımıza 05:00'te ulaştık. Rapalalarımızı denizle buluşturarak sırtı çekmeye başladık. Mustafa enişte denizi ve akıntıyı pek beğenmemişti. Kuvvetli batı akıntısı ve denizi kaplayan planktonlarda baraküda ve ceylanın olmayacağını söylüyordu. Yine de usanmadan güneş doğana kadar sırtıya devam ettik. Ancak hiç bir şey rapalalarımıza dokunmadı. Güneş doğduktan sonra ise bir-kaç palamutla (3 tane ve toplam ağırlığı 10 kg yaklaşan balonları saymıyorum) ve büyük bir hayalkırıklığı ile yetinmek zorunda kaldık. İKİNCİ GÜN- hayalkırıklığının ardından akya için taze kalamar yakalamak zorunda olduğumuzu bildiğimizden (eskimiş ve eskidikçe kalamarların ilgisini daha çok çeken)kalamar rapalalarımızı (mavi ve sarı renkli) kıyıdan atmaya başladık. Akşamüzeri 4 tane kalamar yakalamıştık. Sabah daha geç gitmeye karar verdiğimizden 05:00'te uyanıp 5:20 gibi akya avlağımıza doğru açıldık. 5 beygirlik mercury motorumuz biraz yavaş olsa da bizi avlağa uluştırmıştı. Güneş doğmadan baraküda ve ceylan için döndüysekte nafile... sabah ilk kalamarımızı iğnelerine takıp sırtıya başladık. Ağır ağ kurşunları kalamarı derinden sürüklemekte idi. Balon balığı korkusundan pek yavaş gidemiyorduk. Oltayı tutarken önce bir vurma hissettim, ikincide yemi vuran balığın ağzına doğru bıraktım, üçüncü vurmada hızlıca asıldım... Balık oltanın ucundaydı. Önce yakalanan balığı iki tane balon zannettik. Yaklaştıkça işin rengi değişmişti. Kafa atmalar, asılmalar balığın akya olduğuna işaret ediyordu. Ve balık akya idi, pek te küçük sayılmayan ama 16,5 kglık rekorumuzun yarısı kadar bu balık haftasonunun tesellisi olmuştu. Az biraz sonra amcaoğlu mustafa yeme vuran akyayı kaçırmıştı. SOn yemimizin de böylece bitmesiyle karaya döndük. Bu arada hiç balon çıkmaması da çok ilginçti. (eniştenin yorumu; akya balon balığını da yediği için, akyanın olduğu yerde balon olamayacağı yönünde idi)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Ocak 2008
  2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler kuzuyu yakalamışsınız afiyet olsun.

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Tebrikler güzel balık, Bir daha ki avınız da inşallah rekorunuzu kırarsınız;)

4. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    balondan fırsat bulabilirsek daha büyük akyalar alabileceğimizi umuyorum ama, akdenize dadanan balon balıkları rahat vermiyorlar...

5. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Tebrikler afiyet olsun kız kulesi diye okudum diyorum kız kulesinden ne işivar akyanın :D :D: nice avlara rastgele

6. balikci

balikci

Özer Tebrikler, uzun zamandır akya raporu gelmiyordu, aramıza katılmanız vesilesiyle akya hasretimiz bir nevi tazelendi :)

Balonlardan sizde sıkılmışsınız anlaşılan, ama sizi yıldırmamış.

Bu raporla gerçek yemin önemini bir kez daha anlamış oluyoruz, elinize sağlık.

7. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    tebrikler özer nasibinizi almışsınız. allah daim etsin....

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler arkadaşım

9. Palamutum

Palamutum

İnanılmaz bir güzellik, tebrik ederim.

10. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    özer abi hoş geldin ...Av için tebrikler sonunda çabalarınızın karşılığını almışsınız...
    Abi tuttuğunuz balık sarıkuyruk galiba akya değil ama....Fakat yöresel isim olarakta akya denmekte...tekrar tebrikler...saygılar

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7621
    bu linkten balıkların farkını görebilirsiniz .....

11. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tebrikler güzel balık:)

12. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Güzel av eline emeğine sağlık...;) :)

13. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av

14. balikci

balikci

Evrim yazını görünce, tekrar dikkatlice baktım fotoğrafa.. şu akyayı ayırt ettiğimiz kuyruğundan sırtına kadar uzanan dikiş izi gibi bir çizgi bunda yok, sanırım bu senin de dediğin gibi Avcı (sarıkuyruk).

15. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Kuzu kuzu tebrıkler...

16. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    akyada denizlerimizin güzel balıklarındandır aynı sinarit gibi güzel balıkmış onun zevkini ancak yakalıyan bilir rastgele

17. alihandaghan

alihandaghan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3550 gram
    Tebrikler güzel av olmuş darısı hepimizin başına

18. ozan

ozan Ozan

tebrikler güzel av elinize sağlık

19. akadam

akadam Haluk

Favori Kamış:
    2 iğneli Sarkıtma Olta ve hırsızlı Zoka
    En İyi Avı:
    hala denizde olduğu için bi şey söyleyemiyorum.
    tebrikler güzel av olmuş...

20. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Afiyetle

Sizi okudukça içim burkuldu. Şimdi orada olmak vardı diye sakın yanlış anlamayınız. İstanbul cehenneminde o anların hasretine şimdiden gömüldüm. Elinize sağlık dahada tutun olurmu .;)