akya ile burunburuna

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında volkan ffm tarafından paylaşıldı.

1. volkan ffm

volkan ffm

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
    Sevgili arkadaslar bu sene Mersin bölgesinde ilk zipkinla dalisimi yaptim inanilmaz zevkli bir spor balik vurmakdan ziyade doganin bu güzelliklerini izlemek bana müthis bir keyif verdi,kendimi daha iyi gelistirip daha bilincli olarak bu hobiyi yapmayi düsünüyorum Jack Boeno ustamizin kitabini temin ettim yeni baslayan arkadaslar mutlaka okusunlar ve uygulasinlar.sitemizde yazilan konulari mutlaka okuyorum ve basimdan gecen bir olayi sizinle paylasmak istiyorum...

Genelliklle kücük baliklarin birden kaybolusunun hemen ardindan büyükbir baligin yaklastigini biliyoruz ama bende tam tersi oldu, kücük baliklar yanimda benimle beraber yüzüyorlardi daha sonra birseyin beni izledigini fark ettim sag tarafimda benden en fazla 5-6 metre ilerde boyu 1 metreye yakin bir akya beni izliyodu biran okadar heyacanlandimki ilk kez böyle büyük bir baligi bukadar yakindan gördüm ona dogru yönelince hizla uzaklasti ama onu görmek bile yetti bana:)

Baliklarin kacmamasi ilginc degilmi?????

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    guzel bir hikaye idi her zipkincinin basindan benzer olaylar gecer...baliklarin kacmamasida ya size guvenmeleri yada gelen akyanin sakin bir sekilde yaklasmasidir..eger akya hizli bir sekilde gelirse ufaklilar kacmasi gerek...denizde bir kural vardir avci ve av arasinda..avcidan kacarsan av olursun...yani ufakliklar kacarsa avci saldirir eger yavru baliklar avcidan kacmazda onlarinda avci veya tehlikeli bir canli oldugunu hisseder saldiri yapmaz...ama iclerinde dengesiz yuzen bir yarali balik veya kacmaya kalkan bir canli gorurse affetmez...kisaca köpekten kacarsan kovalar kacmazsan koklar yoluna gider...
    saygilarla

3. trefli

trefli semih sözer

Favori Kamış:
    seac-sub xfire 85 zıpkın posedion ultımade olta
    En İyi Avı:
    hala denizde duruyor
    Kısmet.: baska birsefere insallah;)

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    umarım bir dahaki sefere güzel bir pusu ile o akyayı ve onun gibi nicelerini karaya alırsın. yılmadan devam bence.. olay gelsinn ;)

5. volkan ffm

volkan ffm

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
    bende öyle ümit ediyorum bir dahaki sefere artik

6. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    benimde buna benzer başımdan çok olay geçti..senin gördüğün yine iyiymiş..benim başıma ilk gelen olaydaki balık benden daha büyüktü ve korkudan ne yapacağımı şaşırmıştım..
    balıkların kaçmaması içinde 2 seçenek olabilir..biri sizi güvenmeleri yani sizin etrafınızda olmaları diğer balığın onlara saldırmasını engellemsi.diğer bir nedende balıkların kaçmaması akya üzerinde onların yenilebilecek canlı olduğunu sanması olabilir.onları yemek tehlikeli olabilir diye..kaçmış olsalardı belki saldırırdı.

7. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bir dahaki sefere inşallah

8. Spearfishing

Spearfishing

inşallah bi dahakine daha büyüğünü vurursun