Merhabalar Sizlerle geçen hafta başında Gökova - Akyaka'da kıyıdan at çek ile yakaladığımız (çünki eşim yakaladı ) turnayı paylaşmak istiyorum. Akşam üzeri 19:30 - 20:00 civarı işten çıktıktan sonra hem hava alalım hem de belki bir şeyler yakalarız umuduyla kıyıya indik. Biz geldiğimizde kıyıda olta atan 15-20 kişi vardı. Bazıları şamandıralı takımlarla lapa (gopez) avlamaya çalışıyor bazılarıda dip takımları deniyordu. Ben önce biraz şamandıralı takımlarla denemeler yaptıktan sonra üçlü dip oltasıyla tavuk göğsü ve taşlıkla avlanmaya çalışıyordum. Eşimde küçük bir sahte ile at çek yapıyordu. Yaklaşık yarım saat geçmiştiki eşim balık var diyerek seslendi bende yanına koştum. Baktım kalamayı açmış balıkta sürekli çekiyor hemen kapattım ve hızlıca makarayı sardım. Yaklaşık bir dakikada balığı kıyıya çektim ve hızlıca karaya aldım. O sırada karga burunu çıkartayım derken elimi kestim ve günü sağlık ocağında tetenoz aşısı yiyerek tamamladım. Av sırasında resim çekemedim ama sonrasına ait görüntüler aşağıda. Teçhizat: 1,60 kamış ve makinede Shimano Hyperloop 4000RB Sahtenin resmini ekleyeceğim. Yeni avlarda buluşmak dileğiyle herkeze rast gelsin...
Herkeze teşekkürler, Turgay Bey daha iyi bilir aslında Akyaka'da maalesef eski yıllara göre ve beklentimize göre daha az balık avlanabilmekte. Özellikle kıyıdan çoğu kez boş dönebiliyosunuz. Ama burada oturuyorum ve Akyakayı çok seviyorum...
valla normaldir be...geceleri ağı alan soluğu denizde alıyor...akçapınar azmak ağzında genişletme çalışması var...ses gürültü...plajda zıpkınla dalan mı ararsın yoksa tüple gece dalıp katliam yapanımı...ticari balık avcılarına sözüm yok...çünkü onlar her zaman açığa çıkıyor...paragat atıyorlar...geçen çok sevdiğim bir balıkçı kardeşimle konuşuyorum...turgay 350 iğne attım 7 tane ispari çıktı dedi...bizim yakaladıklarımızda...gece ve sabaha karşı kıyılayan avcı balıklar...onlarında saati belli...levrekler zaten burnundan kıl aldırmıyor...
Eh, turna deyince bi tana balık gelirse aklıma bu nasıl turnaymış der bakarım, hatta daha önce Akyaka'da turna çıkıyor muymuş nerede acaba sorular geçer kafamdan. Sonra şöyle bir ifadeyle"Hee...Deniz...turna...Tamam o turna..." derim kendi kendime... Dervişin fikri misali Tebrikler.