akyaka avlak raporu...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

herkese merhaba aslında dün yazmam gereken bu raporu maalesef bugün yazıyorum...neden derseniz şöyle izah edeyim...video çekimlerimi cep telefonu ile yaptım...codec bileşeni farklı olduğu için maalesef birleştirme yapamadım...amacım tek parça haline getirip öyle yayınlamaktı ama olmadı...hatta bu saate kadar bununla uğraştım ama artık pes ettim...

neyse gelelim raporun içeriğine...

dün sabahtan akşama kadar akyaka karşı sahilinde çok uzunca süren bir at-çek avına çıktım...bu avımda amaç BAITCASTING ile av yapmak hemde bu merayı resim ve videolarla kaydederek sonrasında buraya av yapmak için gelenlere yardımcı olmaktı...yani aslında tanıtıcı bir gün oldu...balık yoktu ama verimli olduğunu düşünüyorum...

gelelim dün ile ilgili ayrıntılara...sabahtan akşama aralıksız sürecek bir av planladım...büyük ölçüde su içinden yol alarak yapacaktım bu avı...öylede oldu koca merayı su içinden yürüyerek geçtim...sırtımda ağır bir çanta,boynumda sahteler ile küçük alet taşıdığım çantam ki bir süre sonra çanta 20 kilo gibi gelmeye başladı...boynum kopuyordu resmen...zaten sırt çantası o kadar kilo kendi vardı...içinde yedek bir spin takım...su...ilk yardım için küçük çanta ne olur ne olmaz...yedek t-shirt...havlu...vs vs...

dün çok balık gördüm...sığ suda ıskarmoz sürüsü,kocaman mırmırlar...çok büyük boyda ki herhalde kiloluk kefaller...ve tabi LEVREKLER...

bu avımda tam üç vuruş aldım...hepsi aynı alanda oldu...balıkların üçüde levrekti...sadece sonuca ulaşamadım...zaten alsamda hepsi suya geri iade olacaktı...çünkü bu av bir YAKALA VE BIRAK avı şeklinde planlanmıştı...ama kısmet olamdı...olsa şaşardım zaten...neyse...balıkları alamadım çünkü hayvanlar harika manevra yaparken ben maalesef üzerimde bu kadar ağırlıkla onlar kadar çevik olamadım...hareketlerim çok ağır ve kısıtlı oldu...balık tutamadım ama daha sonra buraya geleceklerin fikir sahibi olması açısından iyi videolar aldım...

bu avın bir avantajı da benim için şu oldu...biliyorsunuz artık büyük ölçüde BAITCASTING ile av yapacağım...yani çok çok iyi bir atış antremanı oldu benim için...valla şunu söylemek istiyorum...dün tam dört defa makara boşalttım...yani benim makara 110 metre misina alıyor 0.35 mm kalınlıkta...eh artık mesafeyi siz düşünün...bunu mutlaka videoya kaydedip sizlerle paylaşacağım...bir tecrübemde manyetik fren sistemi ile oldu...tam olarak kullamaya başladım ve tam olarak ne işe yaradığını çözdüm...bu unsur atış mesafesini çok önemli derece etkiliyor...bunu konu ile de bir video hazırlayacağım...

sevgili balıkçı büyüklerim,arkadaşlarım ve kardeşlerim...saatlerce at-çek yaptım...çok uzun bir mesafeyi katettim sizlerle paylaşmak adına...ama yürümekten yoruldum...sistem çok hafif olduğu için kolum hiç yorulmadı...ama ensem çok kötü yandı...bacaklarım çok ağrıyor...sırtım ona keza...

sizlerle şu an düne ait bir kaç resim ve dün kü avımın videolarını paylaşacağım...videoları izleyin çünkü buraya gelirseniz hiç olmazsa mera hakkında bilgi sahibi olup ona göre hazırlık yapabilirsiniz...

bir sonra ki avda görüşmek üzere...

Uploaded with ImageShack.us

bunlarda videolar...avlak alanları ile ilgili...tek başına anca bu kadar oldu...

http://www.izlesene.com/video/spor-akyaka/2187961

http://www.izlesene.com/video/spor-akyaka/2187987

http://www.izlesene.com/video/spor-akyaka/2188523

http://www.izlesene.com/video/spor-akyaka/2188001

http://www.izlesene.com/video/spor-akyaka/2188013

http://www.izlesene.com/video/spor-akyaka/2188031

NOT: VİDEO LİNKLERİ SADECE FORUM ÜYELERİ TARAFINDAN İZLENEBİLMEKTEDİR...YOUTUBE LİSTE DIŞIDIR...ARAMA YAPILDIĞINDA LİSTEDE YER ALMAZ...

Son düzenleme: 1 Haziran 2010
  2. fish founder

fish founder Özgür

şimdi oralarda olmak vardı......

deniz güneş balıkavı ve güney sahilleri

yaşadığın yerin değerini bir valla turgay balık olmasa da olur :)

harika kareler ve güzel videolar,her ne kadar balık kısmetinde olmasa bile sanırım kısa sürede baitcasting'le yakalanmış bir levrek videosu yayınlayacaksın,

not :eğer bu çekim esnasında balık oltaya binmiş olsa idi daha evvel yayınlamış olduğun yurtdışında su içinde yapılan baitcasting videoları ile aynı tada sahip olacaktı görüntüler,

Son düzenleme: 31 Mayıs 2010
  3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Turgay, sen ne yaptın böyle yahu :eek: :eek: :eek:

zoru başardın, ben o bahsettiğin ağırlıklarla 100 metre yürümüyorum, Özgür taşıyor sahte çantasını :D :D

Çok güzel yerler, biz balıkların hepsini unuttuk görmeyeli, sen ıralarda suda canlı canlı seyrediyorsun, Cennettesin be kardeşim, manyetik fren ayarını çözmüş olman mutlu etti beni, benimde acele bahsettiğin ayarları yapıp denemem lazım, 50 metre kadar atıyordum zaten, bakalım şimdi ne değişecek, çok faydalı işlere imza atıyorsun, eline, ruhuna sağlık.

Allah gönlündeki avlarla buluştursun seni, en tez zamanda kardeşim.
    İyiki varsın, sen bu camia için nimetsin, sağol, varol.

4. modena

modena

evet abi belki gece rüyamda bu olabilir...abi fena inat ettim ama...daha çınar mevkii var...bir oraya gideyim hele...bakarsın belki olur...

5. modena

modena

murat abi...manyetik fren ayarı sahtenin ağırlığına göre yapılıyor...çok faydalı...dün sekiz gramlık ağırlığı yaklaşık 50 metre civarı attım...çok iyi yani...abi hele GES bir gidiyor roket gibi valla....:)

abi valla elimden ne geliyorsa imkanlarım dahilinde yapmaya çalışıyorum...amaç iyi bir şeyler yapabilmek...tıpkı burada bulunan herkes gibi...bir şeyler katabiliyorsam ne mutlu bana abi...

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Özgür haklı, şu baitcasting'e levrek ne de güzel yakışırdı. Zaten bu seferlik direkten dönmüş abilerimiz ama, sendeki bu azim varken eli kulağında sayılır ve öyle inanıyorum ki gelir yakında en güzelleri.

Teşekkürler, günün heyecan ve detayını gayet güzel aktarmışsın. Gönlündekine rastgelsin Turgaycım.;) :)

7. modena

modena

abi sağol...yorucu ancak çok zevkli bir gün oldu...levrek konusuna gelince inşallah abi...:p

8. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Çok güzel bir sunum olmuş ellerine sağlık ,çok teşekkürler :)

9. Burak Karadeniz

Burak Karadeniz burak

Favori Kamış:
    Prologıc-Savager
    Favori Makine:
    Shimano Symetre 4000 FI
    En İyi Avı:
    Sinarit 7 kg
    Sevgili Turgay çok güzel bir bilgilendirme olmuş teşekkür ederiz.At çek ile levrek avında sabah erken saatlerde ve akşam güneş batmadan önce kırmızı kafa,sarı vucutlu ve yine kırmızı kafa,pembe vucutlu cam sahteleri denemeni tavsiye ederim.Selam ve sevgiler.

10. modena

modena

çok teşekkür ederim...beğenmeniz beni mutlu etti...:)

11. modena

modena

bende teşekkür ederim...abi valla sahte konusunda şunu rahatlıkla söyleyebilir ki burada silikon dan başkası resmen yalan...yok abi olmuyor...neden çünkü hayvan beslenme sorunu çekmiyor...rahat...benim ki ya tutarsa hesabı...keza canlı yem ayrı bir hadise...ama onuda ben yapmak istemiyorum...yani zor kısmen imkansız olanla uğraşıyorum...:rolleyes:

12. DrEjO

DrEjO Tamer

Çok faydalı ve eğitici bir sunum olmuş, tebrik ederim, insanların sözde değil, gerçek bilgisini paylaşmaktan şiddetle kaçtığı günümüzde böyle detay bilgi veriyor olmanıza şapka çıkartılır, azminiz eksilmesin.

13. modena

modena

kardeşim çok sağol...bunları duymak beni çok mutlu ediyor...inan büyük bir keyif alarak yapıyorum...ne mutlu bana faydalı şeyler yapabiliyorsam...tekrar teşekkürler...:)

14. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Tebrikler videolar açılmıyor.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Turgay videoları tekrar izlerken aklıma geldi, acaba diyorum, tatlısu kaynaklarının denizle buluştuğu alanlardaki sazlıklarda ne tür balıklar olabilir?:)

Sivrisinek durumu da hayati bir mesele tabi zira, şu yeryüzünde karabasanım olan tek hayvan türüdür kendileri. Öyleki bir yerde yüz kişi olalım bir sinek varsa kesinlikle gelip beni sokar.:eek: :(

16. Tlepsh

Tlepsh şadan özden

Favori Kamış:
    Muhtelif Kamış ve İğneler...
    En İyi Avı:
    Daha yok :)
    Turgay Bey çok güzel bir çalışma olmuş, teşekkürler.

Bizde bir ara fırsat bulursak o bölgelere gidelim diyoruz. Bu çalışmanız cesaretimi arttırdı, Akyakada görüşmek üzere...

Saygılar.

17. modena

modena

halil abi sağol...galiba sitede bir sorun var...yoksa hepsi açılıyordu...tekrar kontrol edeceğim abi...

18. modena

modena

nuri abi fazlaca tuzlusu balıkları mevcut...bol miktarda kefal var...levrek çok var...arada bir sürü peşinde koşarken şaşırıp buraya giden ıskarmoz ve kofana gibi balıklarda oluyor...ama sazan gibi tatlısu türleri yok abi...

diğer konu olan sivrilere gelince...aman allahım filolar halinde kalkıp öyle saldırıyorlar...kobra helikopterleri gibi sessiz ve bir anda ortaya çıkıyorlar...hiç bir teknolojik cihazla tespit edilemiyor...tek yol sinkov ve muadili ürünler...gerçi çok faydalı olmuyor ama...abi birde rüzgarlı havalarda rahat edersin...uçuş yasağı geliyor...kalkmıyorlar...

19. modena

modena

teşekkür ederim...özellikle ikinci azmak önü yemli avlanmak için çok güzel...çok balık gördüm orada...

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    varsın şimdilik balık olmasın be turgay, oralarda olup, olta sallamak çok şeye bedel. bu kadar emek verdikten sonra elbet balık da olacaktır bir gün ;) :)

gönlündeki levreğe.... rast gelsin

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.