Akyalar Körfeze Yanaştı..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kodadigenc tarafından paylaşıldı.

1. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Merhabalar. 06 kasım 2009 gece avımız;
    Haftanın yoğunluğundan kurtulmayı fırsat bilip arkadaşımla kendimizi doğu akdenizin sahilden arda kalan balık yapan meralarını araştırdıktan sonra balık tutmak üzere plan yaptık.Cuma aşamı saat 8:30 gibi yem olarak balıkhaneye taze gelen süpye ve karideslerden lerden alıp avlakları gezmeye başladık.Aslında planda 3 avlak vardı.Nedendir bilinmez ilk avlağımız bizi çok yanılttı.Kırılan oltalaramı yanayım giden zamanamı çünkü vakit ilerliyordu..1 saat denedik balık yapmayınca ikinci avlağımıza gitmek üzere yol aldık.Aslında ikinci avlağımız bilindik her zaman balık yakaladığımız yerdi.Ancak o gün fırtına çıkmıştı..Fırtınadan mıdır bilinmez ordada balık yapmıyordu.Gece saat 02:00 ı gösteriyordu iyice de soğumaya başlayan hava o an hevesimizin kursağımızda kalacağının habercisiydi sanki..Nitekim takımları topladığımız gibi motorsikletimize atladık.Son olarak üçüncü avlağı deneyip eve dönecektik.Şartlar müsait değildi aslında fırtına her şeyi uçuruyordu ama biz şansımızı zorluyorduk.Yolda seyir halindeyken arkadaşımın elindeki karides poşeti rüzgara dayanamayıp yere dökülmeye başlamış yaklaşık 50 metre sonra farketti ve beni uyardı durduğumuzda yollar sağ şerit boyu karides.Artık işler hiç de rast gitmiyordu.Ama sabırdan da ödün vermiyorduk.Nitekim gecenin ikisinde motorsikletin dörtlülerini yaktık başladık yol kenarındaki karidesleri toplamaya o saatte nadiren kamyonlar geçiyordu ve bir çoğunun pestilini çıkarmıştı üzerlerinden geçerek.Sağlam olanlarını topladığımız gibi üçüncü avlağa geldiğimizde 02:30 civarıydı..Geldiğimizde gözlerimize inanamamıştık.Liman bölgesiydi ve bizden önce gelen bir grup 26 parça akya yakalamış.Gözlerimiz yerinden fırlayacaktı o kadar yer gezdik hiç balık yoktu adamlar burda balığın nesliyle uğraşıyor..Akyalar yanlız gezmediklerinden sürüye denk gelmişler gece 00:00 dan 02:30 a kadar bu balıkları tutmuşlar.Kursağımıza tühümlenen hevesimiz birden elimize gelmişti hemen koyulduk süpyeleri elimize alıp içersindeki kamışlarını çıkardıktan sonra arkada üçlü iğne önde tekli iğne olmak üzere takıp denize gönderdik.Nitekim bu sayede Arkadaşımla 1 Lahoz 1 Lüfer ve 1 de Akya almanın keyfiyle gün ışır ışımaz evin yolunu tuttuk.Yıllardır süregelen vazgeçilmez balık arkadaşım muratla beraber avımızı yine mutlu sonla sonlandırdık.Oltalar çok kirlenmişti deniz suyu süpyenin mürekkebi vs.temizliğini yapmak üzere yol üstündeki ormanlık kısımdaki piknik alanına uğradık ve resimleride burada çektik.

Akya_Lüfer_Lahoz

Son düzenleme: 8 Kasım 2009
  2. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Ne denilebilirki? Muhteşemler tebrik ederim..

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler, çok güzel bir av ve balıklar, afiyet olsun.:):):)

4. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Hepsi babaçko maşallah derim ki devamı gelsin...

5. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Emektar Dedemin Kamışı.....
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    Leopar KöpekBalığı 26.80 Kg
    abi balık dediğin av dediğin budur ..vallahi hayran kaldım...güzel avlı günler gecirmeniz dilğiyle...

6. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    4.5 kilo Akya ve 800 gram Lagos
    güzel av olmuş,tebrikler ;)

7. LapinCash

LapinCash

Çok güzelmiş orda 4 balık var heralde 2 tanesi lagos bide tezgahtaki balıklardan kırmızı olanın adı ney.Birde o balıklarla resim çekerken canlılarmıydı ? :) Bu arada tebrikler... :D

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Akyalar yavru denilebilecek buyuklukte. Canli olarak suya iadesi gerekir.

Bu boydaki bir akya diger bir cok balik turu ile kiyaslandiginda iri bir balik avlandigi hissi yaratiyor. Avlarken yasanan heyecan da bambaskadir. Fakat unutmamak zorundayiz ki olgunlasip yumurtlamasina izin vermeden yok ettigimiz baliklarin soyu tukeniyor.

Mustafa bey, sozlerim sahsiniza yonelik degil. Sorun hepimizin sorunu, suc hepimizin sucu.

Ben sahsen yavru balik katliamina dair mesaj yazmaktan yoruldum. Bu da muhtemelen son mesajim. Bu foruma her girdigimde keyifli av raporlari okuyayim derken karsilastigim manzaralardan uzuntu duyuyorum. Bu durum malesef ulkemizde balik ve denize verdigimiz kiymetin bir gostergesi. Daha bilincli olmasi gereken amatorler bu kafada oldukca profesyonel balikcilara hic laf soylemeye hakkimiz yok. Hal boyle olunca adam bogazin ortasinda girgir da ceker, sarpaya cipura etiketi yazip da satar.

Bazilarinin "sen iki kiloluk balik tutsan denize geri birakir misin?" dedigini duyar gibiyim. Avlanan balik akya ise birakmak zorundayiz. Hele orfoz icin soyleyecek soz yok. Bu kafayi degistirmek zorundayiz.

Bu forumda bircok degerli balikci dostumuzun, dogaya saygili amatorlerin oldugu bilmeme ragmen, iyi niyetle yapilan seviyeli uyarilarin dahi sahsi polemige donusmesi ve her lafin baska anlamlarda yorumlanmasi nedeniyle forum uyeligimi sona erdirme karari aldim. Her avciyi kendi vicdani ile basbasa birakiyorum. Forum yoneticilerine ilgi ve hassasiyetleri icin tesekkur ediyorum. Hoscakalin...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Kasım 2009
  9. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    tebrik ederim darısı bizlerin başına inşallah....

10. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Bencede lüfer dışındaki balıkların denize iadesi gerekiyordu.Biraz bilinçli olalım onlar daha çok küçükler.

11. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    teşekkür ederim yorumunuz için.Kırmızı olanı naylon balığı pulları çok sert.Aslında Turunucuyada kaçıyor rengi.Kilolukları varmış bembeyaz etli ancak bize nasip olmadı hiç kiloluğuna rast gelmedim.Aslında denizden çıkıp yarım saat sonra çektik.Fotoğrafları çekerken Lagoslar yaşıyor olabilir çünkü kolay kolay can vermiyorlar..

12. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Yazmış olduklarınızda haklı olabilirsiniz ancak tek taraflı yorum bence bir daha düşünme kavramının altını çiziyor..Neden mi? bir sorun bakalım balık çıktığında denize bırakılabilecek durumda mıydı..Balığın midesine kaçmış iğneyimi söyleyeyim tekli iğne arkasındaki üçlünün damağına yapışmasınımı..Farzedelim ki balığın damağına ve midesine oturmuş iğneleri çıkardım o balık yaşarmı..Ve dahası biz zaten bilinçli insanlarız..Uyarınız yerinde dogayı koruma adına sürdürülebilir av için bir çırpınış kutluyorum bu davranışınız için.Ancak oltaya takılıpta geri gönderilemeyen av için açıklama bulamıyorum..Maksadımız rekor değil.Ticarette..İhtiyacımız dahilinde balık tutup yemek için bu işi yaptığımızıda belirtmek isterim..Kurallar dahilinde gönderilmesi gereken balıkları zaten gönderdiğimizi de belirtmek isterim..Lahozlar da belli boya ulaşmadan 3 taneden fazla olmamak şartıyla tutulması yasak..Yazdıklarımın tepki amaçlı değil açıklama amaçlı olduğunu da bilmenizi isterim...İyi avlarınız olsun.

13. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Çok duyarlısınız sizinle balığa çıkıp yakaladığımız tüm balıkları denize geri salıvermeyi o kadar çok isterdimki..Gerçekten çok keyif verici balıkları salıvermek bu duyguyu anlatamam..Söylediğim gibi sizinle bu işi yapmak hem keyif verici olur hemde hangi balıkları salıverme konusunda tecrübe yaşamış olurum..Eğer mersine geliyorsanız sizinle buluşabilirizde..
    İyi avlarınız olsun..

Son düzenleme: 9 Kasım 2009
  14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mustafa
    Hayli zaman gecirdiğim o bölgelerde,istikrarlı,takipci,azim dolu avınız beni cok heyecanlandırmış ve sevindirmiştir.
    Bir kişinin bence en önemli değeri,kendisi gibi düşünen,hisseden,heyecanlanan,
    zevk alan bir av arkadaşının olmasıdır.
    Sen buna sahipsin.Birlikteliğinizin bir ömür boyu,mutlu av dolu,her yönden başarılı gecmesini diliyor ve ayrıca mükemmel avınız icinde tebrik ediyorum.
    Sevgiyle kal

15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler süper bir av olmuş :) o geceki olumsuzlukların stresini atmışsındır heralde üzerinden :)

16. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Çok teşekkür ederim vedat amca sizin gibi bir üstadın yorum yapması beni duygulandırdı.Gerçekten arkadaşımla bu konuda bağlarımız çok sıkı eskiye dayanan dostluğumuz var.Hep birbirimizi tamamladık.Bundanda sürekli keyif aldık..Bir çok tecrübeyi onunla tadmışımdır..Size avlarınızda ve yaşamınızda daimi mutluluklar getiren anlar dilerim..

Saygılarımla..

17. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    teşekkürler .. Gerçekten onca olumsuzluğa rağmen kısmetimizde olan bu balıklar bizi fazlasıyla mutlu etti.Daha iyileri sizin sepete dolsun inşallah..