akyalar

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında suat sert tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. suat sert

suat sert suat sert

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    akya 25 kilo
    [​IMG][/URL][/IMG][​IMG][/URL][/IMG]öncelikle herkese merhaba,gündüzün güneşli olmasını fırsat bilerek hemen günü degerlendirmek istedik.bu arada memur oldugumuz için sadece hafta sonları balıga gidebiliyoruz,vakit gecirmeden taze yem bulmanın derdine düştük.ama ne yazıkki gelen bütün teknelerde az miktarda kalamar avlanılmıştı ve herkes kendi dost ve arkadaşlarına yem olarak ayırmıştı.bu arada akyalar taze kalamara bayılıyor.biraz cazgırlık biraz kavga dögüşle bizde 7 adet kalamar alabildik,avlaga dogru yola cıktık kalamarları elimizde az miktarda oldugundan dilimleyerek kullandık.7 adet kalamar = 5 adet akya palazı,bir okadarda kacırdık,iskelede avlandıgımız icin akyalar en ufak boşlukta hemen iskelenin bacaklarına duluyor misinayı,misina olarak benim tercihim asso 0,50,igne olarak cift üçlüden oluşan hırsızlı takım kullanıldı.akdeniz bereketini bizden esirgemiyor gene körfez balık dolu heryer akya heryer cupra.herkese rastgele igneniz keskin misinanız saglam olsun

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Suat bey elinize saglik, bereketli avlar dilerim.

Fakat sormadan de gecemeyecegim. "Akdeniz bereketini bizden esirgemiyor, yine körfez balık dolu, her yer akya, her yer cipura" demissiniz de acaba bu yavru akyalari daha ureme yasina gelmeden avlamayi surdurursek bu bereket daha ne kadar devam edecek? Yazik etmissiniz. Elinizdeki buyuk olan cok guzel, afiyet olsun ama digerlerini suya geri biraksaydiniz keske. Yavru orfoza ise soyleyecek soz bulamadim dogrusu :-(

Saygilarimla

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Kasım 2009
  3. LapinCash

LapinCash

İyi güzelde keşke orfozu yakalamasaydınız.

4. blue marlin

blue marlin murat elyiğit

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    :( :( arkadaşlar lütfen yanlış gördün değin yavru orfoz gördüm sanki:(

5. blue marlin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    çok yazık etmişsiniz bu balık şu an koruma altında nesli tükenmek üzere olan bi balık ne diyeceğimi bilemiyorum gelecek nesillere bırakacak bir şey bırakmıyacağız galiba keşke salsaydınız :( :(

6. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Emektar Dedemin Kamışı.....
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    Leopar KöpekBalığı 26.80 Kg
    bu kadar fazla yüklenmeye gerek umudediyorum bir dahaki sefere abicim böyle birşey yapmaz..güzel av olmuş tebrikler..avlarımızda ölçülere dikkat edelim ..iyi akşamlar.

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Murat o balık şu an koruma altında değil ;)
    ama malesef avlanma boyu tebliğlerde 30cm:( :(

8. blue marlin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    o zamn tebliğlerde bi yanlışlık var bu balığın ortalma ömrü 60 yıl ve balığın kilosu yaşını belirliyo yani 3 kiloluk bi orfoz 3 yaşında şimdi resimdeki balık 1kg civarlarında yani daha yavru bu balığın boyuna göre değil kilosuna göre tebliğ olması lazım değilmidir ozamn.
    bide bu balık 18 yaşına kadar dişi 18 den sonra erkek olarak hayatına devam eder şimdi 30 santimlik bu balıkları tutmaya devam edersek bu balık nasıl ürer.

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Evet bütün bu dediklerinize katılıyorum ama malesef tebliğler böyle:( :(
    bu arada fotoğraftaki orfoz bence taş çatlasın 20cm gelir oda 250gr anca eder:(

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Orfoz Epinephelus gigas 40cm ve 3 adet ile avı sınırlandırılmış bir türdür. Resimdeki sarıkuyruklar ise maalesef kilo limitine dahil olduğundan avı boya bakılmaksızın 5kg ile sınırlandırılmıştır.
    Heyecanınızı anlayabiliyoruz ancak, denizdeki türleri de tanıyıp onlara da yaşam ve üreme hakkı vermek zorundayız. Yapmış olduğunuz avda tebliğlerde verilen minimum boylimiti altında bir orfoz avlamışsınız, sarıkuyruklar limit dahilinde ancak toplamda da 5kg limitini zorlamış ve geçmişsiniz gibi görünüyor.
    Site kuralları gereği konuyu silinmek üzere kilitliyorum..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.