herkese merhaba; perşembe günü kardeşim Emre ve ben bütün hazırlıkları yapıp akya ve sinarite sırtı çekmek üzere saat 4 gibi yola çıktık,eve vardığımızda saat 6 olmuştu,acil bir şekilde hazırlıkları yapıp doğru kalamar tutmaya gittik iki saatlik bir uğraş sonucu 4 adet kalamarı livara koyduk ve ertesi gün için hazırlıkları yapmak için evin yolunu tuttuk,sadece 1 günümüz vardı sırtı çekebilmek için cumartesi kızımın doğum günü olduğu için geri dönmek zorunda idik ...cuma sabahı kahvaltımızı yapıp acele etmeden tekneyle açıldık kalamarlrı hemen kullanmamak için 1 takım kolyoz ve bir takım kalamar gezdirmeye başladık daha 10 dakika demeden ilk vuruş sinarit meramızın üstünden geçerken geldi ,vuruş kolyoza olmuştu ,takımı topladım sinarit abim kolyozun yarısını almış ,mecburen ikinci kalmarı taktım ve devam ettik 1 saat sonra ben bir vuruş ve bingo balık üzerinde fazla direnmedi tekneye aldık 3.5 kg lık bir akya ,sırtı ya 3 kalamarı taktım sırtıya devam ettik yarım saat içinde ikinci vuruşu aldı balık üzerinde ama gelmek istemiyor 10-15 dakikalık uğraş sonucu tahminen 10-20kg arası akya 0.50 lik fc misinayı koparttı ,biraz moral bozukluğuyla son kalamarıda denize indirdik tahminen 2 saat gezdikten sonra kardeşimin makina boşalmaya başladı gelen 5 kg lık akyaydı...sonuç 4 vuruş 2 balık oldu yani berabere kaldık ....daha nice avlarda buluşmak üzere ....bütün deniz ve balık sevdalılarına rastgele ...
Tebrikler arkadaşlar güzel av olmuş. Yalnız abi senden bir ricam var. Resimlerin kendilerini koyarsan daha çok seviniriz. Link'e bağlanmak bira uzun sürüyorda... Rasgele.
Buradan ben bile yüklemeyi öğrendim. Adım adım takip edin göreceksiniz resim yüklenmiş http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910
Değil mi? Ama şimdiki teknoloji, o zaman ancak albümlerle sınırlı idi Ama bu günkü avlarınız bile, balık yok denilen bu zamanda gerçekten alkışa değer avlar. Demek, isteyince oluyor
Namık Bey bekliyordum ne zaman düzeltirsin diye Aklıma takıldı bu Akya bizim bölgede çıkıyormu hiç rastlamadım tekniğini tam olarak anladığımı söyleyemem.Bu konuda aydınlatırsan sevinirim
Süleyman bu güzel av için tebrikler oltanı koparıp giden balık için üzüldüm eğer o balığı çekmek yerine bir şamandıra bağlayıp yorsanız kuzu kuzu tekneye alırdınız diye tahmin ediyorum büyük balıklı avlarınız olsun rastgele
%50 vuruş yüzdesi ne kadar güzel buda Çeşmede sarıkuyruğun ne kadar çok olduğuna işaret galiba tebrikler çok güzel bir av olmuş.