Değerli balık dostları. Akyar barajında avlanan bir arkadaşın ağzından olayı sizlere aktarıyorum. Balık avına giden arkaşların birinin üzerinde kene görünmüş ilk önce önemsemeyip keneyi öldürmüşler. Daha sonra aynı keneden başka bir arkadaşın boynunda yapışık vaziyette yakalamışlar. keneyi bir kaba koyup numune hastanesine tahlile göndermişler. kene türünün en zehirlisi çıkmış. Buraya giden arkadaşların daha dikkatli olmasını gerekir. Olayı barajda güvelikde çalışan arkadaşlara anlattık onlarda dogruladı.Kene vakasıyla birçok kez karşılaştıklarını ve orda avlanan arkadaşları uyardıklarını söylediler. Akyar barajına avlanmaya gidenler gitmeden önce birdaha düşünsünler ve çok dikkatli olsunlar. Değerli dost ve arkadaşlara önemle duyurulur.
Umarım kenenin yapıştığı arkadaşa birşey olmamıştır. Tüm avcı arkadaşlar bu gölden belirli bir süre uzaklaşırsa balık baya da çoğalır ileriki dönemlerde düşünülebilecek bir baraj yani )
Ya nerden çıktıysa bu kene vakkası balığa giderken 2 kez düşündürüyor beni ya herşeyden huy kapmaya başladım sinek konuyor yanımdakilere şuramda nevar belki kenedir ellemeden önce sormal lazım
2005 yılında bende öyle bi facia yaşamıştım benimkide tehlikeli tür çıkmıştı allahtan halen yaşıyorum ama o kene ısırdıktan sonra rahmetli oldu tüpün içinde ona son sözüm bende ölebilirim ama sen benden önce öldün olmuştu((((şaka biryanada ogün bugündür bırak balığı otlu biryere bile gitsem huylanıyorum aman dikkat arkadaşlar ozamanki yaşadıklarımı anlatamam
Ya bu kene hep vardı ki yeni bişey değil ama bu zehirli türü insanı korkutuyor. Özellikle gün içinde en sıcak zamanlarda bu hayvanlar çıldırmış gibi saldırıyor etrafa. Adıgüzel barajı ( Uşak ) kene 1-2 tanesini üzerimde yürüken görüp daha yapışmadan attım ya yapışşaydı. Zehirlisi olmasa hiç korkmaycağım. Bende ki hata altımda şort üzerim üryan en sıcak zamanda olta hazırlıyorum. Hayvana gelde yapış dedim. Çoraplar paça üstü üstünüz giyinik ve sinek kene kovucu sprey sürün devam.