öncelikle Bütün Balikçi Dostlarimiza Rast Gele 320 Cm Ryobi Marka Botumm Var 9.8 Tohatsu Motor Aldim Benim Sorum Sizlere Tam Gaz Verince Botun Baş Kismin Dikleniyor Ve 2-3 Sn Sonra Baş Kismi Düz Olup Suyun üstünde Aşiri Bir Hiza Ulaşiyor Bunun Bir Tehlikesi Olurmu Devrilme Gibi çünkü Pek Fazla Bilgim Yok Bu Konuda Bilgi Verirseniz Ona Göre Davranacagim..
Evet , insan o pozisyonda , korkabiliyor , hatta botun baş tarafı sağ, sol yapıyormuş gibi oluyor, biz deviremedik , ben ,normal bir havada , o botun devrilmesi için , daha fazla süratler gerekir diyorum ,devrilme , zor bir ihtimal gibi geliyor. Fakat , rüzgarlı ve dalgalı havada , ağırlık , arkada olması kaydıyla devrilebilir. Böyle bir olayı gören yada yaşayan bir arkadaşımız burada bizlerle paylaşırsa, , çok iyi olur.
çok fazla aşırı bir rüzgar yoksa ve rüzgar yönüne gitmiyorsan fazla problem yok tabiki zaten sert havalardada motora fazla yol vrilmez.birde motor kuyruğuna takılan flap dediğimiz aparat takıldığında bot veya teknenin kafa kaldırmasının önüne bir nebze geçiliyor.bu arada allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...... iyi avlar
Bu olay tüm botlarda oluyor.Bende de 3 mt bot ve 8 Hp Yamaha motor var.Ayni durum oluyor.Motorun ön tarafına ağırlık verince burnu indremek daha kolay oluyor.Tek kişi de bu problem önde ağırlık olmadığınan daha çok yaşanıyor.
Bu şekilde seyir halinde yandan gelebilecek bir ölü dalga veya yandan geçecek büyük bir teknenin dalgası ciddi tehlike yaratabilir. Onun için tekne " plane " konumuna geçene kadar biraz fazla gaz verip daha sonra tekne suya yapışmayacak kadar gazı mümkün olduğunca kısın. Sürekli tam gaz kullanmak motoru hırpalayacağı gibi, yakıt tüketiminizde önemli ölçüde arttıracaktır.
botunuz gayet normal bir sekilde, üstelikte çok kisa bir zamanda plane e geçiyor. bence sizin açinizdan gayet memnuniyet verici bir durum, bot motorunu sevmis-dengeli bir takim olmus....
Benim en çok keyif aldığım olaydır o her balık dönüşünde özellikle dalgalı havalarda depoyu tekrar doldurup yarım saat dalgaların üzerinde sekmesi çok keyifli oluyor.Bu hafta foçada 15 bg yamada 3.80 bot ile tek kişi adeta uçtum gitti suyun üstünde ileride param olursa 25 bg yapıcam balık işinide bırakırım sadece denizde sürat
9 hp 3 kişi yapmaması normal benim şahsi görüşüm 9.9 hp ye kadar en iyi plane 1 kişi ile yapıyor tabi flap takılı olması gerek pervaneyi yukarı alsın.