alabalık avı acemisi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında karateci tarafından paylaşıldı.

1. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    slm. 2 gün önce karacaören barajına alabalık avına gitmiştim. 45 dk gibi kısa bir süre alabalık avına uğraştık. kardeşimde şamandıralı olta, ben kırmızı benekli kaşıkla denedim.sonuç elimiz boş. ben kaşığı 40-120 g atarlı daiwa 420 lik daiwa surf kamış ve surf makina ile 30 luk yeşil misina bağlı atıyorum.(olta toplam 840 g ağırlıkta) misina 15-20 m uzağa anca gidebiliyor gibi geldi bana kaşığa bağlı köstek kalınlığı 0,15-20 filan. ha surf makinaya 30 luk misinayı dakalştırabiliyorum misina yeni olduğudann olur mu, yoksa kaşıklar hafif olduğundan mı? yeni olta almak istemiyorum bu takımla barajda sizce alabalık yakalanır mı? bir de şamandıralı alabalık olta düzeneği hakkıda kurşun kanca aralığı,sayısı filan hakkında bilgi verebilirmisiniz: ben şamandıranın 40 cm altında 25-35 g kurşun onun40-50 cm altında kanca, araya da delikli kurşun takarak, kancaya soyulcan takarak atıp bekliyorum(0,15-20 lik misinalardan beden- köstekle),
    son soru suni balık alabalık avında iş görür mü? yardımcı olursanız memnun olurum.

Son düzenleme: 2 Eylül 2011
  2. ponçzo

ponçzo burak yazıcı

daiva 420 dediğin kamış 420 cm uzunluğundamı onu anlamadım ama ben kendimce söyliyim 180 cm lik kamış kulanıyorum ve gayete kulanışlı misinana gelince 0.30 mm çok kalın eğer iyi para verebilirim diyorsan düğüm mukavemeti kuvetli 0.18 kulanmanı tvsiye ederim ha yok benim gibi fazla para veremem diyorsan singlon 0.23 7 lira gibi bir fiyatı var ucuz yalnız düğümü çok sağlıklı yapman lazım yada oskar utralar var 24 mm onlarda sağlam misina ama çok çabuk deforme oluyor 26 mm bile çok kalınken 30 la atış yapamazsın avında verimli olmaz şamandıralı sisteme gelince o konuda bir bilgim yok inş bilgisi olan yazar

3. ponçzo

ponçzo burak yazıcı

haa birde göl demişsin dediğin göl eğer sıcak bir bölgede ise ala lar sıcak zmanlarda dibe iniyor yani ne kadar uğraşırsan uğraş verim alamama ihtimalin çok

4. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    daha kısa ve hafif olta ile at çek ile av daha iyi olurdur ama elimde bu var karbon 420 cm surf ama hafif sayılır(380gr). barajın bulundu yerde sıcaklık fazla, saten pek alabalık çıkmıyor artık dediler bende alabalık avı sezonu bitiyor heral de dedim(baraj berak sulu büyük bir baraj, elektrik üretiminde kullanılıyor.). alabalık için misina sıralamasına baktığımda en fazla 30 luk(0.30) kalınlık kullanıldığını gördüm.başka avlarda da oltayı kullanmak için misinayı okuma 30'luk aldım. yedek makara da yok, ama misinayı 25lik yada 20 liğe değiştirebilirim, 30 luk normalde iş görse bile kaşıkla attımda zaten zayıf kaldığını hissettim çünkü kaşığa ağırlık bağlanmazmış 4 gr lık şey yeterince uzağa atamıyorum gibi geldi.malzeme var sayılır da daha işi çözemedim hayatımda 1 tana alabalık yakalaamış değilim(serpmeci değilim ama iki kişi serpmeyi etmayı çalışıp küçük boyda ağa tesadüf takılan bir alabalık hariç). bir de ben alabılık avına pek gitmiyorum genelde daha yakınımızda olan başka bir baraja sazan avına giderim. alabalık avına gidersem hep boş dönüyorum.

5. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    mehmet kaşıga ağırlık baglanmaz diye kim diyor bende meps ile atcek alabalık avlıyorum 30 gram kurşun var meps takımında 50 metreye kadar atış yapılabiliyor agırlık ile derinlik olayınıda kendin ayarlayabiliyorsun senin dedigin meps e agırlık akıntılı sularda kulanılmıyor barajlarda derin sularda kulanılıyor 30 gram gezer kursun 20 gramda olur
    http://www.avmarketi.com/asp/product/15755/KUTU-KURSUN-1203
    linkteki kursunlardan 20 gram yada 30 gramı ana beden e fırdöndünün ustune bir tane gecir fırdöndüyü bagla sonra 30 cm meps in baglı oldugu misinayıda fırdöndüye gecir at uzak yakın nereye atmak istersen oraya at seni sıkıntıya sokacak olan tek sey meps ve kursun suya dusunce meps kursuna dolasma olayı fazla yapıyor onuda meps suya dusmeye yakın kamısı geri dogru cekersen fazla sorun olmaz kamısın ucunu suya hangi paralellikteyse meps ona göre derinlikte gelir kamısın ucu havaya bakıyorsa suyun ustune yakın gelir sen kamıs ve sarım ile derinligi kendin ayarlıyorsun. misina 35 lik olsun fark etmez 30 luk olursa birazdaha ileri gider ben 35 lik misina kulanıyorum sen 30 luk kulan.derin sularda meps te agırlık olur olmaz diyen varsa mantıgını acıklasın.

6. ponçzo

ponçzo burak yazıcı

gölde hiç avlanmadım derin gölerde kurşun takılabilir meppsin biraz gerisine sizin dediğinize inanıyorum mantıklıda ama akarsularda imkansız

7. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    sağolun arkadşlar, kaşığa derin sularda ağırlık takılabileceğini öğrendiğim çok iyi oldu. ağırlık takılmaz diye bana forumda Erzurumlu bir kadeşimiz yazmıştı da o akarsular için demiştir öyleyse. saten avladığım yerde derinlik epey fazla ve orada çok sayıda alabalık havuzu var.şamadıralı soyulcanlı takımla ve +kaşıkla ileride tekrar deneriz inşallah 3-4 çeşit kaşık var elimde kırmızı benekliler iyi iş görür dediler. tabi önce şu delikli kürşunlardan almamız gerek. suni balıklada denemeye niyetliyim yeşil çok gerçekçi görünüşte küçük suni balıklar var elimde, alabalıka avında işgörürmü bilmem.

8. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    mehmet 0 no meps kullan sahte balık iş yaparmı bilmiyorum bizde kullananı hic görmedim hatta avbayilerinde satanı da hic görmedim meps kulanıyor herkes ideal meps 0 numara renklerini sen ayarlarsın kırmızı uzerine sarı benek gümüş renk uzerine kırmızı benek olanlardan yada kırmız üzerine gümüş benekli alternatif cok benim söyledigim sistemde cok basit meps takımını degistirebilirsin degisik renklerde dene hava kararınca atcek ile alabalık tutulmaz. en guzel av zamanı saat 17 den hava kararıncayakadardır.meps ile tabiki.

9. salmontraud

salmontraud hasan duman

av saati hkındaki kendi tecrüben en iyi verim sabah güneş doğu ile devam eden ilk 3 saattir güneş çıktımı verim düşer akarsu için söylüyorum dediğiniz gibi akşam üzeri verim olabilir özellikle fly ile denenecekse akşam göllerde balıklar sineğe atlıyabilir doğrudur ama mepps in 0 nuamrası akarsularda kulanımıyor :)