selam arkadaslar aranıza yeni katıldımbalık avını cok seviyor ve 8-9 seneden beri ugrasiyorum balıkesir soma ilcesinde sevişler baraji var burda alabalık besleniyor cok buyuk kafeslerde barajın içinde 2 yıl önce kafeslerden biri patlamıs ve milyon balık baraja kacmıs gecenlerde oraya piknige gittik cift igneli dip oltamı 50-60 metre ileri attım mısır taktım yem olarak da sazan için atar atmaz bir anda öyle vurdu ki neyse cektim bayagı agır geliyordu kıyıya gelince ikitane beyaz kol gibi balık ana bi baktım bunlar alabalık ve cok iriler sonra bir tek daha yakaladım baska yok size sorum alabalık avı teknigi nedir nasıl yapılır ne gibi yemler e gelir
1.adet. 7 metre gölkamışı 1.adet. 20gr kıstırma kurşun 1.adet. 6 metre 030mm saglam misina 1.adet.sert süngerli şamandıra 20gr kurşunu dayayabilecek buyuklukte sert süngerli şamandıra gece avında ışıldak fosfor takması basit oldugu icin. 1.adet.2 numara uzun palalı degikli degil dövme başlı gümüş renginde iğne takımı tek iğneli yap iğne numarasını degistirebilirsin 1 numara yada 3 numara da kulanabilirsin. once 030 misinanın ucunu göl kamışına bagla diger ucundan ilk önce şamandırayı gecir sonra kancayı bağla şamandıra ile kancanın arasını bir metre mesafe yap kancadan 30 cm yada 50 cm aralık olacak şekilde kıstırma kursunu tak. yem olarak solucan yada kepcen varsa kepcenin icine ekmek koyarak kenarda kucuk balık yakala serce parmagından buyuk olmasın balıgı ortasından kes kafa kısmını kancaya tak at attın oltanı bekledin balık gelmedi oltanı sık sık yenile yani cek bidaha at aynıyere yada yakın cevresine alabalık suda hareket eden herseye saldırır surekli yenilersen olta atısını avantajın okadar cok olur birde giderke 2 kilo civciv yemi götür her beş on dakikada oltayı attıgın yere birer avuc sepele.alabalıgın en iyi yakalandıgı saatler aksam üzeri gece 24 e kadar guzel av verir birde sabah erken saarlerde gün dogarken iyi av verir.havalar sıcaken sıg sularda degil derin suyun sovuk oldugu taşlık kayalık yerlerde avlan kanca bir metre bir bucuk metre derinlikte olsa sorun olmaz suyun derinligi on metre olsada ideal derinlik alabalık kıyıya yakın yerlerde kucuk balık pesinde kosar.bu sistemi dene bakalım.sonucun ne oldugunu yaz
gölkamışı hakkında tavsiyem en ucundaki orjinal ucunu dolgu uc ile degistir sıfır kamısı aldın en uctakı kısmını sök yerine birtane dolgu uc tak avmalzemeleri satanlarda vardır dolgu ya bir aparat takılıyor onu tak klipsli bir fırdöndü takılıyor onu tafir edemiyorum dolgu ucta misina yı fırdonduye basit bir şekilde takmak icin fırdöndü sabit bir şekilde kamışta kalıyor sürekli sen sadece misinayı fırdöndüye geciriyorsun.uygulamalı göstermek gerek buradan tarif edemiyorum kamısın ucuna fırdondüyü takmanın bir yolu var aslında benim gölkamışları hepsi aynı sistem
öncelikle verdigin bilgiler için cok tesekkur ederim ikitane gol kamısım var 8 metrelik bahsettiigin igneler ve kursunlarda var iyi derece olta baglarım hersesit samandra da var kamısların ucu dolgulu sazan avında kullanıyorum zaten kırılmasın diye tarif ettigin yemleri deneyecegim haftaya cevap yazarım mutlaka reeling reeling reeling mrsparkle
reeling balıklar kıyıya gelmiyor kafeslerin etrafında geziyorlar kafeslerde kıyıya 70 metre falan var makinalı olta ile ikili igne ve 75 gram gursunla oraya kadar atabiliyorum ve baraj asırı derece de derin sanki içinde ucurum var kursunun dibe cokmesinden belli oluyor 20 sn suruyor nerdeyse kursunun dibe cokmesi
oltayı sık sık yenile atıp sürekli bekleme alabalık oltanın düşerken cıkardıgı sese tepkisiz kalmaz anında otarafa yönelir.ben iki tane kamış atıyorum alabalık icin her 3 beş dakikada cekiyorum tekrar atıyorum.balık hareketliyke bunu sürekli yap tutacagın balıgın sayısı daha da cogalır
Alabalıklar kıyıda daha çok geziyor,dip olta gezer kurşun yaparsan veya küçük balık takarsan daha verimli olur. Bu balıklar devamlı kaçıyor zaten yeni bir olay değil.
ben küspe yasak degilke küspeli oltalyada alabalık yakaladım dipten cok degil bir tane yakaladım makinaya şamandıralı düzenle de uzak mesafede alabalık yakaladım cok fazla randıman alamadım at cek yaparakta alabalık avladım en güzel verimi 7 metre gölkamışıyla kıyıdan aldım. halata öyle avlanırım diger sistemler zaman kaybı kıyıda göl kamısıyla alabalık tutulmuyorsa alabalıgı arama suyun sovuk oldugu derin sularda yatıyordur.aynı samandıalı sistemle 3 arkadas gölkamışlarıyla avlanıyoruz onlar barajda koy kısmına dogru attılar ben acıga dogru attım iki arkadas toplam 10 alabalık aldı ben 35 tane alabalık aldım tek başıma kıyıdan.eylül ekim aylarında alabalık cok hareketli olur sıcaklarda fazla haraketli olmaz havalar sovusun suda biraz sovusun alabalık piyasaya cıkar
heee anladımm sımdı kardesim demekki derin de balık serinde ve kurunun dibe cokmesi esnasında saldırıyor hareket eden bişi saniyor kıyıdan cok attım cunku gol kamısı ile ve birde bir türlü resim yukleyemedim siz bu sayfa ya yuklermisiniz size atsam msn den altına da sevişler barajından yazın lutfen
Soma sevişler barajından çıkan alabalıklar G]http://i51.tinypic.com/dgsdc0.jpg[/IMG] Sliven nickli üye tarafından tutulmuştur