Alabalık Avı İçin Bilgileriniz.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Merty tarafından paylaşıldı.

1. Merty

Merty Mert

Merhabalar ismim Mert Kayseri'de yaşıyorum ve yaklaşık 1 yıldır balık tutmaya gidiyorum. Malumunuz balık tutmak tecrübe işi ve şans. Bu zamana kadar alabalık tutamadım hiç :) ancak alabalık nedense çok ilgimi çekiyor. Daha öncesinde tatlı su levreği(sudak) pek çok sefer tuttum ancak boyutları küçük olduğu için suya geri iade etmeye çalışsam da bi yerde bir hata olduğundan balıkların bi kısmı malesef ki öldüler. Av bayilerde de satış için olsa gerek iğne vs. de cok fazla bir bilgi alamıyorum. Yer yer gittiğim yerlerdeki balık tutanlar sağolsun artık balıklar elimde kalmıyor.( bu arada sorun iğnedeymiş çok küçük geldiği için mideye kadar yutuyormus ve çıkarırkende sanırım ölüyorlar tam olarak anlamış değilim hala) bu tarz bir şeyi başka balıklarda da yaşamamak adına tecrübelerinizi paylaşmanız benim ve balıklar için faydalı olacaktır. at çek de şamandıralı olta da kullanıyorum. atçek için ne yapabilirim bunun dışında şamandıra için iğne boyutu vs ne olmalı yardımcı olursanız sevinirim. ve nerede tutabilirim paylaşmak isteyen olursa bu da çok hoş olur.