ALABALIK AVI İÇİN GEREKLİ BELGE

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Redtokil tarafından paylaşıldı.

1. Redtokil

Redtokil Evren

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING
    Favori Makine:
    SHIMANO CATANA 3000 SFC 2XSSS+1 BB 5.2:1 TUR
    En İyi Avı:
    43 CM Dağ alası
    Merhabalar
    Forumda yeniyim konuyu nerede açacağımı bilemedim inşallah yardımcı olursunuz.Benim sorum rizede ikizdere ovit yaylasında veya başka bi yerinde gönül rahatlığı ile alabalık avı için gerekli belge hangisidir. bu konuda bana inşallah yardımcı olursunuz. DKMP diye bi yer var konuştum il de tutacaksanız 75 tl diyor. İkahmet ettiğiniz yer ise 30 tl . Tarım il müdürlüğü arıyorum derede alabalık avı için belge gerekli orası da diyorki milli park olmadıgı sürece istediğiniz derede balık tutarsınız ücreti 20 tl şimdi ben rizede alabalık avi yapabilmen için hangi belgeyi almalıyım ?

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Jandarmaya yakalanma ihtimaline karşı Amatör balıkçı belgesi alman lazım. Tarım il müdürlüğünden iki fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile 20 tl ye çıkıyor. Tebliğ de belirtilen kurallara da uyarsanız herşey tamamdır. Ayrıca tebliğ de de belirtildiği üzere Amatör balıkçı belgesi alma mecburiyetin yok. Ama bazı Jandarmalar ısrarla istiyormuş.

3. hunter24

hunter24 Vedat

En İyi Avı:
    2kgkofana,60cm barakuda
    Amatör olta balıkçılığında belge zorunluluğu yoktur
    deniz veya tatlısu fark etmez,ancak alırsanda iyi olur,

4. Normalde belgeye gerek yok. Fakat ormaniçi sularda avlanacaksan zorunlu.

5. sencerveben

sencerveben hakan

evren kardeşim yavuz beyin dediği doğrudur.diğer belgelerin hiçbirine gerek yok ama orman içi sularda avlanma belgesi alman lazım.almasamda olur deme.hiç ummadığın yerler bile orman içi sular olarak karşına çıkabiliyor.

6. Bu arada; amatör balıkçı belgesi ile ormaniçi sularda avlanma belgesi aynı şey değildir. Tufaya gelmeyin sonra.. :)

7. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Devlet nerden para alacağını şaşırmış valla

8. Redtokil

Redtokil Evren

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING
    Favori Makine:
    SHIMANO CATANA 3000 SFC 2XSSS+1 BB 5.2:1 TUR
    En İyi Avı:
    43 CM Dağ alası
    Rizenin her yeri orman :) Ovit yaylasıda milli park ilan edildi ben tarım il müdürlüğünden amatör avcılık belgesi alayım birde DKMP den alınması gerekiyor orasıda 75 tl ücret istiyor, tarım il müdürlüğü verdiği belge ile alabalık tutarsın diyor . DKMP deki tutmazsın diyor anlam veremiyorum 25 hes ederken sorun yok iki zevk edip kafa dinliyecezz onada para verecez neye vereceğimizi birde bilsek...