alabalık avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında turty tarafından paylaşıldı.

1. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    merhaba arkaşlar;

bugün arkadaşımla ısparta antalya arasında olan bir avlağa gittik ilk bahar döneminde güzel alabalık avladığımız bir avlaktı bugün saat 3 gibi başladık atçek yapmaya ayrı bölgelerde 3 kişden sadece 1 imiz 10 cm boyunda ufak bi alabalık aldık ve tekrar geri bıraktık küçük oldugu için atçekte meps marka orjinal 1 numara kaşık kullanıyorum bu dönemlerde alabalığın az çıktığını biliyorum ama bu kadar az olması beni düşündürdü acaba yeni dönem yavruları yiyor oldukları için mi meps e saldırmıyolar yada suyun sıcaklığından kaynaklımıdır çözemedim bu konuda bi bilgisi olan arkadaşımız varsa bilgilendirirse memnun olurum şimdiden teşekürler...

2. modena

modena

öncelikle hemen belirteyim tatlısu avı tecrübem yok...ama forumda okuduğum kadarı ile sıcak havalarda ve sıcak sularda balıklar daha serin olan dip kısımlara doğru iniyormuş...bunu yaban tv de ki belgesellerde de izledim...

3. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    Turan kardeşim..bakıyorum sende benim gibi takmışın kafayı alalara..
    sana bi soru sorsam?
    soruyorum..
    artık alaların yumurtalama yerlerine doğru göçü başlamadımı?
    bilmem anlatabildimmi..;)
    saygılar(spinnci)

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Turan Bey,

Mepsler alabalık avında çok etkilidir, ancak şöyle düşünelim. Bunlar nihayetinde suya düşmüş çırpınan bir kanatlı görüntüsü veren sahteler. Özelliklede hayatın yeniden canlandığı ilkbahar aylarında bu yüzden çok daha etkili olurlar.

Ancak sonbaharın gelmesi ile birlikte kanatlıların azalması ve balıkların kışa hazırlık öncesinde daha fazla yağ depolaması ve yumurtlama dönemi boyunca daha fazla enerji elde edebilmeleri için beslenme alışkanlıklarını proteine yönetiltirler. Daha fazla yağ ve protein içinse solucan, küçük balıklar gibi et tarzı yemlere olan ilgilleri artar.

Mepsler elbette yine iş görecektir ancak bence yem çeşidini bu sezon için değiştirebilirsiniz. Göllerde mantarlı takımlarla avlnamayı deneyebilirsiniz. Özellikle de göle dökülen su kaynaklarının olduğu yerler denemeniz gerekn yerlerin başında gelmeli.

Selamlar.

5. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    hehehe tmm dır abi bi beraber av yapalım avlaklar yakın baksana :)

6. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    rıfat bey bilgilendirmeniz için çok teşekürler mepsler ozaman çantaya dogru yol alacak anlaşıldı :)

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Turan
    Alabalıkların kendi hemcinslerini yedikleride bir vakiadır.Anak buradaki esas sebebin,özellikle av baskısı yoğun olan derelerde,ilkbaharın yüksek ve hafif bulanıkca olan sularında,alabalıkların,üstelik kıştanda çıkma sebebiyle,hem kendilerini daha emniyette hissetmeleri ve hemde beslenme içgüdülerinin üst seviyede bulunmasından meydana geldiğini söyleyebilirim.Av verme yoğundur.
    Hal böyleyken sular iyice azaldığında ve iyice berraklaştığındaki bu aylarda böyledir,alabalıklar özellikle avcı yoğun derelerde hep gizlenir ve el,ayak çekildiği sıralarda beslenmeye çalışırlar.
    Bu durum hemen,hemen çoğu derede böyledir.Ayrıca yaklaşan yumurta dökme devride etkendir.
    Ancak istisnalarda vardır.Örneğin av baskısı az olan daha bakir derelerde durum tersinede işleyebilir.Suyun az iyice berrak olan dönemlerde usta bir alabalık avcısı kendisini iyice gizleyerek ve asla ses çıkarmayarak güzel avlar yapabilir.
    Aynı dereye ilkbahar aylarında tekrar gidersen,av veriminin hayli yükseldiğini göreceksin.
    Sevgiler

8. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    teşekkürler vedat abi dediğini dikkate alacam