Alabalık bölgesi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında no_panix tarafından paylaşıldı.

1. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    Barajda alabalık avlarken nereler tercih edilmeli gittiğim baraj gölünde alabalık çiftlikleri var onlara yakın yerlermi seçilmeli yani onların olduğu izadaki kıyılarmı seçilmeli yoksa koylaramı gidilmeli derin sumu olmalı yoksa sığ olan yerleremi bakılmalı bugun gittim ama tek vuruş alamadım bir çok yavu gördüm ama oltamda tık yoktu :) atçek yaptım olmadı şamandıralı takım kullandım solucanla yine olmadı:D

2. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    alabalıklar genelde akıntıya karşı kayaların arkasında veya altında beklerler gelen böcekleri kaparlar

3. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    yanlız ben barajda avlanıyorum akıntı yok gölet :D

4. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Usta sanırım arkadaş baraj için soruyor bu soruyu, aynı bilgiye benimde ihtiyacım var...

Benim bildiğim kadarıyla Alabalık soğuğu sevdiği için sıcak havalarda ya serin yerlerde oluyormuş ya da derinde olurmuş.

5. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Alabalık çiftliğine en yakın, derin ve kayalık yeri tercih edin. Rüzgârın durumunu da dikkate alın. Dalganın gelip yavaşladığı burunları tercih edin. Benim tecrübelerim bu yönde.

6. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    Muharrem abi gittiğim barajda geçen yıl 4000 alabalık patalayan çiftilkten baraja kaçmış daha önceki yıllarda aynı şekilde olmuş gölde balık olduğu kesin :D Ama bana denk gelmedi çok derin olmayan yerde avlnadım kaşıkla avlandım kaşıklar 4 5 gr benim at çek kamışım iki parça 10-30 gr atarlı oyuzden çok uzağa atamıyorum 20m anca atıyorum attıgım yer çok derin olmadıgı için geri çerkerken çok beklediğimde dibe batıyor ve takılma riski çok oluyor ondan vazgeçtim aynı bölgede solucanla avlandım gene tık yok birtek hamur denemedim..

7. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    arkadaşım ipek ipi çelik misina niyetine kullan.(amiliyat ipeği 4 numara eczanelerde satılır iğnesiz olanından alıcaksın) 20 cm bağla. üstüne fırdöndü, onun üstünede bi kurşun takki uzağa atabilesin. Bukadar basit. Misinan uygunsa 40 metre rahat atarsın. Ben kasnada 1 numara kaşığı uzağa atmak içinböyle kullanıyorum.
    gayette başarılı.

8. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Mesut kardeşim eğer barajda alabalık çiftliği varsa kesinlikle alabalıkda vardır . benim sana bir kaç önerim olacak . alabalık avında en büyük keyifi at çek ile alırsın . bunun için forumda arkadaşlarımızın kullandıgı bir çok meps ve sahte var onlardan bakıp fikir alabilirsin . ben 2 numara öneririm . yok ben şamandıralı takımla yakalamak istiyorum dersen 0,12 misine ve hassas şamandıra öneririm 2 gr en fazla . yem olarak da alablık yemini toz haline getirip onunla hamur yapman olacaktır . barajlarda alabalıklar genelde kayalık yerlerde olur . hele birde suyun soğuk yerlerini bulursan balığıda bulursun . rastgele

9. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Barajın insanları en çok zorlayacak, gelip gitmelerini erindirici ücra köşelerini kendine avlak olarak edinebilirsin. Belki biraz zahmet çekersin ama emin ol buna değecektir...

10. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    Mepsslerden farklı numra ve model edindim hanımda boş durmasın diye şamandıralı takım da kullandım ama yem olarak solucan kullandım ücra köşeler seçtim ama sanırım zamanı dğildi hamur da daha önce kullandım hatta simli hamur yaptım ama sanırım kıvamından veya zamanlama hatasından dolayı iş yapmadı bu hafta tekrar gidicem bakalım bi