hay Allah, alabalik istavrit gibi,hamsi gibi suru baligi degilki caparisi olsun,hem capariyle alabalik yakalamak istedigini alabalik hastalari duymasin cingar cikar benden uyarmasi(alabaligin sanina yakismaz istavritlerle,sardalyalarla ayni kefeye konulmak)reeling
Yaban tv'de izlemiştim Norveç'te bunun gibi bir sistem kullanıyorlar ne kadar doğru ne kadar yalnış orasını bilmiyorum ama sistemi anlatayım videosunu bulamadığım için buraya atamadım. Çaparinin ucuna köpük gibi bir aparat takıyorlar bu su üzerinde kalıyor sonra takımı salıyorlar suya çapari gibi ama hemen hemen su üstünde kalıyor iğneler.
Günlük av limiti 3 olan bir balıktan bahsediyoruz,siz çapari soruyorsunuz... Bu ne yaman çelişkidir?O bir yana bu kadar asil ve avı özel olan bir balık çapari avcılığı ile nasıl düşünülebilir?Alabalıkla alakalı daha dikkatli bir araştırma yapmanızı ve bu çok özel balığın 'ruhunu'daha iyi anlamanızı öneririm...Amacım sizi kırmak değil,konuya olan bakışaçınızda değişiklik oluşturmaktır...
Vallahi kardeşim bence tek stil denemeye bak birde bizim burda alabalıklar canlı olarak satılır ve ben ucuz buldugum alabalıkları alır ya havuza yada güzel bir mera var ise oraya bırakırım farkında isen ülkemizde alabalık avcılıgı fazla gelişmiş degil bunun sebebide bilinçsiz avlanma ve balıkların yaşam alanlarını kısıtlanmış olması örnegin bir dere yada akarıı yatagı var elin adamı balık umrunda degil yatagın yönünü degiştiriyor hayvan suyu takip edip yumurtalarını bırakmaya hareket ettiginde bide bakıyor kensini tarlanın ortasında buluyor yada '' sonun başlangıcı '' diye tabir ettigim tiriviri denilen bir olta bu oltayı akarsuda kullanıyorlar ve sonuç zaten herkesin bildiği amatör profesyonel vs. balıkla ugraşan ve iç sularımızda avlanan arkadaşlarıma sesleniyorum çoçuklarınızın ve torunlarınızda balık tutmasını istiyorsanız sadece zevk için balıga gidin yiyebileceginizden fazlasını tutmayın denizde kumsalın kenarındaki bir deniz yıldızı gibi düşünün balıgı ve '' onun için fark etti '' diyebilin tiriviri kullanmayın
Norveç'de benzer bir yöntem kullanılıyor.Biraz daha geniş çaplı bi alanı tarıyor.Bizlerin asla birarada göremeyecekleri kadar çok ve iyi balıklar yakalıyorlar.
eyvay ne kelime abim resmen ticareti var ama bir yandan da iyi size bir bilgi verim yakın zamanda üretim yapan çiftliklerden birisi bizim bulundugumuz nehire balık kaçırmış şuanda seyhan barajında devasa nitelikte alabalıklar var işin garip tarafı silikon fosforlu sahteye geliyor keşke bir kaç çiftlik daha balık kaçırsa
Sevgili Akın ben sana diyorum eyvah...balıkları canlı alıp sulara mı salıyorsun ??? benmi yanlış anladım.. küllüm yanlış ve yasak ... o bakımdan...hadi evinin bahçesinde havuz tamamda ordan alıp lüplersin ama dogaya salmak???*
Rastgele derelere balık salmak... Bir ara bu konu çok ateşli bir şekilde tartışılmıştı ve konunun uzmanı olan bir kişi hiç balık olmayan derelere alabalık saldığı için şiddetli eleştirilere muhatap olmuştu. Tatlısuların doğal yaşam döngüsünü bozmamak için dışarıdan müdahelelerden kaçınmak lazım. İyi niyetiniz güzel, fakat yöntem yanlış...
Zaten alabalık olan bir dereye salınıyorsa sorun çıkmaz.Alabalık zaten istilacı ve hızlı üreyebilen bir balık değil.Salınmaması gereken israil,asya sazanı gibi bazı sazan alttürleri. Alabalığın çok hızlı evrim geçirmesi lazım ki yeni su sistemine ayak uydurabilsin.Bu mümkün değil.
benim amacım ne fazla balık tutmak nede başka bişey.. bulunduğum av bölgesi itibari ile alabalık çok fazla çünkü bi dünya çiftlik yani yetiştirme kafeslerinin bulunduğu ucsuz bucaksız baraj.. bu yüzden sadece çok balık değilde tek takım yani gövde üzerine 3 adet iğne ile yani 1 er metre ara ile 3 m lik bi takım ile sadece alttaki ve üstteki balıkların yemi rahat görmesi ve av bittiğinde elimde 3-5 balıkla dönebilmek.. yoksa yakaladığım 20 cm altı alabalığı geri salıyorum baraja büyüsün ki ilerde daha çok balık olsun.. resimimdeki en son avım ve birisi 30 birisi de 27 cm civarındadır. bu konuyu açmamdaki sebepte çapariyi nasıl yaparsam bilgisini almaktı..
çok teşekkür ederim.. 3 iğne bilgisini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu.. bilgileriniz için tekrar teşekkürler..
ERHAN eğer avlanmanmayı fly iğnelerle yapacaksan ben daha önce bu sitede aşağıdaki linkte bir tanıtım yapmıştım istersen bir incele sanırım sen bundan bahsediyorsun. bu sistemle ben genelde Alabalık tatlısu kefali gümüş gibi balıları avlıyorum Sana iyi avlar diliyorum. İŞTE LİNK http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39585
normal alabalık iğnesi ile yapmayı düşünüyorum uçlarını boru kurdu yada hamur takarak.. bu iğnenin bana faydası olurmu
Anladığım kadarı ile sen bu sistemi bafra derbent barajında kullanacaksın,derinliği ve dip yapısını bilmiyorum ama böyle bir sitemin başarılı olacağını düşünüyorum.yem olarak solucan kullanabilirsin.orda gökkuşağı alabalık olduğu için canlı yem yasak değil limitte günlük 10 adettir