herkese merhaba arkadaşlar yaz tatilinde akarsuda alabalık avlamak için kullanmak üzere kamış bakıyorum. avlanacağım bölge çok fazla söğüt ve çalışlardan oluştuğu için teleskopik kamış önceliğim olacak. Aşağıda vereceğim linkler daiwanın mini spin kamış serisi fiyat olarak gerçekten çok ekonomik görünüyor. Bu kamışlardan bir tanesi 1,80cm 5-20gr atarlı diğer kamış ise 2,10cm 8-30Gr atarlı. öncelikle bu iki kamışla 3-5gr lık meps kaşıkları atmak nasıl olur yoksa daha düşük atarlı olanlara mı bakmalıyım? Benim öncelikli tercihim belki deniz de de atçek yaparım düşüncesi ile 2,10cm olacak. fakat siz değerli dostların yorumları benim için çok önemli. hatta başka kamış tavsiyelerinde de bulunursanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler. http://www.n11.com/daiwa-mini-spin-...ch_all-pages&gclid=CPb81Jj7kb4CFfDLtAodKE4Atw http://www.google.com.tr/url?q=http...sQFjAA&usg=AFQjCNGbGUo9LrkQV6y7caZ15je_UXSK9A
Hocam bende akarsu ve derelerde avlanıyorum anca teleskopik tercih etmenizi tam anlayamadım.Parçalı kamışıda rahatça heryere taşıyabilirsiniz hem parçalı kamışlar daha sağlam oluyor
Bence uygun senin baktıkların Volkan Abi parçalıda ben de bir tane buldum marka kalitesi pek iyi olmayabilir ancak fiyat uygun. http://www.spotbalik.com.tr/Technoflex-Spin-Kamis-180cm-5-18gr,PR-28736.html
avlanacağım bölge amazon gibi maşallah çok sık ağaçlar var parçalı kamışı sürekli ağaçların arasında taşımam çok zor o yüzden teleskopik tercihim. ben sadece kamışın boyu ve atarı 8-30gr atarlı olan acaba mepsi kolay atar mı yoksa beni yorar mı?
onur bildiğim kadarıyla at cek avlarda parçalı kamışlar kullanım ve performans olarak daha iyi. ben avlaktan dolayı teleskopik ıstıyorum...
Bence senin bulduğun teleskopikler iyi abi.Kalitesi de cabası.Fiyat zaten uygun.Hatta ben bile alabilirim aynısından
Bir de 180 cm olan kamışı al bence Volkan abi 5-20 gr atarlı olması daha uygun.Sahtelerle daha iyi uyum sağlar.Hem de boy bakımından avantaj olur gideceğin yerin ağaçlık çalılık olduğunu düşünürsek.
onur dediğin gibi fiyat çok uygun benim işimi fazlasıyla görür 2,10 olan 8-30gr atarlı cok farkeder mi onu merak ediyorum. çünkü denizde de at çek yapmak istiyorum. bu arada makine olarakta daiwa sweepfire 2500lük makine düşünüyorum fiyat 40TL ikisi birleşince güzel bir set olur heralde
Makinelerden çok anlamıyorum ama Volkan Abi burada geçenlerde telefonla görüştüğüm Sinan Abi var ben de böyle spin için yardım alayım diye konu açtığımda o biraz bana yardımcı oldu telefon ile görüştük.1000 lik makine iyi olur diyordu önemli olan takımın hafif olması imiş sürekli at çek yapacağımız için kol yoruluyormuş.İnce misina daha iyi ve 5-18 gr atarlı takım iyi iş yapar diyordu.Bu dediklerim tatlı su avı için tabi abi.Deniz hakkında bi bilgim yok ancak deniz için tabi ki daha uzun bir kamış ve daha atarlı bir kamış gerekir diye düşünüyorum makine de daha kuvvetli olabilir.
Volkan Daiwa mini spin 180 kullanıyorum sana da önerecektim sende koymuşsun zaten ucuz ve iş görüyor ben 180 cm. ile 60 cm. turna aldım bence alına bilir. Boy konusu av yeri ve sana kalmış 180 ile meps sahte balık kaşık sasi ne aklına gelse attım sıkıntı olmadı. avlak çok ağaçlıksa 180 al değilse 210 al bazı avcılar uzak atış için uzun kamış alıyor ama dere boyu zaten 10-15 metre iken çok abartmamak lazım göl olsa belki değişir o tamamen sana kalmış ama Mini spinler iyidir.
volkan tatlısuda o kamış makina ile alabalık, levrek sudak ve turna için ideal olur 180 lik kamışı kullandım öneriyorum, makina arkadaşımda var yağ gibi akıyor kesinlikle al pişman olmazsın....
daiwa megaforce 1.90 10-35 gr atarlı iki parçalı kamış aldım geçenlerde iki sefer denemeye fırsat bulabildim üstünde daiwa makine var kullanımı hissi güzel hoşuma gitti fiyatına göre güzel bence
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...8-30gramın atarıyla 5-20gramın arasında çok fark varmıdır acaba ikilemde kaldım baya. ona göre sipariş vereceğim. sizin deneyimlere göre 5-20 ideal fakat 8-30gramlık kamışla mepssin atımı çok farkedermi acaba?
Çok farketmez bence. İkisi de aşağı yukarı aynı mesafeye atar. Zaten gölde avlanmayacaksanız atış mesafesi de önemli olmayacaktır. Fakat 8-30 gramlık olanıyla daha ağır sahteleri atabileceğiniz için ben olsam onu alırdım.
teşekkürler benim için önemli olan bu 8-30grlık kamış ile mepssi rahat attıktan sonra hiç sorun değil uzunluğu kısalı. iki kamışın kapalı uzunluğu arasında ki fark 10 cm.bu farkta sögütlerin arasından geçerken beni çok etkilemez diye düşünüyorum...
Sık sık toplayıp açacaksın anlaşılan, meranın zorlu olmasından dolayı. Yüzükleri dayanmaz.. Mini swing daha iyi olur. Hem sanırım 1-11 atarlı.. ideal.
yavuz hocam aynen dediğiniz gibi sürekli aç kapa yapmak zorunda kalacağım dediğiniz kamışı inceledim fakat akarsuda kamışla hiç av yapmadım ilk önce basit birşeyle birazcık tecrübe kazanayım daha sonra daha iyi kamışlara geçeriz.