alabalık için kamış ve makine önerisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında maktolun tarafından paylaşıldı.

1. maktolun

maktolun Macit

Öncelikle herkese merhaba.
    Ben at-çek'le alabalık avlamak için kamış ve makine alacağım.Birinin tavsiyesi üzerine D.A.M on-liner tele spin 2.70 almaya karar verdim.Fakat 2.70 boyunu bulamadım.O yüzden aşağıdakiler arasında kararsız kaldım.Sizce bunlar nasıl?İşime yarar mı?ya da sizin tavsiye edebileceğiniz 20tl civarında başka kamış varmı?Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

D.A.M - SPEZIPOWER 210 CM
    D.A.M - SPEZIPOWER 300 CM
    REMIXON - HORIZON 2,70 MT (20-50 GR)

(Spezipower'inde sadece bu boylarını bulabildim.)

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bir zamanlar turnada hafif olması için DAM Spezipower 240 cm 10-30 gr + Abu Garcia Cardinal 25 makina almıştım.Çok geçmeden anladım ki bu sistem turna için zayıf kalmakta ama bir de baktım çok güzel bir alabalık setim olmuş :) (gerçi buralarda alabalık bulmak zor)

Sana da tavsiye ederim son derece hafif,kullanışlı ve ekonomik bir takım.İkisini 30 Tl gibi bir rakama toplamıştım.Birkaç fotoğraf ekliyorum.

Son düzenleme: 31 Ocak 2010
  3. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Hey gidi günler :)
    O makinede damping olmuştu ve 22 liraya inmişti, iki tane aldım çok memnun kullanıyorum şimdi 70 lira gibi herhalde

Konunun aslına gelince antepte gölde barajda gökkuşağı avlasanızda derede yabani alabalık avlasanızda bencede bu kamışı alın DAM 210 yada 240 farketmez 270 zaten sadece barajda eh işte denebilir ama daha kısası mesela 210 u kapatıp sırt çantanıza koyabilirsiniz diğer markayı hiç kullanmadım hep uzak durdum haklımıyım test bile etmedim
    makine olarak 30 luk bir şey bulursanız memnun kalırsınız

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Ocak 2010
  4. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    selam...
    sana spinnci tavsiyesi..uzun kamışın derdi çok olur..alacağın alabalık kamışı 170cm yi geçmesin..ben o hataları çok yaptım..ağaçlık bölgelerde sıkıntılı oluyo...kısa kamış ince misina en fazla 0,18..güzelde önden kalama bir daiva makina..yada DAM...ohhh tadından yenmez avcılığın..bendede var DAM 300 spin kamış..çok yoruyo..heryere girilmiyo..benden sölemesi..karar senin
    saygılar

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Mehmet Kardeşim,

Bahsettiğin 20 liralık fiyatı geçer ama DAM Quick Stick Tele 20 (5-20Gr) kamışları da bir gözden geçir derim. Bence güzel bir aksiyonu var ve at-çek için özellikle spinnerlardan kullanacaksan atarını muhakkak göz önüne al.

Akarsu avlarında kullanacaksan spinnci murat'ın dediği gibi uzun kamış başına bela olacaktır, ancak açık alan ve baraj gölleri gibi uzak atışlar yapacaksan uzun olanları tercih etmelisin. Aynı anda her işe çalışan İsviçre çakısı gibi bir kamış ya da makine malesef yok. Sen şartlarına uyan takımlardan hazırlarsan daha rahat edersin. Kamışın için 210 cmlik olanların ortalama açısından seni en iyi idare edecek boylardan biri olduğunu söyleyebilirim.

Makine konusunda çok sayıda at çek yapacağın için bileğine yük bindirip ne seni yoracak ne de akşama hışını çıkarmayacak ağırlıkta bir makine seçmelisin. Benim ortalama tercihim 200-250 gr arası makinelerdir. 30 kalibrelik bir makine işini görecektir. Kalama konusu her ne kadar konuşulmuş ve tartışılmış olsa da önden kalama bende önde gider.

Ancak hangi malzemeyi alırsan al sana güzel bir alabalığı kaçırtıpta pişmanlık yaratacak bir malzeme alma :)

Selamlar..

6. maktolun

maktolun Macit

öncelikle teşekkür ederim.

o zaman benim için 2.10 bir kamışın ideal olacağını düşünüyorum.
    bir tane de captain bd 3000 makine almayı düşünüyorum.(sizce makine nasıl?)

bi de on-liner ile spezipower'ın çok farkı var mı?

çünkü,on-liner'ın sadece 180 cm'ini buldum.

7. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    alabalık için devir oranı büyük olup yenilik olan makineleri tercih ederim çünkü alabalık genelde at çek ile avlandığından yorulmamak lazım birde size bir öneri sıcak günlerde göllerde alabalık aramayın göl sıcak olur alabalık hep çağlayanlarda avlanır böyle zamanlarda

8. warvick

warvick deniz elte

Favori Kamış:
    SHIMANO catana BX 240 telespın
    Favori Makine:
    SHİMANO exage 4000 RC
  9. EskineAdamYunus

EskineAdamYunus Yunus

Favori Kamış:
    Okuma cedros tele surf 4.20
    Favori Makine:
    Okuma distance surf pro
    En İyi Avı:
    Daha balığa gitmek nasip olmadı
    ilk kamış güzele benziyor

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Deniz kardesim,SHAKESPEARE bir ekoldur.Tabii ki orijinalini bulabilirsen. 27 yıllık 3.00 teleskopik shakespearim daha pırıl pırıl. DAM dersen, son birkac yılda birkac kez el degistiren firma eski kalitesinden cok cok uzaklarda. SHİMANO CATANA BX telespin harikadır.10-30 gr atar olmasına ragmen 40 - 50 gr.da ancak aksiyonu mukemmellesiyor.2.40 olanını 2 yıldır kullanıyorum. Aynen kız gibi suzuluyor. Onu kullanmak ayrı bir zevk. Tabii ki cok guzel bakmak gerekiyor. Oneririm.