Vereceğim Linkteki Kamış ve Makineyi Almayı Düşünüyorum Yorumlarınızı Bekliyorum lütfen İyi Avlanmalar. KAMIŞ: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92260180&productref=6630&ID1=&ID2= MAKİNE: http://www.avmarketi.com/asp/product/14415/1135520-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-520-FD-OLTA-MAKINASI Şimdiden Teşekkürler..
Sanırım kaşıkla at-çek yapmayı düşünüyorsun,bu kamış güzel olabilir fakat makinadan sonraki kısmı biraz kısa gözüktü bana, ben de kendim almak için şu sıralar cormoran bull figteer kamışı düşünüyorum.
Bence seçtiğiniz takım fena olmamakla birlikte, avlanacağınız derenin/gölün durumuna (akıntı şiddetine) ve avlanma şeklinize (kaşıkla at-çek, yemli takım vs.) göre değişiklik olabilir. Eğer avlanacağınız dere çok akıntılı bir dere ise ve kaşıkla avlanacaksanız daha yüksek turlu bir makina düşünülebilir. Yine kaşıkla at-çek yapacaksanız performansı daha yüksek iki parçalı bir kamış daha iyi bir tercihtir.
Geçen yıl 5,1 turlu 1000'lik bir makina aldım. Bol akıntılı derede makina kaşığı çevirmekte yetersiz kaldı. Bol akıntılı derelerde bence makina turu en az 6 olmalı. Bende bir de 6,2 normal bir makina vardı, onunla epey balık tuttum. Ama gölde ve az akıntılı derelerde veya sahte balıkla at-çek durumunda seçtiğiniz makina bence iyi iş görür.
Güçlü değil, tur sayısı yüksek olmalı. Yani 6,2:1, 7,1:1 gibi. Böyle olursa makina kaşığı akıntı hızından daha hızlı çektiği için kaşığın tur atmasını sağlar, aksi takdirde makinanın hızı derenin akıntı hızına yetişemediği için akıntı makinanın kaşığa tur attırmasına fırsat vermeden kaşığı sürükler. Şimdiden hayırlı olsun!
Verdiğin Bilgiler için teşekkür ederim.Makineler hakkında daha iyi bilgiye sahip oldum tekrar teşekkür ederim..
Burada asıl önemli olan tur sayısı değil makinanın bir turda kaç cm misina sardığıdır. 10 lık bir makinayla aynı model 40 lık makinanın aynı tura sahip olmaları durumunda aynı cm uzunluk misinayı sarması beklenemez. Afaki bir deyişle 5.5.1 turlu 10 luk makina küçük kafa çapı nedeniyle bir turda 50cm misina sarabilirken aynı model 40 lık makina bir turda 70cm misina sarabilir. Bu kafa çapının genişlemesinden olan bir durumdur. Aynı şekilde kafa çapı geniş olan düşük turlu bir makina kafa çapı dar daha yüksek makinadan daha çok yada aynı misinayı sarabilir. Yine makinanın kafasında misina azken çapı küçüleceğinden misina çok haline göre bir turda daha az misina sarar. Sonuç olarak atçek avlarında ister denizde ister tatlısularda herzaman yüksek turlu yada yüksek misina saran makinalar tercih edilmelidir. Linktki DAM makina yanlışım yoksa bir turda 70-75 cm civarı misina sarıyordu. Bu 20 lik boy bir makina için oldukça yüksek bir oran. Bence yeterlidir. Yetmediği yerde kolu biraz daha hızlı çevirmeye çalışacaksın
Sanırım sayın moderatörümüz bu konuda benden daha bilgili, siz, iyisi onu dinleyin. Benim belirtmek istediğim bol akıntılı suda hızlı bir makina olması gerektiği, bu sağlandıktan sonra tur sayısı önemli olmayabilir. Eğer linkteki makinanın makara çapı büyükse, ki 100 m. sarım kapasitesi olmasından öyle olduğu anlaşılıyor, sarım miktarı da büyük olabilir. O durumda ihtiyacınıza cevap verebilir. Şimdiden hayırlı olsun diyelim
Etağfirullah. Söz konusu alabalık ise eminim ki sizin tecrübeniz çok üstündür. Sadece makinalar konusunda bir hatırlatma yapmak istedim.
Verdiğiniz Bilgiler için çok teşekkür ederim.Makineler Hakkında ne de çok şey öğrendim tekrar teşekkür ederim..