sevgili arkadaşlarım alabalık için sizlerden kaşık ve rabara önerilerinizi istiyoru. özelliklere suyun kirli ve berak olmasından balık sahteleri göremiyor.ne yapmak gerekir. bunun için önerebileceğiniz sahteleri bekliyorum.. saygılarımla
Daha önce birçok kez bu konuda yardım isteyen arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalıştım. Tatlısu balık avcılığında hava ve su durumu o gün kullanacağımız kaşığın rengi için her zaman belirleyici olmuştur. Havanın açık ya da kapalı olması su renginin berrak ya da bulanık olması balığın genel karakteristik özelliklerine direk etki ediyor. Avlanma alışkanlıkları da bu durumlara göre değişiklik arzediyor. Alabalık avında bizlere yardımcı olan en önemli şeyde gidilen merada gördüğümüz küçük kanatlıların renkleridir. Bulunan merada sıklıkla bu kanatlılarla beslenen alabalık illa ki o renklere benzer kaşıkları yeni bir av olarak algılar ve saldırır. Özellikle sabah saatlerinde turuncu ve fosfor yeşil renkler alabalığı cezbeder. Bu saatlerde aglia gökkuşağı renkli kaşıklarda gerek aksiyonu olsun gerek dönerken ortaya çıkardığı renkler olsun merada farklılığı ön plana çıkarır.Suyun bulanık olduğu zamanlarda balığın dikkatini çekecek en önemli renkler fosforlu renklerdir. Güneşin kendini göstermeye başladığı anlarda güneş ışığının kaşığa vurup onu cezbedici bir hale getirmesi an meselesidir. Bu güzel anları arkası gümüşi olan mavi benekli kaşıklarla yaşamak (özellikle derelerde çok etkilidir) heyecana heyecan katar. Gel gelelim küçük kanatlıların renklerine ; arkadaşlar bunun için meppsin black fury serisi piyasadaki rakiplerine göre sanki balığı büyüleme etkisine sahip. Çeşitli renklerle piyasaya sürülen black furylerden elinizde renk renk bulunması size avantaj sağlayacaktır. Merada uçan kırmızı bir kelebek gördüysem anında siyah üzeri kırmızı black furyimi suya indiririm ya da yeşil renkli bir helikopter böceği bana hangi black furyi kullanacağıma dair en büyük yardımcıdır aslında. Burada amatör bir balıkçının ne kadar iyi bir gözlemci olması gerektiği de ortaya çıkar ki tatlı su avcıları çok iyi bilir ki avın yarısı zaten doğayı gözlemlemekle geçer. Hangi insan bu güzelliklere bakmadan durabilir ki...Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
Arkadaşın bahsettiği kaşığı denemedim ama albastar 2 no kaşık kırmızı benekli her zaman işimi gördü.Misinada çok önemli kaliteli ince misina avcılığı arttıracaktır.Rast gelsin