Arkadaşlar alabalık için kendim kaşık yapma çalışmalarına giriştim.Çok da zor değilmiş,biraz el becerisi ve uygun malzeme bulmak, gerisi kolay. Kaşığın döner parçası için işim gereği elimde bolca eskisi bulunan Nokia 6300 telefonun kapağını kullandım.Malzeme alüminyum,sağlam bir makas rahatlıkla kesebiliyor.Kapaklar zaten renkli.Yaprak gibi kesip,orta kısmını küçük bir çekiçle yumuşak bir zeminde tıktıklayarak çukurlaştırıyorum. Daha sonra zımpara ile düzeltiyorum.Zımpara ile düzeltirken,çekiç darbelerinden oluşan yumrular doğal bir desen oluşturuyor. şuan yanımda iğneler olmadığı için toparlayamadım. Bir kısmını fotoğraflayabildim.Zaman buldukça yine burada diğer aşamalarını fotoğraflar ile paylaşıcam.
Üstte Pelikan marka satın aldığım bir kaşık var.Gerçektende aksiyonu güzel,su içinde gayet iyi dönüyor.Oradan modelleme yaptım Kırmızı ve siyah ağırlıklı 2 modelin bitirmeye yaklaştım.
uğur abi güzel bi calışma olmuş simdiden kesin bişey söylemek cok zor ama bu çalışmaların ile yapacağın avların raporlarını bekliyoruz ve başarılı olacağına inanıyorum... ...RaSTgeLe...
Uğur abi selamlar,benim de bu şekilde yaptığım çok döner kaşığım var ben ilk yaptığımda suda dönmemişti ama daha sonra düzelttim,sen de aynı hataya düşme diye tavsiyem şu kaşığın malzemesi olabildiğince ağır olsun ,çok hafif olduğunda dönmüyor ve de geçirdiğin o u şeklindeki tel olabildiğince düzgün orjinalinin benzeri olsun.Tebrikler güzel olmuş.
Buda ilk kaşığın bitmiş hali,kullanmaya hazır.Su dolu leğen içerisinde ilk testleri geçti. Gayet güzel dönüyor.
Birde siyah-alüminyum renklisi. Farklı renklerde bu akşam çalışmalarım olacak.Tırnak boyaları(oje) ve simli boyalarla denemek ve daha gözalıcı renkleri test etmek istiyorum.Nasıl olsa dönme sorunu yok.Geriye ünlü firmaların kullandığı,sitedeki üye arkadaşların farklı başlıklarda açtığı konularda tavsiye ettikleri renkleri yapmak kalıyor.Gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla sahte ile avcılıkta takım çantanızda en az 5-6 değişik renkte döner kaşık bulunması gerekiyor. Bu arada maliyeti inanılmaz düşük. 10kr zeytin kurşun,15kr palalı iğne 25kr gibi toplam maliyeti var.Tabiki biraz da el becerisi ve el emeği.
Erdem.Bahsettiğin U şeklindeki teli gayet düzgün yapıyorum.Sıkıntı olacağını sanmıyorum.İşin püf noktası o U parçanın alt kısmına gelen yani kurşunla döner yaprak arasına küçücük bir boncuk koymak.O zaman muhteşem dönüyor. Piyasadan aldığım ilk kaşık o kadar kalitesiz,mat ve dönmüyordu.Öyleyken ardından Alalar geçen hafta koşturdular.Bende hayret ettim.Manyakmı bu balıklar diye Demekki bu alabalık işinde kaşıkla av olmazsa olmaz dedim. 1,65cm 2 parçalı 10gr atarlı kamışım vardı.Çok kaliteli sayılır.Ben bunu tekneden av için almıştım.Hemen makinadaki misinayı söküp 0,20 misina sardım.Bu olta takımı artık Alabalık için İnşallah avlarımız rast giderde sizlere bu kaşıklarla yakaladığım fotoğrafları gönderirim. Devamı gelecek...herkese rastgele..
Güzel dönüyorlarsa hiç problem yok abi ,inşallah çok güzel balıklar yakalarsın bu kaşıklarla olta da hazırmış Haydi rastgele...
uğur tebrik ederim. insanın kendi yaptığı malzemelerle balık yakalaması kadar haz veren başka bişi yoktur.bende kendimce döner kaşık çalışmaları yaptım.daha deneme fırsatım olmadı ama inanıyorum ki onlarla balık yakalayacağım.örneklerini aşağıda görürsün.inşallah güzel balıklar yakalar ve bizlerle paylaşırsın.
Şu cep telefonu kapağı işine bittim ben, yaprakların hem deseni harika hem de işlenmesi dediğin gibi rahatsa inşallah sonuç alırsın.
Gerçekten güzel çalışma yalnız ben ortadaki teli neyden kullandın onu merak ettim.o incelikte çelik tel nereden buluruz.Ben ince bakır kullandım olmadı.
Harika olmuşlar. Benim gibi hiç döner kaşık yapmamış olanlar için şaheser bence. Tavsiyelerle daha da kullanışlı olacaktır elbette ama ilk denemeyi de bekleriz şimdi biz.
Piyano tellerinin bulunabilirliğini bilemiycem. Ben bu kullandığım telleri değişik çapta işyerimde bulunan bildiğimiz yaylardan kullanıyordum. Daha sonra şu bayanların bolca gidip geldiği,incik boncuk satan yerlerde değişik kalınlıklarda çelik teller var.Metresini 2TL gibi almıştım.Çok daha kullanışlı.