Alabalık için sahte balık tavisyesi istiyorum...

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında buraksandal tarafından paylaşıldı.

1. buraksandal

buraksandal

arkadaşlar alabalık için bi rapala tavsiyeniz varmı.veya başka bi yem çeşidi.sanırım yakalanması zor bi balık.ne dersiniz...

2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Zorluğu, balığın doğal tür olup olmamasına (Gökkuşağı alası doğal değil.) ve nerede (ırmakta, gölde) avlandığına göre değişir. Bu işte rapaladan ziyade döner kaşık kullanılır. Konu daha önce defalarca yazılıp çizildi, bir eski konulara bakıver.
    Gökkuşağında alabalık yemi karıştırılmış hamurla şamandıralı sistemle gölde son derece verimli av yapabilirsin. Döner kaşık da iş görür.
    Başarılar...

3. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    2 veya 3 numara kırmızı benekli mepps bulman yeterli...

4. buraksandal

buraksandal

teşekkürler arkadaşlar.gölde avlıyacam.birincisi alabalık yemini nerde buluruz,kimler satar.ikinciside bu mepss leri uzağa nasıl atarız.sanırım hafif bişeyler.

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

6. buraksandal

buraksandal

eyvallah hocam.her zamanki gibi imdada yetiştin gene.saygılar...

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Alabalık yemini balık avı malzemesi satanlarda, un-yem satanlarda ve alabalık çiftliklerinde bulabilirsin.
    Uzağa atış konusunda ise Cemil Beyin dedikleri doğru. Genelde 1 numara kaşıklar 3 gr., 2 numara kaşıklar 5 gr civarında oluyor. Buna uygun atarlı bir kamış alman tavsiye olunur. Gölde olunca uzun kamış tercih edebilirsin (2.40 cm-3 m. arası), ancak nehirde çevredeki ağaç, çalı ve saire çarptırmadan atabilmek için daha kısa kamış (2 m. den az) tercih etmende yarar var.

8. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Arkadaşım sana tavsiyem gerçekten alabalıktan zevk almak istiyorsan ve sportif balıkçılıksa amacın güzelce meppsler ve rapalalar alman ve kullanman. Öncelikle kaşık olarak özellikle işlevsellik ve dikkat çekicilik yönünden orjinal kaşıklara yönelmeni tavsiye ediyorum. Günün hava şartlarına ve suyun rengine göre alanın dikkatini çekebileceğin kaşığı bulana kadar denemeler yapabilirsin. Genellikle havanın kapalı olduğu zamanlarda turuncu ve yeşil fosforlu renkler iş yaparken güneş açtığı zamanlar alanın gümüş renkli ve parlak renkli kaşıklara geldiğine çok kez şahid olduk. Rapala da ilk başlarda alabalık konusunda tereddütler yaşadığım ama daha sonraları suyun içerisindeki dayanılmaz aksiyonuna alalarında dayanamadığını görünce vazgeçilmez yemlerimden birisi oldu... Rapala seçiminde özellikle çok büyük olmayan ve aksiyon kabiliyeti yüksek, alanın dikkatini çekebilecek gümüş renklerde tercihler yapılırsa ben amatör bir balıkçı olarak mera da ala bulunması halinde avı garanti ediyorum...

9. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Ama yok benim amacım sportif avcılık değil sadece bol balık yakalamak istiyorum diyorsan canlı yeminden, solucanına, hamurundan alabalık yemine bir çok şekilde balık yakalayabilirsin ama emin ol ben şahsen at çekle tutacağım bir alayı mantarlı takımla tutacağım 10 tane alaya değişmem. O heyecan o tutku bambaşka ve tam da amatör sportif balıkçılık ruhuna uygun...

10. buraksandal

buraksandal

teşekkürler dostlar.güzel paylaşım oldu.alabalık avında yeni olduğum için herkesi dinliyorum.mepss ler hazır zaten.bi rapalam var,sudak için almıştım.alabalık için deniyecem.gölde sudakta var zaten.artık her ikisi içinde kullanmış olurum.hamur olayına gelince,dediğim gibi alabalık avında yeni olduğum için öğrenme aşamasındayım.en azından bu yöntemide öğrenmiş ve tecrübe etmiş olurum.yanlız alabalık yemi bulamadım.bir iki kişi bana normal akvaryum süs balığı yemide kullanabilirsin dedi ama bilmiyorum ne derece randımanlı olur.artık uyguladığımızda deneyip görecez.sonuçları burdan bildiririm.pazartesi büyük gün olacak inşallah.o zamana kadar yorumlara ve tavsiyelere devam...:)