Alabalık için spin kamış tavsiyesi ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında alaturca29 tarafından paylaşıldı.

1. alaturca29

alaturca29 hakan

Öncelikle selamlar arkadaşlar.Forumda çok araştırma yaptım ama bir türlü sonuca varamadım.Barajlarda mepps marka ( 1,2,3 numara ) döner kaşıklarla at çek yöntemiyle avlanıyorum.Mevcut barajlarda gökkuşağı alabalığı ve sazanın dışında balık bulunmamaktadır.Yani gökkuşağı alabalığı için spin kamış tavsiyesi istiyorum.Şu andaki malzemelerim spin için uygun değil.O yüzden orta karar bir spin takımı almak istiyorum.Ancak forumda işin içinden çıkamadım ne yazıkki.Nacizane bir kaç sorum olacak bu işlerden anlayan arkadaşlara ve üstadlara.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

1-Baraj için kamış boyu kaç cm olmalı ? 2 parçalı spin kamış ve arabada taşıma kolaylığı açısından 240-270 arası bir kamış düşünüyorum.

2-Kullanılan kaşıklar 1,2,3 numara meps olduğuna göre kamışın atar aralığı kaç olmalı ?

2. baraküda007

baraküda007 fatih

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ne kadar alabalıkçı sayılabilirim tartışılır ancak hasbel kader alabalıkla -özellikle gökküşağı - hemhal olmuşluğum var. Kullandığım takım kafama göre, durum neye müsade ederse ona yönelik takım. Aynı takımla yeri gelir yemli dip yaparım, yeri gelir şamandıralı, yeri gelir atçek yaparım. Aynı marka modelden oluşan 2 takımım mevcut. Kamışım DAM Tele Spin 10-30 gr. atar, 3 metre. Makaram shimano hyperloop 4000 RB. 0.18-0.25 mm arası misina ile daha çok göl avcılığı şeklinde. Bu takımla 1-2-3 no döner kaşıkları atmak sorun olmuyor.:)

4. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    Vallahi atışta gayet rahat olduğum bir kamış var bende.
    V sytem 228 3 12
    5 gramlik mapleri ilginç şekilde 25 metre ortalamayla bile attım. Ben ile beklemiyordum doğrusu. Ancak çalıştıktan sonraki düşüncem çok değişti. Kesinlikle eğer bulunduğun avlakta çalı çırpı yok kayalik yer yok atış alanın rahatza daha uzun ve sert aksiyonlu bir kamış olmalı diyé düşünüyorum. Tabi Ustalar ne der bilmem benimki naçizane görüşüm.