Alabalık Kampı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında MuZiP_06 tarafından paylaşıldı.

1. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    değişken enson hangisi balık tutmuş ise...O
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Değerli dostlarım bir süredir bu siteye takılmaktayım bircok konuda bilgilerimi tazeleme ve yeni bilgiler edinme fırsatı buldum.Şimdi de uzun zamandır gitmeyi planladığım ama forumdaki bilgiler dısında avlanmasında tecrübem olmayan alabalık avına gitmeye karar verdim.(ÇADIR KAMP Yapılacak)
    Lakin ailem le gideceğim ve bir hafta kalacagım için yardımlarınıza ihtiyacım olacak arkadaşlar.Bolu abant,gölcük,aladağ, buralar a bakıldı fakat olta başı 15 tl gundogumundan gün batımına kadar ücret alıyorlar.Malum ailede herkez balık tutmayı sevince 5 kişi olta atacağız.Kamp ücretide çadır başı 15 tl fakat etraf pek temiz degilmiş,tuvaletler bakımsızmış vs vs. gibi şikayetler forumlarda sıkca okudum.Bunların dışında araç içinde ucret alınıyormuş fakat o nekadar bilmiyorum,bunlar duyduklarım , hani sonuçta bolu havası soluyacaz aldıgımız nefes başınada para istenirmi bilmiyorum.
    Gelelim sadede dostlarım , bana ankaraya enfazla 300km mesafede,başta alabalık tutabilecegim,lakin mecbur kalır isem sazan a da razı olurum;Ailecek kamp yapılabilecek sakin , temiz ve herşeyin parayla yapılmadığı bir kamp yeri öneriniz olabilirmi? Saygılarımla şimdiden ***...

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    20 gün önce abanttaydım, gittiğime pişman oldum nüfusu Ankara'dan daha kalabalıktı balık da alamadık. Yedigöller diğerlerine göre daha sakin oluyor kamp içinde çok ideal. Araç parasını mecburi veriyorsunuz ama olta olayını çözeceğinizi düşünüyorum. Orada bekçilik yapan tonton dedeler var bir şekilde yardımcı olacaklardır. Eğer ailenizle kafa dinlemek ve kamp yapmaksa kesinlikle yedigöller derim. Bayramın bittiği gün bende bir gece orada olacağım, oraları iyi bilirim kafanıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım...

3. 33022

33022

Yedigöller'de Derin Göl civarında kamp alanı mevcut göle yaklaşık 2 km diye tahmin ediyorum, ayrıca cüzzi bir ücret karşılığında burada avlanabilirsiniz.

4. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    Katılıyorum fakat yolu çok çok kötü bunu göze alırsan git :rolleyes:

5. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Bilgi paylaşımları için teşekurler arkadaşlar, bayramı boluda geçirmeyi planlıyorum haftasonu yola cıkacagım.Hafta sonuna kadar öneriler dogrultusunda bir rota çizeceğim kendime.Öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum.Fatih bey peki 7 göller yolu nekadar kötü bir bilginiz varmı?Arabam hyundai accsent , yani altı alcak bir araç , yolda kalırmıyız yoksa gidebilirmiyiz?Çetin bey siz bolulusunuz malum o yollarıda bizden daha iyi biliyorsunuzdur,aile ile kamp yapa bilecegim ulasım sorunu yasamıyacagım boluda başka nereler var?

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yedigöllerin içinde kamp alanları mevcut çok cüzzi bir ücret ödüyorsunuz hemde tam deringöl ve büyük gölün ortasında iki gölede yürüyerek 30 adım :)

Doğası, sakinliği göreceğiniz güzellikler kesinlikle yolda çekeceğiniz zahmete değecektir buna emin olabilirsiniz. Her sene en az iki kere giderek bütün stresimi attığım bir cennettir.
    Tuvaletleri paralı ama abant ve diğer yerler gibi değil daha bakımlı ve çıkışta kolonyalar, selpaklar ikram ediliyor.
    Kalacağınız süre çok uzunsa alışveriş şansınız hiç yok.
    Yola gelince iki adet gidiş yolu var biri yeniçağadan çıkıyorsunuz daha kısa ama yolu çok kötüdür orayı pek tavsiye etmem.
    Diğer yol için boluda otobandan çıkıyorsunuz nispeten yol daha düzgündür.

Otobandan çıkar çıkmaz şirin boluda bim, a101 tarzı marketlerden alışverişinizi tamamlayabilir merkezdeki fırından yeni çıkmış ekmek alabilirsiniz. :)

Normal bir hyundai accentiniz varsa her türlü çıkacaktır. Aşağıdaki resim eski arabamla yedigöllerde yolda çekildi arabada bir bagaj dolusu eşya, 4 kişi ve arabanın yere yakınlığı düşünülürse çıkmamanız imkansız. :D

Başka takıldığınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bayramdan sonra bende geçerken yine uğrayacağım belki oltaları karıştırırız. :)

7. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Yardımların için çok teşekürler sanırım istikamet belli oldu yedi göller :) Umarım oltalarımız karışırda tanışırız.Baktık karışmadı ankarada bir avıda beraber yaparız,hem tanışmış hem avlanmış oluruz.Nedersin?
    Saygılarımla rastgele..

8. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    MUHTEŞEM 7 GÖLLER KAMPINDAN İZLENİMLER

Arkadaşlar öncelikle bilgilerini bizimle paylaşan arkadaşlarıma teşekürlerimi sunarım..Daha önceden buralarda bulunan arkadaşlarımızın bilgisi cok işime yaradı,sizlerinde bundan sonrakı av ve kamp faliyetlerinde bulunmadan önce forumdan bilgi almasını şiddetle tavsiye ederim dostlarım.
    Gelelim avlarımıza,muhteşem lezzetli alabalık cıkıyor.Dağ alası ve mercan balığı yakaladık.Yakalaması cok zor bir balık cok urkek ama ufacık boyuna ragmen cok kuvvetli.

Balıkları tum ve canlı olarak cekmek isterdim fakat balıklar ben yokken temizlenmeye başlanmış ancak bunları başıyla beraber cekebildim diğerlerini başsız fotoğrafladım arkadaşlar...
    [url=http://bit.ly/c25MCx]
    [img]http://f1208.hizliresim.com/10/q/c46xm.jpg[/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

Bu da kamp çadırlarımız göle sıfır cadırdan cıkıp olta atabilir geri uyurken alarmın sesiyle kalkıp balığını livara koyabilirsin muhteşem bir keyif.Baya yağmur yağmasına rağmen bir damla bile ıslanmıyorsunuz ormanın sıklıgından cok guzel biryer

[​IMG][/url][/IMG]

Suyu ise Muhteşem temiz ,
    [​IMG][/url][/IMG]

Gelelim avlanma bilgilerine,takım olarak cok küçük bir bucuk mt lik hafif bir kamış , misina cok cok önemli ben cok sıkıntı cektim bu konuda , cok ince 0,12 misina ve ince siyah renk kuçuk alabalık iğnesi .Misinanız flora carbon olacaksa 0,16 ya kadar olabilir.Kurşun , mantar falan filan gerek yok hepsi fuzuli ve boşa zaman kaybı balıgı urkutuyor.(Benim kanaatim) :) .

Birde cok iyi bir el mahareti istiyor balık balıgın en ufak vurusunu dahi hissetmeniz ve doğru zamanda oltanızı tasmalamanız gerek.Ben son gune kadar başaramadım fakat songun son birkaç balıgımda başarıya kavuştum. :)

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gittiğinize ve yol zahmetine değmiş. :) Balıklar burdan gördüğüm kadarıyla iri siyah benekli olanlar abant alasına pullu olanda emin olmasamda hollanda sarısı denilen türe benziyor bi ara yedigölleri istila etmişti bakanlık falan devreye girip temizlemişlerdi ama sanırım o :). Doğası, havası daha öncede söylediğim gibi bir cennet yedigöller. Tebrik eder devamını dilerim... :)

10. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Fatih teşekür ederim,bilhassa yol durumunda senin cok faydan oldu teşekürler.Holanda sarısını bilmiyorum ama o pullu olana mercan diyorlardı orda zaten birtek biz tuttuk başkada ne görduk ne tuttuk.Ama dogası bir harika anlatılmaz yaşanır yani.

11. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrikler kardeşim. Avlandığın yer gölmü yoksa deremi kardeşim. Şamandıra gerek yok demişsin ama daha detaylı anlatabilirmisin takımları.

12. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Dostum avlandığım yer gölet, takımla ilgili bilgi vermek isterdim,fakat tam ayrıntısına girersem konuyu kapatırlar.Bu nedenle giremiyorum ayrıntısına ama söyle söyleyim iğne + yem + misina + olta bu dördünün birleşimi ve sabır hepsi bu yani klasik göl kamısıyla balık tutma fakat ortada birtek şamandıra ve kurşun eksik okadar.

13. bosphorus

bosphorus coskun

Selamlar
    Alabalik avcisi arkadaslara sinek olta kullanmalarini tavsiye ediyorum.Her ne kadar kullanmasi zor olsada alabalik avciliginda en gecerli sistem;)