Alabalık,Sazan Avı İçin Olta Seçimi..

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında KyneDawson tarafından paylaşıldı.

1. KyneDawson

KyneDawson kyne

Merhaba,ben tatlı suda sorun çıkarmadan avlanabileceğim bir olta takımı almak istiyorum.İlk deneyimimde şu set halinde satılanlardan aldım ucuz olanlardan aslında işimi gördü diyebilirim.fakat bu beni tatmin etmedi.Ben kendime yeni bir set dizmek istiyorum.çok pahalı olmassa iyi olur.ayrıca kıyıdan avlanıcağım için surf tipi mi alsam karar veremedim sizlerin yardımını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

2. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    sazana sağlam misina lazım surf kamiş tercih edilir sağlam diye , alabalık için spin olabilir hassasiyeti daha fazla kamış tercih et ki balığı çekerken hissedebilesin zaten işin zevki burda , 35 liraya alabalık için makina aldım fiyatı uygun işimi görüyor, set halinde aldığın makinaya 0.35lik misina ve sazan iğnesi takıp sazan avında kullanabilirsin, alabalığın misinası ince olmalıki mepps daha uzağa gitsin

3. KyneDawson

KyneDawson kyne

Hmm anlıyorum çok teşekkür ederim.
    Alabalık da var sanıyordum ama yokmuş sazan avlıyacakmışız yani..
    surf kamış için önerebileceğiniz marka kamış türü veya en azından link verebilirmisiniz incelemem için,pek tecrübeli sayılmam da bu konularda..Surf için makine ne almalıyım normal makinede işimi görürmü acaba..
    İğne kaç numara kullanmamı önerirsiniz? ayrıca surf kamış ile ortalama kaç metre uzağa atabilirim.biraz çok soru sordum k.bakmayın şimdiden teşekkürler...

4. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    marka veremeyeceğim eski kamışlarımı hala kullanıyorum, remixon yada silstar bildiklerim konuları araştırırsan bulabilirsin sanıyorum, sazana başlangıç için ucuz makina tercih et sonra balıkçıya gide-gele alacağın kamışı makinayı daha iyi anlayıp alabilirsin, sabır işi bu yavaş yavaş öğrene öğrene:) çok para verme derim şimdilik ucuzlarıyla idare etmen faydalı olacaktır bol şans...

5. duffy6634

duffy6634 erhan

Favori Kamış:
    Gold Fısh surf 4.20
    Favori Makine:
    Shımano aerlex xs 7000
    En İyi Avı:
    Alabalık - 500 gr
    benden tavsiye istersen iyisinden bi kere al temiz kullan..
    2 olta tercih et biri surf biri normal
    surf kamış sağlam ve uzun atarlıdır bu yüzden sazan için ideal..
    normal kamış tatlısuda kullanacağın için sadece misinanın sağlamlığı yeterli olacaktır 2. oltanda ;)