Konuyla ilgilenen tüm abilerime cok teşekkur ederim öncelikle. yazın 3 ay boyunca Bingöl-Kiğı'da olucam. ve tatlısu avcılığına başlamak istiyorum.İlçeden Fırat Nehrinin bi kolu olan Perisuyu geçiyor. su çok hızlı akıyor. Ve üzerine şuanda bir baraj yapılıyor. (tam olarak bitip bitmediğini bilmiyorum.) ben burda tatlısu avcılığına başlamak istiyorum. hem çok hızlı akan yer var yemde yavaş akan yer var. nerde avlancağımı hedef balığa gore secmek istiyorum. Sizlerden beklentilerim: anlattığım yerde ne tür balıklar tutabilirim Bana bu balıkları yakalamamda yardımcı olacak kamış makine turleri(model değil sadece tür spin,surf,gol,jig makine kamış fln ) tutabileceğim balıkları yemli olarak tutmak için gereken sistemler ve yemler lütfen bana yardım edin 3 ay boyunca orda boş boş oturmak kadar kötü birşey yok abilerim geçen senede oyle oldu bu sene tatlısuda kaydeger bişiler yapmalıyım
kardeşim ben suyun yavaş akan yerlerınde avlanmanı tercih ederim.tabı ne balık cıkacagını bılelem ama suyun derin ve yavas akan yerlerini tercih etmenı tavsıye ederımm..*** avların istediğin gibi olur
Kardeşim öncelikle fırat nehrinin yukarı kollarında çeşitli balık türleri bulunur. Gideceğin kolunda hangi balık türleri var önemli olan bu. Eğer alabalık türlerinden birisi varsa önerim elbette kelebek veya kaşık olta (kelebek 2 numara olabilir) kullanmandır. Böylece hareket halinde balık tutabilir tek bir yerde sabit kalmak zorunda kalmazsın. Ama alabalık yoksa bu sefer durgun yerlere göre ayarlaman gerekecek kendini. Ne tür balıklar var söylersen daha detaylı bilgi verebilirim.
Rastgelsin...... Bir süre Şanlıurfa' da bulundum ve Barajda ( ATATÜRK) çeşitli balıklar tuttum. Yayın, pullu sazan ve şaput ( oranın tabiri ve ben başka bir yerde göremedim ) şaput sanırım yazılışı böyle Arapça' da zaten balık demekmiş. Senin tutmak istediğin tür nedir ? beklemeli avımı seviyorsun yoksa alabalık gibi at çekmi yapmak istiyorsun önce buna karar ver. Bu söylediğim türler, sanırım senin bahsettiğin yerlerde zaten mevcuttur. Orada tutmadığım ama burada öğrendiğim Gökkuşağı alabalıkta çıkıyormuş. Birecikten bir arkadaş resimlerini yayınlayıp duruyor Beklemeli av yapacaksan ( benim abilerimden öğrendiğim) tatlı su için pahalı kaliteli malzeme kullanmana gerek yok. Ama konu alabalıksa akan sular durur benim için. Şu an beceremiyor olsamda fly oltam bile var Alabalık için Mepps öneririm ama markası mepps olmasına dikkat et çünkü işin inceliğini çözmüşler. Beklemeli av için el oltası bile yeterli olur zaten 3 ay kullanacaksın.