ALABALIK SEZON HAZIRLIĞI (ABANT ,YEDİGÖLLER.)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında özgür14 tarafından paylaşıldı.

1. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    Öncelikle tüm dostlara Bolu'dan selam olsun.Malum 2012 yılında çok zor ve yoğun bir kış mevsimi geçirmekteyiz.Abantta kar 1 metreyi geçmiş durumda yedigöller'de ise hiçbir surette irtibat yok tahmini 2 metreyi geçmiştir kar oralarda da..Malum sezon yaklaşıyor hazırlıklarımızı ufak ufak yapmaya başladık makine kamış bakımları misina yenilemeler eksik gidermeler falan derken anca ay sonunu buluruz zaten.1 nisan Pazar gününe denk gelmektedir.Gölün üzeri buz tutmadıkça erirse şayet 31i akşamından muhtemelen Abant dayız.Bolu içinden olsun Bolu dışından olsun sezon hazırlıklarınızı takımlarınız hakkında bilgi ve paylaşım yapabiliriz.Ayrıca açılış günü orada olacak olabilecek arkadaşlarla irtibata geçebiliriz.Şimdiden Tüm Alabalık sevdalılarına Bol şanslar ve kolaylıklar diliyorum.Sağlıcakla kalın dostlar.İğneniz keskin misinanız sağlam olsun.Herşey gönlünüzce olsun..

2. Burhani

Burhani burhan

merhaba kırmızı benekli alabalıkmı tutuyorsunuz irtibata geçersek bende istanbuldan gelmeyi planlıyorum nasıl olur biraz bilgi verirseniz sevinirim

3. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Seneye ben de Bolulu oluyorum abi, inşallah görüşüp alabalık avları yaparız.

4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Ben kesin oradayım...görüşelim....

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    2003 senesine kadar hemen her sene sezonu Abantta açardım.

Sanırım oralardaki ilk avım 1968 yılında başlamıştı.

2002 yılında tescil edilebilmiş en büyü Abanticusu 3 no Blue Fox spinnerle tutmuştum.Bu rekorum sonradan Tahir Gürhan ve Ankaralı avcılarca üst,üste kırılmıştır.

Sevgili Tanbay bu sene için beni davet etti.Kimbilir 1 Nisanda orada olabilirmm.

Sevgiler

6. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    o zaman bizde oradayız vedat abi :)

7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abant'ta avcılık paralı mı oluyor? Abant gölünde mi alabalık yalanıyor? Yoksa derelerde filan mı?

8. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abantta Balık Avlama ücreti geçtiğimiz yıl 15 TL idi.Günlük limit 3 adet.Bunun haricinde Gökkuşağı diye tabir edilen aşırı saldırgan ve agresif Abant alasınının yumurtaları ve yavruları ile beslenen Balık türüde mevcuttur. Yasaklı olmayan dönem ve kapalı olmayan derelerde kırmızı benekli (Mercan)avlanabiliyor.Bunun için herhangibir ücret talep edilmiyor.

9. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Değerli vedat abicim.Eğerki gelme durumun olursa muhakkak haberleşelim.Ayrıca sezon açılmadan 1 hafta öncesinden gölün mevcut durumu kar olup olmayışı göldeki buz tutma durumu hakkında gerekli bilgileri buraya yazacağım.Sizlerde buradan Takip edebilirsiniz.Sezon açılışında Orada olmayı planlayan arkadaşlar yada sorusu olan bilgi almak isteyen dostlarım olursa seve seve yardımcı olacağımdan kimsenin süphesi olmasın.Saygılarımla..

10. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bu tür dünyada sadece ülkemizde Abant Gölü'nde yaşamaktadır.

Morfolojik Özellikleri:
    D: IV, 9-11

A: III, 7-8

L.Lateral : 110-112

Omur sayısı: 59

Plorik çekum sayısı: 38-40

Cinsel Olgunluk Yaşı = 4-7 Yaş

Max. Uzunluk = 60 cm.

Ortalama Uzunluk = 20 cm.

Max. Ağırlık = 1 kg.

Ortalama Ağırlık = 200 gr.

Üreme Zamanları: Kasım, Aralık

Vücut şekli daha kaba yapılı, burun kısa-küttür. Rengi açık sarı olup, üzerinde rastgele dağılmış siyah benekler vardır. Sırt profili, burun ucundan Dorsal yüzgeç başlangıcına kadar kümbemsi bir görünüştedir. Çeneler genellikle birbirlerine eşit ise de bazan alt çene haifçe öne doğru çıkıntılı olabilmektedir. Vücudun zemin rengi açık sarı olup, üzerinde gelişi güzel dağılmış siyah benekler vardır. Bu ırk fazla büyük olmayıp genellikle 30-60 cm civarında buunkatadır. Dağ alabalığı (S. trutta macrostigma) ve deniz alasına (S. trutta labrax) benzerse de vücudun yan taraflarında kırmızı beneklerin bulunmaması ile onlardan kolaylıkla ayırt edilir.

Kırmızı benekli alabalık avcılığı bölgemizde birçok akarsuda bulunmaktadır.Ancak her akarsuda ve bölgede avcılığı yıl boyu yasaklanmış olup ağır cezalar içermektedir.Boluda Kırmızı benekli alabalık Göl avcılığı olarak Yedigöllerde sadece 1-2 gölde avcılığı açık sezonlarda izin verimiştir.

11. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Herzaman buyrun.Sormak ve bilgi amak istediğiniz tüm konularda bilgim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

12. Burhani

Burhani burhan

sağol kardeşim değerli bilgiler için gelince yardımcı olurmusun bize dediğin balık ilgincime gitti yem olrak ne kullanıyorsunuz

13. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

14. ahmeticus

ahmeticus ahmet

Teşekkürler Özgür..

Sezon açılışında kısmetse oraya gelme niyetim var.Doğru ve verimli bir plan yapmak için telefonunu mail olarak, mail adresime gönderirsen çok sevinirim.

Selamlar..

15. AdemUsta

AdemUsta MERTER

En İyi Avı:
    turna
    slm arkadaşlar allahtan dert keder olmadıkça bende ordayım fakat nasıl kimle orda buluşucaz irtibat tel falan lazım olcak bizde ıstanbul dan katılıcaz tşk iyi akşamlar :)

16. cevseral

cevseral Serhan

ABANT

Ozgür selamlar

Yurt dışından alabalık tutmak için misafirlerimiz Türkiyeye gelecek bendende detaylı bilgi istediler. Bu işte kendilerin bilgisi var alabalık tutmak ile ilgili. Bende günlerdir araştırma yapıyorum ve sonunda sizler gibi gerçekten balık tutmayı sebenlerin olduğu bir site buldum sanırım. Benim Açıkçası alabalık konusu ile fazla bilgim yok son günlerde detayları arama yaptığım için bazı bilgiler öğrendim :) Sizlerle nasıl temasa geçebilirim detaylı bilgi almak için.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

17. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba Arkadaşlar

Planlarım 1 Nisan'da Abant üzerine, umarım bir aksilik olmaz hep birlikte güzel bir gün yaşarız.

Saygı ve Sevgilerimle

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Özgür

Niyetim var aslında.Tanbay kardeşimde önermişti.Bakarsın gelirim.

Geçen sene balık durumu nasıldı acaba.Biraz bilgi verirmisin.

Sevgimle kal

19. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Geçen sene Ankara'dan tam kadro sezonu Abantta açtık.İstanbul'dan dostlarımız Oral abi sevgili Tanbay'da bizlerleydi.İlk gün toplamda 4 Abant Alabalığı yakalandı 3 ü geri bırakıldı.Her zamanki gibi kemik kurdu ile avlananların varlığı bir hayli fazla ve geceden gidip at çek yapılabilecek en güzel yerleri kapıp oltaları dizmişlerdi.

20. ahmeticus

ahmeticus ahmet

Arkadaşım ile irtibat kurdum ve gölün oldukça kalın bir buz tabakası ile kaplı olduğunu öğrendim. Anlaşılan bu sene sezon biraz geç açılacak.