Kardeşlerim ustalarım merhaba av yasağı kalkar kalkmaz alabalık avına çıkmayı planlıyorum bunun için malzeme arayışı içine girdim ve şunları aldım 1-Atarı 1-10 gr Spin kamış 2-Spinner Döner kaşık no2 , 5gr 2 parçam eksik 1 adet makina ve misina ustalarımdan ricam makina ve misina önerileri makina için max 50 tl (üni. öğrencisiyim:) önerilileriniz için şimdiden tşkler Rastgele
Ümit Bey, Aramıza hoşgeldiniz, öncelikle tanışma bölümünde bir konu açıp biraz kendinizden bahsederseniz biz sizi daha iyi tanımış oluruz, sizlerde arkadaşlarımızla iletişim kurmakta varlığnızı daha iyi hissettirmiş olursunuz. Misina olarak 0,24 lükler işinizi görür. Burada çok ucuza da kaçmadan orta sınıf, çekeri iyi bir tercihte bulunmanızda fayda var. Makine konusunda çokça at-çek yapacağınızı düşünerek fazla ağır olmayan, 30 kalibrelik bir makinenin işşinizi görebileceğini söyleyebilirim. Devir oranları mümkünse en az 5 ve üzeri olsun. Alabalık konusunda ayrıca üstadımız Vedat Abayoğlu'nun (troutbaba) yazı ve raporlarını da okursanız faydası olacaktır. İnşallah diğer arkadşlarımız da yardımcı olacaklardır. Selamlar..
Sana tavsiyem olsun kesinlikle makinanı en kalitelisini al kamışın at-çek de tek bir fonksiyonu var o da aksiyonu hiç öyle çok kaliteli çok pahalı kamışlar lama makinen en iyisi olsun kamışın remıxon un tiger modeli güzel bir hemde dayanıklı istersen dam ın ucuz olan bir kamışı var 5 25 gr atrlı fiyatı da 18 tl güzel bir ürün kullanıyorum makine önerim spro passion 71o ve diğer modelleri sonra başka öneri olarak 15 25 kalibre arası olan küçük rulman sayııs o kar önemli değil ama 4-5 rulmanı olsa iyi olur (dawıa-ryobı-d-a-m-spro) güzel markalra makineleri kaliteli ben kullanıyorumm memnunum
selam arkadaşım.. soru: neden 1-10 gram atarı olan kamış? neden 2 no dönerkaşık? bu bilgileri nerden aldın? eğer usta birinden bu bilgileri aldı isen o kişi sana makina konusundada yardımcı olacaktır mutalaka.. ancak;yok ben bu takımı ayarladım dersen sana yardımcı olmak bana mutluluk verecek. 1:atarı 5-15 gram spinn kamış 165-180 cm.iki parçalıları tercih etsen iyi olur.. 2.dönerkaşıkları 2-3-4-5 nolar kullan..bundan küçüklerini kullanamasan iyi olur.çünki küçük balıkları yakalarsın ve bunu kimse istemez. 3.misinan 12-16 arası olsun,ipek bulabilirsen ipek kullan. makinan 1000-3000 arası tercih senin.al bir ryobi bak keyfine anladığım kadarı ile sen daha yeni bu iştesin o yüzden ilk başlarda bu makine senin fazlasıyla işini görecektir. saygılarımla.. spinnci