Alabalik Ve Sazan

Konu, 'Tanışalım' kısmında turty tarafından paylaşıldı.

1. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    merhaba arkadaşlar;

öncelikle ismim turan ıspartalıyım malum göller bölgesindeyiz babadan kalma bi balık hastalığı bizimkiside küçükken babamın götürdüğü göletde gümüş avlayarak başlayan bi sevgi bu sonra ufak ufak sazan tutmaya başladık derken hayat mücadelesi girdi uzun zaman ara verdik şimdi tozlanmış paslanmış olta takımlarını tekrar çıkardım yaklaşık 2 senedir bulabildiğim fırsatlarla ava gidiyorum 2 senedir ağırlıklı olarak alabalık avlıyorum alabalık avında meps kullanıyorum fransız malı orjinal 1 numara beyaz(demir rengi) üstü kırmızı benek çok ta güzel işe yarıyor bir çok meps denemesi yaptım en güzel buldugum bu gölet ve derelerde bana tavsiyede bulanacağınız meps çeşitleri varsa bildirirseniz sevinirim.

herkeze rastgele...

2. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    başlığı alabalık ve sazan olrak açtım ama sazan kısmını unutmuşum sazan konusunda bu yaz bi kaç deneme yaptım amacım biraz kilolu sazan almak hamur denedim mısır denedim bi türlü bi balık alamadım internetden tekne sipariş edip kendi uydurma sistemimizle 200 300 metreye kadar olta bıraktıgım halde 6 adet olta serdim ama tık deme 8 10 saat beklediğim halde bi yerde bir hatam var çözemedim bu konuda bana yardımcı olacak birisi olursa deneyimlerinden yararlanmak isterim.

teşekkürler...

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Turan merhabalar, aramıza hoşgeldin. Sazan avı için Tatlısu Av Raporları başlığında yeterli bilgiyi bulabilirsin.

Bir de hatırlatma. Biz amatör avcılar en fazla 4 olta takımı kullanabiliyoruz.

Rastgelsin en güzeline, tadında avlara. Selamlar.:)

4. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    Konu alabalık olunca her zamanki gibi sazan gibi atladım.Bizde iki kafadar her hafta sonu alabalık avına gideriz.Kullandığımız malzeme özellikle albastar 2 numara döner kaşık kullanıyoruz.kırmzı beyaz renklisi iyi iş yapıyor.Daha derin göllerde ise 3 numara kaşık iyi iş yapıyor.Sizin kullandığınız 1 numara ise küçük akarsularda iyi iş yapar.İnanın bir sürü marka cins kaşık kullandık çoğundan istediğimiz verimi alamadık.Önemli olan kaşığın suya ilk düştüğünde makinaya sarmaya başladığında o dönme hareketini yapması lazım.Balık genelde o ilk harekette hamle yapıyor.Yada ilk birkaç metrede atlıyor oltaya.Bunlar acizhane bizim tecrübe ettiğimiz durumlar.Şansınız bol olsun iyi avlar.