alabalık ve sudak

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında DjKaLpSiZ tarafından paylaşıldı.

1. DjKaLpSiZ

DjKaLpSiZ Furkan Karaaslan

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg dalak 2 kg sudak 1 kg
    alabalık ve sudak gibi balıklar sıcagımı seviyor yoksa soguk havayımı yani daha cok sıcak sudamı duruyolar soguk sudamı cok merak ediyorum ???bilen varsa cevaplarını bekliyorum

Son düzenleme: 13 Ekim 2009
  2. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

Genelde tüm tatlısu balıkları soğuk suyu sever....Alabalık özellikle yüksek rakımlı ve soğuksuda yaşar...

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bildiğim kadarıyla alabalık soğuk suyu sever ve akıntıyı sever

4. DjKaLpSiZ

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    bilgiler için tşkler ayrıca uyarı içinde Rıfat abime Önemle teşekkür ederim :)

5. fluskrebs

fluskrebs selahattin

Favori Kamış:
    skorpion 3.5 wurf gewicht
    Favori Makine:
    schimano
    En İyi Avı:
    yayin7.5 kilo
    alabalik soguk suyu sever.simdi zaten hava soguk oldugu zaman suda haliyle soguk olur,alabalik sonucta suda yasar ister soguk olsun ister sicak.soguk suda alabalik daha cok hareket eder,hava sicak oldugu zaman haliyle suda sicak olur ve genelde fazla hareketli degildir,ve birde sicak havalarda oksijen orani düsük oldugu zaman hayal kirikligina ugrarsiniz.sicak havada ancak sabahlari ve aksam üstleri yakalama sansi yüksektir,genelde soguk havalar tercih edilmeli.günesli havalarda genelde siyah, kahverengi, ve diger koyu renkler idealdir(hamur)kapali havalarda siyah beyaz karisimi veya sade beyaz kullanabilirsiniz.her rengi deneyin.ben mesela devamli 3.60ve,3.90 kamis kullanirim.tabi bunlar avlayacaginiz yerin özelliklerine göre degisir ama 3.60,i her alanda rahatlikla kullanabilirsinz,3gr wurf gewicht,misina kalinligi 16,ila 18 olmalidir,ve kücük makara tercih edilmeli,oltanin son deliginden cikan misinanin altina samandira,normalde kalem gibi olanlari idealdir ama türkiyede bu sene izinde idim nereye sordumsa bulamadim ve bir cogu daha ne oldugunu bile bilmiyor,simdi bu samandiraninda altina 3gr kursun veya kullandiginiz samandirada hangi gr önerilmisse o,agirlik ama genelde 3gr iyidir,delikli kursun kursun ileri geri hareket edecek sabitlemeyeceksiniz.kursunun altina fir döndü kücük olanlarindan,fazla büyük olmayacak.fir döndünün altina ara misina 50,veya,60 cm,ve onun ucuna 8,lik veya 10,luk kanca ben devamli ikisini kullaniyorum.türkiyede genelde cogu yerde hamur bulunmuyor alabalik tutumunda kullanilan renkli hamurlardan hani bahsetmistim eger bulursaniz bu hamurlardan kullanin.evde kendiniz yapayim derseniz bu hamurlar gibi olayacaktir cünkü bu hamurlar alabaligi adeta cildirtan özel bilesimli kokular muhteva eder.simdi bu hamuru parmak ucu kadar yani kücük bir bilye gibi fazla büyük olmayacak,elinizde avuc ici ile yuvarlak hale getirdikten sonra kancaya takip nasil kalemle kalb cizeriz o,hale getireceksiniz yani hamuru forma sokacaksiniz.cay kasigiylada yapabilirsiniz kancaya gecirdikten sonra üzerine bastirin burda amac hamurun suya düstügü zaman pervane gibi dönmesidir.alabalik bunu gördümü hemen saldirir.eger beklemede tutmak istiyorsaniz oltanin ucuna solucan beyaz kurt takabilirsiniz.makaranin frenini biraz gevsetin baligin cekebilecegi sekilde.kapali tutmayin balik büyük olursa kopartirsiniz,balik vurdugu zaman bekleyin önce misinanin ara boslugunu alin acele etmeyin balik güzelce dibe dogru gözden kayboluncaya kadar samandirayi iyice ceksin bu ortami yakaladiginiz zaman fazla süratli olmamak sartiyla oltayi hamle yaparak yani sirigi yukari dogru kaldirin bu islemi sag veya sol eksene dogruda yapabilrsiniz kancanin baligin agzina iyice oturmasi icin ve balik sizindir.ve birde balik standartlarin altinda ise lütfen suya geri birakin cünkü türkiyede bazilari parmak kadar baligi bile aliyor inanin.bilincli avcilara saygi ve selamlar hepinize rast gele.

Son düzenleme: 14 Ekim 2009
  6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selahattin aramıza hoşgeldin kardeşim. Vermiş olduğun değerli bilgiler ve limit altı alabalıkların geri salınması konusudaki duyarlılığın için çok teşekkür ederim.

Yem hususuna bir ekleme yapmak isterim: Türkiye'de, şu an yürülükte olan ve 2012 yılı sonuna kadar da geçerliliği bulunan 2/2 nolu Amatör Balıkçılık tebliğine göre, Akarsularımızda sahte yem harici her türlü yem kullanımı yasaklanmıştır. (hamur, solucan, kurt vb.)

Selamlar, sevgiler.:) :)

7. DjKaLpSiZ

Favori Kamış:
    remixon,dip oltası
    Favori Makine:
    dam sel modul 60
    En İyi Avı:
    nasıl ya hamur solucan kurt???:Sneden yasak

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Evet, neden yasak? Çok güzel bir soru.;)

Bir teklifim var Furkancığım. Bu soruyu Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne (KKGM) sorsan ve sonucu da bizlerle paylaşsan nasıl olur? Senin gibi bir genç kardeşimizi cevapsız bırakmazlar her halde. :) :rolleyes: