sevgili kardeşler ve büyüklerim, trabzonluyum, trabzon-çaykara-uzungöl memleketim bu yaz alabalık avı yapmayı düşünnüyordum ama yeni tebliğe göre bizim o bölgelerde kısmen av yasağı var falan diyor tam anlayamadım, şimdi tamamen bi yasakmı var yoksa kısmen belirli bi dönemde mi yasak var, yani 1 ekim- 31 mart arası yasaktı bunun dışında da mı yasak, aydınlatırsanız sevinirim, yanlış bi iş yapmayalım şimdi...
Acil cevap: Tebliğe göre yasaklar, bölge yasakları ve zaman yasakları diye 2 ayrı kategoride ele alınmıştır. Şu an için zaman açısından bir sorun olmasa da, bölge/avlak açısından da duruma bakmak gerekir. Verdiğim linkte tebliğ metni mevcut. Trabzon için Tamamen yasak bölgeler ile Kısmen yasaklanmış bölgeleri bir inceleyip, bizlerle de paylaşırsanız seviniriz. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php ..
Davutcuğum yukarıda verdiğim link ana tebliğe ait. Değişilikler oldu ancak, senin sorununla ilgili bir şeyler var mı? Tabi her iksini de inceleyip, bir küçücük bilgi de bizlere lutfedersiniz artık? İşte değişiklikler: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24822 Selamlar. .
Davut kardeşim bunun en güzel yanıtını sizin bölgeye bakan jandarma komutanına sormaktan geçiyor ben genel de bu şekilde çözüyorum olayı
Davut, senin için biraz moral bozucu olacak ama uzungöl vadisi 2012 ye kadar yasak. (göl dahil göle dökülen tüm dereler) Detaya girecek olursak. uzungöl gölü yasak kapsamında. Göle dökülen iki kol var. Balastal (bayraklı tepenin oradaki şelale) ve haldizen. ikiside tamamiyle yasak. Bunun yanında kısmen yasak bölgeler bölümünde belirtilen, Haldizene dökülen tüm kollarda doğdukları yaylalardan itibaren yasak. Gölden aşağısı uzungöl deresi diye geçiyor. yasak kapsamında değil. keza Ogene(Köknar) ayrımında uzungöl deresi ile birleşip devam eden karaçam deresi de yasak kapsamında değil. hemen yol ayrımından sonra karaçam üzerine baraj yapılmış. güzel bir göl oluşmuş. balık durumunu kontrol etmek lazım. Tebliğdeki kısmen yasak kavramına gelince... akarsuyun belirli bölgesinin yasak kapsamında olduğu ifade ediliyor. inceleyecek olursan. yasak bölümün başladığı ve bittiği yerler belirtiliyor. Süre olarak tamamiyle yasak bölgeler ile aynı dönemleri kapsıyor. Rastgelsin.
"Balli" ustam sanırım ikimizinde aradıgı cevabı verdi bu abi. zaten bende yeni baktım tam şurasu şurası yasak diye yazmak amacı ile açmıştım ki bu cevabı gördüm, aynen böyle durum yani, abinin bahsettiği gibi yasak bizim oralar, ama söylediği barajı bilmiyordum eğer öyle bişey varsa iyi haber sayılır zira derenin balık açısından beslenmesine balığın tükenmemesine vesile olur... hemde keyifli avlar olabilir bu baraj sayesinde bakalım hayırlısı... hepinize ilginizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum, hele bi gidelim memlekete bakalımne olacak...
Sevgili Önder, Bu tür soruların cevabını bulmak adına Tebliği bulmak, Jandarma Komutanını bulmaktan daha kolay. Selamlar...