alabalık yasağı hakkında?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında cakir61 tarafından paylaşıldı.

1. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    sevgili kardeşler ve büyüklerim, trabzonluyum, trabzon-çaykara-uzungöl memleketim bu yaz alabalık avı yapmayı düşünnüyordum ama yeni tebliğe göre bizim o bölgelerde kısmen av yasağı var falan diyor tam anlayamadım, şimdi tamamen bi yasakmı var yoksa kısmen belirli bi dönemde mi yasak var, yani 1 ekim- 31 mart arası yasaktı bunun dışında da mı yasak, aydınlatırsanız sevinirim, yanlış bi iş yapmayalım şimdi... :(

Son düzenleme: 24 Haziran 2009
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Acil cevap: Tebliğe göre yasaklar, bölge yasakları ve zaman yasakları diye 2 ayrı kategoride ele alınmıştır. Şu an için zaman açısından bir sorun olmasa da, bölge/avlak açısından da duruma bakmak gerekir.;)

Verdiğim linkte tebliğ metni mevcut. Trabzon için Tamamen yasak bölgeler ile Kısmen yasaklanmış bölgeleri bir inceleyip, bizlerle de paylaşırsanız seviniriz. :)

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

..

Son düzenleme: 24 Haziran 2009
  3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    usta verdiği linkteki tebliğ 2008 bunun 2009'u lazım bize değişiklikler vardır mutlaka...

4. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Tebliğ 2008 de 2012 ye kadar geçerli....
    Yani doğru tebliğ....

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Davutcuğum yukarıda verdiğim link ana tebliğe ait. Değişilikler oldu ancak, senin sorununla ilgili bir şeyler var mı? Tabi her iksini de inceleyip, bir küçücük bilgi de bizlere lutfedersiniz artık?:rolleyes: :)

İşte değişiklikler:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24822

Selamlar.:)

.

6. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Davut kardeşim bunun en güzel yanıtını sizin bölgeye bakan jandarma komutanına sormaktan geçiyor ben genel de bu şekilde çözüyorum olayı

7. takunya

takunya M.Uğur YILMAZ

Favori Makine:
    clipper 022
    En İyi Avı:
    35 cm dağalası
    Davut, senin için biraz moral bozucu olacak ama uzungöl vadisi 2012 ye kadar yasak. (göl dahil göle dökülen tüm dereler)

Detaya girecek olursak. uzungöl gölü yasak kapsamında. Göle dökülen iki kol var. Balastal (bayraklı tepenin oradaki şelale) ve haldizen. ikiside tamamiyle yasak. Bunun yanında kısmen yasak bölgeler bölümünde belirtilen, Haldizene dökülen tüm kollarda doğdukları yaylalardan itibaren yasak.

Gölden aşağısı uzungöl deresi diye geçiyor. yasak kapsamında değil. keza Ogene(Köknar) ayrımında uzungöl deresi ile birleşip devam eden karaçam deresi de yasak kapsamında değil. hemen yol ayrımından sonra karaçam üzerine baraj yapılmış. güzel bir göl oluşmuş. balık durumunu kontrol etmek lazım.

Tebliğdeki kısmen yasak kavramına gelince... akarsuyun belirli bölgesinin yasak kapsamında olduğu ifade ediliyor. inceleyecek olursan. yasak bölümün başladığı ve bittiği yerler belirtiliyor. Süre olarak tamamiyle yasak bölgeler ile aynı dönemleri kapsıyor.

Rastgelsin.

8. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    "Balli" ustam sanırım ikimizinde aradıgı cevabı verdi bu abi. zaten bende yeni baktım tam şurasu şurası yasak diye yazmak amacı ile açmıştım ki bu cevabı gördüm, aynen böyle durum yani, abinin bahsettiği gibi yasak bizim oralar, ama söylediği barajı bilmiyordum eğer öyle bişey varsa iyi haber sayılır zira derenin balık açısından beslenmesine balığın tükenmemesine vesile olur... hemde keyifli avlar olabilir bu baraj sayesinde bakalım hayırlısı... hepinize ilginizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum, hele bi gidelim memlekete bakalımne olacak... :)

9. takunya

takunya M.Uğur YILMAZ

Favori Makine:
    clipper 022
    En İyi Avı:
    35 cm dağalası
    Baraj gölümüz.

10. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    gidince ilk işlerimden birisi burayı kontrol etmek olacak :) teşekkür ederim...

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Önder, Bu tür soruların cevabını bulmak adına Tebliği bulmak, Jandarma Komutanını bulmaktan daha kolay.;)

Selamlar...:)