Merhabalar üstadlar Herkese hayırlı avlar dilerim. K.maraş ilinde ikamet ediyorum ve hafta sonları baraj kenarına balık avlamaya gidiyorum. Yem olarak solucan kullanıyorum. Gittiğim yerde balık olup, olmadığı konusunda endişelerim vardı bir kaç kere 600-700 gr ağırlığında balıklar tuttuğum oldu. Ancak dün gördüğüm manzara karşısında anladım ki gittiğim yerde bolca balık var. Su berraktı ve ben de sudan biraz yüksekte olduğum için epey büyük balıklar gördüm. Hemen şamadıra boyunu uygun mesafeye getirip kıpır kıpır bir solucan taktım. Balıkların beni görmeyeceği şekilde de yere çöktüm. Balıkları gizliden izlemeye koyuldum balıklar aç ve yem arıyorlar ancak oltayı görmelerine rağmen yanında geçip gidiyorlar. Hem de iğneyi çok iyi gizlememe rağmen. Bunun sebebi ne olabilir? Nerede hata yapıyorum sizce? Teşekkür ederim.
Bence yemi değiştirmelisin. Solucan baharda taşkınlarla toprakla beraber sürüklenerek gelmekte. O yüzden balık onu yadırgamıyor ve solucana saldırıyor. Oysa şimdi böyle bir durum yokken önüne atılan solucan onun için beklenmedik bir yem olsa gerek. Solucan yerine bence kaşık atmayı denemelisin. Söz konusu olan gökkuşağı alabalığı ise alabalık yeminden yapılmış hamur da iş yapar.