arkadaslar son 20-25 gundur alabalık cıkmıyor alabalik hakkında fazla da bilgiye sahip degilim ama bundan 20-25 gün öncesine kadar mantarli takimla cok guzel alabalk cekiyordum ama nedense hic cikmaz oldu acaba bu ayda oda sazan gibi derin sularamı cekiliyor detayli bilen varsa yardım
Avlayabilirsin, avlandigin alan daki yemleme genelde ne oluyor, su anda alabalik avci oldugundan at cek ile avlama yapabilirsin, ama bulundugun suyun durumuna göre tüylü veya tüysüz üclü kancali(spinner) kücük kasiklar var, iki kasili veya tek kasikli degisik renklerde, kücük plastik balikla, 10 numara igneye kücük plastik balik kuyrugu da takarak ön kismina da kücük bir kasik koyarak firdöndünü düzenek yapabilirsin http://www.forellensee-angeln.de/spinner.php http://www.forellensee-angeln.de/wobbler.php http://www.forellensee-angeln.de/gummi.php http://www.forellensee-angeln.de/blinker.php Bu linkleri tikla ne demek istedigimi daha iyi anlarsin, orada resimler var, bol sans))))
Halil bey, Doğal alabalık avı 01 Ekim - 31 Mart tarihleri arasında yasaktır. Bahsettiğiniz gökkuşağı alabalığı ise, orman içi sularda yine 01 Ekim - 31 Mart tarihleri arasında avlanma yasağı vardır. Orman içi sular haricindeki avlaklarda ise av yasağı yoktur. Konu ile ilgili olarak 2/2 nolu tebliği incelemenizi rica edeceğim. Keyifli paylaşımlar.
Mustafa hocam ben yazın alabalık avına gideceğim Allah nasip ederse ama gideceğim yer dereymiş yani kaşık yerine fly atsam veyada çekirge taksam tutabilirmiyim. Derede at-çek yapılır mı bilmiyorum?
dere de atçek yapabilirsin çeşitli mepslerle çekirge küçük plastik balık yada kancaya böcek,çekirge.arı,sinek takarak tutabilirsin abi
suanda benım dedigim alabalık dogal degil burda gölun icinde bulunan alabalık tesisinden kacan balıklar zamanla gölde cogaldı onlar ben genelde mantarlı takımla avlanıyorum atcek gunduz oluyor ben hava kararınca mantarlı takım iş goruyor dediğiniz gibi avcı balık oluca karanlık ta avlanıyor ama inanın alabalıgın yemlenme sekli degişti desem inanırmısınız sanki avci degilde normal bir sazan gibi kefal gibi yeme saldırmaz oldu ignedeki hamura kuyrugu ile vurup cıkardıktan sonra dusen igneden sarkan hamuru alıyor o kadar cok uyanık oldu daha önceleri yemi igneyle birlikta migdeye atardı
merhaba hemsehrim aynı bir aydır vurmuyor balık ama suna bağlıyorum su derecesi sıfır altına indiğinde alabalıkta olsa tabanda dolasıyor ayrıyeten yumurtlama döneminede girmiş bulunmakta dikkat edersen şu anda tutulan balıklarda 20 cm i gecmiyor ben buna bağlıyorum martta devam saygılar
Arkadaslar Karaman Godet Baraji alabalik avi icin yaz aylarini beklemenizi tavsiye ediyorum.. Dediginiz gibi bundan 1 veya 2 ay once cok guzel sonuclar alabiliyorduk daha sonra sonuc alamaz olduk bir kactane kucuk alabalik tutuyoruz ben acaba mevkidenmi kaynaklaniyor diyerek cok iyi sonuc aldigim yerlere gittim sonuc yine degismedi bir kactane tutabildik . Herturlu metotu kullandik bir cok yem turu denedik yemleme metotlari kullandik ama sonuc degismedi Ben bunun baligin yumurtalama donemine girdiginden ve mevsimden kaynaklandigini dusunuyorum .. Saygilar ..
evet arkadaslar bende mevsimine buldum bahaneyi ama bu zamana kadar gidip geldigim icin avlagi iyi bildigimden bu ayın sonuna eskisi olacak sanırım ama bir sorun var bu alabalık göldeki sazani bitirmek üzere bu yaz iyi bir sazan avi olacagini sanmiyorum
Bende ikisinin bir arada olmasinin hicbir sakincasi yok eger sazan biticek olsaydi bundan bir kac sene once ag avcilarina kiralandiginda biterdi adamlar kucuklu buyuklu ne varsa tuttular barajin altini ustunu ag yaptilar yinede bitmedi ama yinede bi parca kisirlastirdilar baraji o yillar sitem ettim gitmedim baliga gitmeyede gerek yoktu adamlar kiyilara dahi ag seriyor olta atamiyorduk bir seferimde olta attigim yerde ag cikti kiyiya 25 m. kala ben saten en az 50 m. olta atiyorum .. otamin biri aga takildi kizdim sinirimden oltayla agin bir kismini karaya cektim
Tamam Sende Haklisin Ama Bu Sene 750 Bin Pullu Sazan Salindi Dikkat Edersen Cikan Baliklar Asagi Yukari Ayni Boydaydi Aynali Yok Denecek Kadar Azdi Ben Bu Sene Iki Adet Aynali Tuttum Biri Bu Biride Obur Konuda Ki Baska Yok Her Sene Takviye Yapiliyor Suya Yavrudan Ureme Durdu Gibi Bisey Alabalik Yavrunun Buyemesine Izin Vermiyor Ki Sonucta Avci Balik Ben Bi Alabalik Cektim 1 Kilo Kadar Gelirdi Inan Agzindan Mideye Kadar 3 Tane Kucuk Balik Vardi En Son Oltayi Almis Ve Benim Mideye Gitti Bakalim Bu Sene Ne Tur Balik Takviye Edecekler Keske Aynali Biraksalar Aynali Sadece Trofeler Kaldi Onlarda Denk Gelmiyor Oltaya Yazin Biri Denk Geldi Oda Benim Aceleme Geldi Alamadim Bir Cikarsaydim Burdaki En Buyuk Baligi Tutmus Olacaktim Ama Nasip Degilmis
Benim gozlenime gore alabalik derebaligiyla beslenmeyi seviyor tutup temizledigim baliklarin icinden genellikle dere baligi cikiyor sazanla hic karsilasmadim .. dere baliginin azalmasi bizim icin daha iyi olur sende biliyorsun dere baligi cok akilli bir balik oltaya cok nadir tutulur . Surekli oltalarimizdaki yemleri oynarlar dusururler ..