Alacağım Şişme Bot ve Motor İçin Düşünceleriniz...

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Merhaba forumdaşlar. ilk botumu alacağım; Botu gölde kullanıcağım maksimum 3 kişilik ufak bir bot istiyorum. Av yerinde şişirip dönüşte indirerek kullanmayı planlıyorum. 1:80 cm. veya 2:30 cm. boylarında bir bot düşünüyorum ve seçimim prostar oldu. Bu gün karaköye spot balıkcılığa gidip ürünün 1:80 cm. boyutundakini gördüm. 24 kilo ağırlığında katlanabilir aliminyum tabanlı, yani pratik bir bota benziyor. Benim içinde önemli olan o. Spot balıkçılıkdaki daha öncedende tanıdığım satıcı arkdaşla biraz muhabbet ettik bot üzerine. En fazla 15 dakikada şişirip indirirsin ufak ve pratik bir bot dedi. Zaten genelde 2 kişi ava gittiğim için tam aradığım tarzda bir bot olduğunu düşünüyorum.

Motor olarakda japon malı Tohatsu 2.5hp 2 zamanlı uzun şaft mauel motor düşünüyorum. 12 kilogram ağırlığında hafif ve sağlam bir motora benziyor.

ilk olarak şişme botu alacağım daha sonrada motoru almayı planlıyorum. Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Botu ve motoru aşağıdaki linklerden görebilirisiniz.

Bot: http://www.spotbalik.com.tr/PROSTAR-230-ALUMINYUM-KATLANIR-TABANLI-SISME-BOT,PR-3542.html

Motor: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=42-2.5AL&productref=11659&ID1=&ID2=

Son düzenleme: 10 Nisan 2010
  2. 56562

56562 xxx xxxxx

İbrahim hayırlısı olur inşallah. İlk uyarı iç sularda benzinli motorların kullanımının yasak olduğu şeklinde olsun. Elektrikli motorlara bakman gerekecek. Eğer botu gölde kullanacağını söylediysen satıcının seni uyarmış olması gerekirdi.

İkinci uyarımda asgarileri düşünerek hareket etme. Botu alıp hadi ava çıkayım dediğin zaman, takımlar, kumanya, ıvır-zıvır yükleyip sana yer kalmazsa şaşırma. Varsın 10 Kg ağır olsun ama biraz büyük olsun. Bütçen doğrultusunda 2.40 m altına hiç bakmamanı öneririm.

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Benzinli motorların iç sularda yasak olduğunu söylemeniz iyi oldu hakan abi, bunu hiç duymamıştım daha önce. Aslında aklımada gelmedi deil hani (Daha neler öğrenicez bakalım bu siteden :) ) 2.30'u var birde bu modelin bende 2.30'la 1.80 arasında gidip geliyorum. 2 kişi olacağımız için genelde 1.80 ideal geliyor ama sizinde dediğiniz gibi yer sorunu doğabilir. Bilgi için teşekkürler.

4. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Bende zodyak kullanmış ve almak için büyük araştırma yapmış biri olarak derim ki alacaksan her zaman biraz daha büyüğünü al. 2.40 yada 2.70 olsun. Yarın öbürgün bi arkadaşın gelir bişey olur sorun yaşarsın. yada misal 20 kg. sazan çektin:) nereye koycan 1.80 botta? Motor konusundada söylendiği gibi iç suda benzinliyi kullanamazsın ama benzinli alacam diyorsan o boyutta bir bot için kısa şaft al derim. Uzun şaft küçük botu her zaman dengesiz yapar. Elektrikli motor konusuna gelirsek aslında elektrikli motor portatif kullanım için çok ideal ama sağlam akü alman lazım çünkü birkaç saat sonra motor bayılıyor. Zaten söylendiği gibi 55 lbslik bir elektrik motorda 5 beygir güce falan tekabül etmiyor. Ama göl kullanımı için yeterli olabilir. Yine de sen önce bi videolarını seyret elektrikli motorların. Hayal kırıklığı olmasın. Sonuçta elektrikli alsan aküsü kovası oltası benzinli alsan eşi dostu deposu sen en iyisi biraz daha büyük al o botu:)

5. deePblue

deePblue na

ibrahim bence botun boyu çok az.
    2.50lik almıştım ben bırak 3 kişiyi 2 kişi bile sadece oturabiliyor.bi kaç parça eşya alayım desen zorlanırsın.
    ben şimdi 3 metrelik aldım.
    sanada tavsiye ederim
    ahşap tabanlı..50 kılo gibi bir ağırlığı var.ama katlanınca kibar duruyor çantasında

6. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    ben de arkadaşların fikirlerine katılıyorum. 2.30 bot bile çok ufak. alırken insanın gözüne büyük gibi görünüyor ama onca malzeme ile (kamışlar, takım çantsı, kepçe, livar, içme suyu, can yeleği, çapa , v.s. :) ) içine binince oturacak yeri zor buluyorsun:) 2.70-2.90 dan küçük bot alma. pişman olursun.

7. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili İbrahim uzun süredir bot kullanan ve botla yüzlerce defa ava çıkmış biri olarak arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda haddim olmayarak size bütcenizi zorlamanızı ve daha büyük bot almanızı söyleyeceğim ,benim kullandığım bot Quıcksılver 3.40 m boyunda ,onca malzeme ve 3 kişi sıkışmaktayız ,bu boy iki kişi için ideal, iki kişi avlanıyoruz dersen bu boylarda al 3 m.'nin altına düşme 3 kişiylede avlanırız dersen 3.40 bile ufak bilgin olsun,sağlıcakla kal.:)

8. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    aynen katılıyorum.
    bendede quıcksılver 3.10 var keşke diyorum kaha büyüğünü alsaydım ama işi işten geçmiş oluyor :D
    buarada elektrikli motor düşünürsen yardımcı olurum abicim:)

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Evet hüseyin abi elektirikli motor alıcaz artık ne yapalım. Yalnız çok zor geliyor elektirikli kullanmak şarj et akü taşı çok yorucu gibi geliyor. Yani hevesim kırıldı biraz açıkcası. Ve abi benim 2.30 dan büyük bot alamam cunku 2 kişi olucamız için devamlı büyük gelir diye düşünüyorum.

Ama yinede biraz araştırdım aşağıdaki motor uygun gözükdü gözüme fiyat olarak. Zaten 2.30'dan büyük bot almıyacağım için kaldırır diye düşünüyorum. Akü olarak ne alacağımı bilmiyorum onunla ilgilide bir bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme: 10 Nisan 2010
  10. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    ibrahim abicim 2 kişide olsan sana en az 3.10 lazım bizde 2 kişi avlanıyoruz 3.10ideal elektrikli motorumuz mine kota 40 lık bu markayı tavsiye ederim kullanalı 5 inci yılımız tık demedi bizde tatısuda avlanıyoruz mecburen elektrikli kullanıyoruz iyi bi akü dersen sana tavsiyem dekamarin 182ahp 2 tane akü al gezmediğin yer kalmaz istediğin yere git bundan daha düşük ahp alırsan rüzğar çok şiddetli olursa hava durumundan akün çok çabuk biter bizim burada benzinli motor serbest olsa bi dakka durmam hemen bi 6 beygir 4 zamanlı takarım ama mecburuz :D

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Dekamarin 182 ahp bu jel akümü oluyor hüseyin abi. ?

12. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    kuru bakımsız akü muhtemel jeldir :)

13. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İbrahim kardeşim.Arkadaşların ne güzel söylemiş.2 kişi ava çıkacaksan sana 3.10 altında bot kesinlikle olmaz.Birde balıkçıda görmüşsün küçük botu.Nasıl gözüne kestirdin,kafana yattı anlamadım.Geçen bir hata ettim 2.40 bot aldım.Allahım bi oturdum içine neredeyse tüm alanı kapladım.Sonra 2.40 botun tüp çapı küçüktür.Gerçi tatlı suda kullancaksın dalga falan deniz kadar olmaz her halde ama sana ciddi sıkıntı verir.Bende 3.30 bot var.Ben,eşim,10 yaşındaki oğlum+ malzemelerle yer kalmıyor.Birde sen elektrikli motor için akü,yedeği vs.alacaksın.Arkadaşlarımın sözüne kulak ver.3 mt.den aşağı bot alacaksan hiç alma.

14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Abilerim haklısınız. Lakin şöyle bir durum var. 3.10 bir bot yaklaşık 60 kilo ben tek başıma gidicem diyelim nasıl kaldırıp indiricem 60 kilogram botu. Ben pratik olmasını istiyorum. Geniş olması çok önemli deil üstünde oturup 2 kişi rahatça at çek yapdıkdan sonra yeterli. Zaten arabamız ufak, oltalarımız ufak bende ufağım yani sorun deil benim için alışkınım. :)

15. carp

carp Mehmet

Ben de sizin gibi max. 2 kişi çıkacağımı ve de motor kullanmayacağımı düşünerek resimdeki botu aldım. 2.55 boyunda, ızgara tabanlı, iki şişme bölümlü ve oldukça hafif (17 kg) Ukrayna yapımı Fiord marka (bendeki fisher 255) İki oturma yeri olduğundan iki kişi kaşıkla av yapabiliyoruz ama ancak bir malzeme çantası sıkıştırıyoruz. Tercih sizin tabii ki. İncelemek isterseniz özelden adres ve telefon verebilirim.

16. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    O zaman almayacaksın.Hem 60 kilo botu sırtına alıp taşımayacaksın ki! Benim botum neredeyse 70 kilo.Denizin kıyısında kuruyorum.Tek başıma bile olsam eğer zemin çok kötü değilse arkasından kaldırıp 1-2 metre sürüklüyorum.Ön tarafın sürtmesi çok etkilemiyor.Geniş olması önemli değil diyorsun ama iki kişi at çek yapacağız diyorsun,bir de yanlız olacam diyorsun.

Senin yaptığın günü kurtarmak.Bir şey aldın mı biraz ilerisini düşüneceksin.2.40 bot alsan tek kişi av yapabilirsin.Ancak sana ve takım çantana yeter.En önemlisi güveli değildir.İki tane kamışın olsa onlarda en fazla 1.70 lik kamış olmalı büyüğü çok kullanışsız olur.İki kişi balığa çıksanız ancak kendinize yer bulursunuz.Malzemelere yer kalmaz.ACele karar verme.Bak tecrübeliler ne diyor her ne şart altında olursan ol küçük bot alma diyor.Şİmdi sana 2.40 bot makul geliyor ama aldıktan sonra ilk balığa çıktığında tüh keşke biraz büyük alsaymışım diyeceksin emin ol.

17. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Abi hava tabanlı şişme botlar hakkında ne düşünüyorsunuz onların kilosu diğer aliminyum ve ahşap tabanlılara göre bir hayli düşük ? Botu sadece gölde kullanıcağım.
    Aşağıdaki bota bir bakarmısınız şişme tabanlı yamaha.

http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_451_YAMAHA_275_AD_SiSME_HAVA_TABANLI_BOT.html

Son düzenleme: 12 Nisan 2010
  18. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Allah senden razı olsun İbrahim.Amma taktın şu hafifliğe.O şişme taban bota vereceğin parayı 3,60 alüminyum taban canavar gibi bot alırsın.

Sırtına almıyorsun botu.Şişme taban botta ayağa kalkman zor.Geçen açtım bu konuyu kullanan bir arkadaş cevap verdi.Hemen dikişleri açıldı tabanın ,ayağa kalmak çok zor vs. dedi.

1.500 lira bütçen varsa.En azından 3,20 alüminyum taban bot al.Tek kişi bile olsan kıyıda kurup göle veya denize indirebilirsin. Rahat avlanırsın,tüp çapı en az 45 cm olur.Güvenli bir av gerçekleştirirsin.Hafifliğe çok takılma.Tamam botu hafifliği için tercih ediyoruz.Fakat 15-20 kilo hafif diye memnun kalmaycağın bir botu alman seni sıkıntıya sokar.Sırtına almayacağın için 30 kilo-40 kilo -50 kilo bu seni zorlamaz.Ben kullanıyorum ve biliyorum.3,30 botumu şimdi 3,60 a yükseltmeye bakıyorum.Tek başımada olsam yine 3,60 dan vazgeçmezdim.

19. cem92

cem92 cem gulbay

merhaba ibrahim bey,

buradaki arkadaslarin tavsiyeleriyle bende 270 orca ahsap taban bot aldim. bu bot 38 kg. okadar kullanisliki anlatamam. bence sisme taban ile ahsap taban arasinda bu kadar az fark varsa sen yinede arkadaslarin dedigi gibi ahsap veya aleminyum taban al. botta ayağa kalkmak ayrı bir keyiftir ve tabanin sertligi guven vermektedir.

saygilarimla,

cem