ALacağım Takım Hakkında Yardım...

Konu, 'Kamışlar' kısmında erhanomer tarafından paylaşıldı.

1. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Ryobi Fuji 2.95 - Shimano Catana BX Telespin 2.10 M
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ - Okuma Trio 40
    Günaydın arkadaşlar. İsmim Erhan ve aranıza Ankara dan katıldım. Sizden alacağım malzemeler hakkında bana yardımcı olmanızı rica edeceğim. Haftaya sırf balık merakım yüzünden yıllık iznimi memleketim olan Kars da geçireceğim. Tabiki günlerim Kars Çayı barajı ve Çıldır gölü kenarında geçecek. Bu seyahat için ve döndüğümde Ankara da da kullanmak için kaliteli bir takım toplamak istiyorum. Ben bazı malzemeleri inceledim ve aşağı yukarı karar verdim ama sizlerin görüşleride çok önemli benim için.

Takımı Kars da Sazan ve Caner (Şamandıralı) avında, Ankara da ise turna ve sazan avında kullanmak istiyorum.

RYOBI KOMATSU KARBON KAMIŞ 3.05MT
    http://www.avmarketi.com/asp/product/6547/RYOBI-KOMATSU-KARBON-KAMIS-3-05MT

RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/3170/RYOBI-ECUSIMA-6000Vi-MAKINE

038 PELICAN 600 M BOBİN (Yeşil)
    http://www.avmarketi.com/asp/product/1203/038-PELICAN-600-M-BOBIN

2. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes
    Almayı düşündüğünüz ( Ryobi ) kamışın malzemesi aşağıdaki Alba ürününün aynı malzemeden imal olanı diyebilirim. Hatta malzeme yoğunluğu bakımından Albanında gerisinde bir ürün. Bu bence fiyat olarak bu malzemeden imal bir kamış için oldukça yüksek. O paraya daha iyi seçenekler mevcut. Gerçi onada gerek yok, zira avların genel manada yemli ve tatlı su olacak gibi gözükmekte ve bu Alba gereğinden fazla sağlam bir kamış. Ama illaki oparalara bir kamış alacağım diyorsan bence sırf Ryobi diye o kamışı alma. He bu kamışa içim ısındı diyorsanda Alba yı almanı kesinlikle tavsiye ederim. Bir zamanların efsane kamışıdır.... ;)

Kamış Linki; http://www.avmarketi.com/asp/product/3497/3234-ALBA-STAR-LEADER-KAMIS-350CM

Son düzenleme: 12 Eylül 2010
  3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Fiyat da güzelmiş yani, IM8 karbondan yapılmış dahi olsa(pek sanmıyorum) muhtemelen Çİn de 12USD ye ürettirilmiştir. Çünkü bu boyda en pahalı IM8 karbon malzeme kamışın fiyatı bu kadar. Kamışın fiyatını oldukça abartılı buldum.

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Erhan abi öncelikle hoşgeldin. Tabiki turna da avlayabilirsin bu takımla fakat atış konusunda, yorulma konusunda ve aksiyon konusunda bu takım biraz ağır gelebilir turna avı için. :)

5. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Çok teşekkürler yardımın için. Önerdiğin kamış gerçekten incelendiğinde güzel bir kamış. Seçimimde senin sayende 1.nci sıraya çıktı. Tekrar teşekkürler.

6. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok teşekkürler Bahtiyar hoşbuldum. Kamış konusunda Erkan arakadaşımızın önerisini inceledim ve gayet mantıklı geldi bana. Diğer ürünler hakkında öneride bulunacak ustalarımızında bana yardımcı olmasını gerçekten çok isterim.

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    erhan aramıza hoşgeldin.Karsta olta ile sazan ve yayın avlaya bilirsin almayı düşündüğün olta kamışı,sopa ve misinası fazlası ile işini görür hatta artar bile.kars çayında bende avlandım benim oltam 280 kamış(dam) orta boy makina (dam qick atb150) ve 35 lik misina idi,bunun yanında 3 tane kasnak oltam vardı 3 lü dip(50m.misina sarıp) yapıp solucanveya sülükle sazan yayın atıyordum.Fakat alacağın takımla ankarada turna avında AT-ÇEK ile avlanmayı düşünüyorsan verim alamazsın ancak turnada ŞAMANDIRALI olta ile avlanılsın,sazan için iyi.bence sen en fazla 280-300 lük bir kamış al makina aynı kalitede olabilir,ama turna avında at çek yapalım dersen kesinlikle KARBON at çek kamışları var 210 luk yetecektir,ona görede ufak bir makina alman gerekir diye düşünüyorum

8. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler Bilgiler için. Biraz av malzemesi satan siteleri inceledim ve alacağım malzemelerin yanında güzel bir makine hediye ediyorlar. Bu makinayada senin dediğin tarzda bir kamış alıp dediğini uygulamak mantıklı olabilir. Önerebileceğin bir kamış varsa çok sevinirim 2.nci kamış için.

Son düzenleme: 12 Eylül 2010
  9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    erhan,sazan için düşünürsen çok abartma( albastar,dam,CALIFORNIA 270 CM PELICAN KAMIŞ vb duyduğun bir markadan takıl.bende en iyisi olsun istiyorum alırken ama tuttuğumuz balık sazanda en fazla 3-5 kilo çıkıyor oda şansılıysak bu yüzden fazla abartma.ben 30 liralık hazır olta takımı ile 2 kiloluk sazan aldım gayette iyi geldi bilgine.ben geçen 0.40 lık ip misina aldım çekeri 25 kilo civarı tuttuğum balık 2 kiloluk değil.

10. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok teşekkürler bu güzel bilgiler için.

11. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    ben kullanıyorum at cekte 10 no kamıs kullan gor o paranın hakını verıyomu vermıyomu

12. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hangi kamıştan bahsediyorsunuz acaba aşağıdakimi.

RYOBI KOMATSU KARBON KAMIŞ 3.05MT

13. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
  14. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar takımımı sipariş ettim. Bu Hafta sonu 15 günlük bir balık avı tatiline çıkıyorum. Raporları ekleyeceğim.