Alaçatı Yumru koyundan (Yani Alaçatı portun ordan) botumla açılıp balığa çıkıyorum. Bir türlü av yerini tam bulamadım. Alaçatıdan hangi tür balıkalrı ne taraflarda alabilirim. tecrube emiş kişilerden yardım bekliyorum.
Deniz merhabalar; Yanlis hatirlamiyorsam botuna tasima tekeri falan yapmistin?yazlikta sisik muhafaza ediyordun? Eger böyleyse bana sorarsan yumru koyunda hic ugrasma.bi arkasinda mersin koyu var.denizden 10-12 km yol yapman gerekir belki ama karadan karsi kiyidan ulasim var biliyosundur...
Teşekkürler Engin, Mersin koyunu biliyorum. Araca bağlı bir rokörk türü bir ekipmanım yok. sadece botun arkasında botu karaya çıkartabilicek tekerlekler var. Mersin koyu güzel ama karadan gidilen yolu bozuk. Botuda şişirip indirip botu taşımak tekrar kurmakta çok zahmetli bir iş. Botuda yazlıkta değil alaçatıda alaçatı portun yanıdnaki balıkçı barınağında denizde bağlı olarak tutuyorum. Yazlıkta botu şişik muhafaza edecek eyrim yok. Yazlık alaçatının merkezinde köy içinde. Yumru koyu içinde zaten birşey avlayamıycağımın bilincindeyim. Yumru koyu dışına gitsem iyice açılsam 40-50 metre derine kadar açaba oralarda balık yakalayabilrimiyim. Yoksa onu yapıcağıma denizden Mersin koyuna gitmem daha mı iyi olur?
Deniz tekrar merhabalar ; FOrumla ilgili bir sorun var.konulara cevap yazamıyorum.Sanırım şirketin kullandığı modemimizden kaynaklı. Şimdi telefonu modem yaptım ve denedim Valla Deniz , dediğin şekilde 40- 50 metrelere açılıp balık aramak samanlıkta iğne aramak gibi birşey. orta suya veya gopez , mandagöz ' e olta atacaksan hemen heryerde tutarsın.Yok daha kaliteli balıklar hedefim dersen o zaman ya nokta bilmen lazım , ya da güzel bir balık bulucu alıp ( nasıl iki dakka da masraf açıyorum başına dimi ) , biraz zaman harcaman lazım...Bence barınakta tanıdık birileri var ise biraz tüyo almaya çalış Denizden mersin koyuna gitmek diyorsun iyi güzel de bahsettiğin yerde Türkiyenin sörf merkezi yani dalgası , rüzgarı eksik olmayan biyer... aslında mesafe kısa ; google earth ten bakmıştım , yanlış hatırlamıyorsam 12-15 km arası birşeydi.Hava güzel olduğunda ve de botunda 2 kişiden fazla değilsen rahat gidersin o mesafeyi. ya da koyun karşı kıyısından sırtı çeke çeke gidebilirsin mesela Bulunduğun bölge çok verimli aslında malum balık yarışması dahi o bölgede yapılıyor ama dediğim gibi ya tüyolar alıcaksın ya da güzel bir balık bulucu
Amacim kopez mandagoz tutmak degil. Hatta hic tutmasamda olur nefret ettigim bir balik turu. Buyuk boyda 1 balik bile tutsam bana kafi. Mercan falan tutarsam iyi olur. Motorum Tohatsu 9.8 iki zamanli da yeni aldim bu sen 4-5 saat yol yapti. Botun agirligi 55 kg botor 27 kg bende 55 kg yim toplam 137 KG agirlikla son gazda 30 km (Hizi Navionics deniz navigasyon programiyla olctum) yaptim az dalgali suda dalga arkamdan gelirken. Alacati yumru koyu icine. Navionics deniz bulucu ustunden baktim 9;5 km bir yer balik olan mersin koyunun girisi. Sakin havada gidilebilir. Moturumun yaptigi hiza gore cabukta gidilir. Sirti cekerek levrek aramakta iyi fikir. Alacatida genelde balik turnuvasinda 40-50 metre acik denizde tutarlar koca koca baliklari. Balik bulucu isi zor cunku motorun taksitleri avr birde iyi bir balik bulucu cok pahali