Merhaba arkadaşlar. Bu Allahın izniyle ikinci raporum olacak. Cumartesi günü arkadaşlarla pazar için sözleştik ve eğer hava müsade ederse hem özlediğimiz denizimize açılmak hemde nasibimiz ise balığımızı tutmak için tekneci Mustafa abimizi aradık her ne kadar "balon çok fazla ümitlenmeyin ama" desede biz şansımızı deneyelim dedik.Ben hemen bi koşu tavuk aldım ve resimdeki gibi güzelce hazırlığımı yaptım Pazar sabahı iskelede saat 5 te buluştuk. Amacımız sabah suyuna yetişmek ve öğlen sıcağını çekmeden avı sonlandırmaktı. Avlağımız aslında biraz uzak ama Mustafa abim oraya gitmeyelim orda balondan başka birşey alamayız dedi ve bizi daha yakın olan hemen Alanya kale burcuna çok yakın bir mesafeye götürdü.İşte meramız, Allaha şükürler olsun balonlara rağmen deniz anamız bizi mahcup etmedi nasibimizi yine aldık. Bunlarda bonuslar Her ne kadar zararlı bir balık olsada balon balığını yakalamakta ayrı bir zevk arkadaşlar. Kiloluk balığı çekmenin zevki ne ise balonda aynı. Oltayı eğmesi zorlaması yetiyor insana Birazda manzara, Saat 10 gibi avımızı sonlandırdık. Çok zevk aldık yanında balıkları temiz havası deniz kokusu vede güzel balıklar. Daha ne olsun, daha ne isterki balıksever
Tebrikler güzel bir havada güzel bir av geçirmişsiniz:thumb: Yanlız bu balon balıkları hiçmi yenmiyor yada birişe yaramıyor?
tebrikler zevkli bir av olduğu kesin zaten amaç balık avı ve o heyecanı yaşamak balon olmuş ne farkeder..
http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/45789-yasam-dalgictan-yardim-istedi/ Bu haberide okuyunuz Balona yardım eden Dalgıç (İçimden geçenler : agam de yaptın sen ) Şaka şaka sonuçta bu da bir balık her nekadar da illet bir balık olsada
5 saatlik av sonucuna göre az olmuş balık.Tabi ki balık avından alına zevktir önemli olan ama Alanya da tekneyle balığa çıkmak, hayalkırıklığı ile eşdeğer benim için. Ne zaman gitsem , ya küçücük balıklar, ya da balonlar. Bence Gazipaşa'da gitmek gerek tekne ile ava, birkaç kez denedim, pişman olmadım
Teşekkürler Can abi. Bu balon balıkları temmuza kadar malesef tehlikeli. Temmuzdan sonra zehiri yok diyorlar.Aslında lezzetli bir balık şahsen tattım. Yem olarak kullanmayı denedik daha önce, balık bir kere tadına bakıyor birdaha yeme dokunmuyor. İlk vuruşta aldın aldın alamadın o yemi değiştirmen lazım.
Hocam Raporlarını zevkle okudum. Aynen katılıyorum söylediklerine. Küçük balık çok geliyor sanırım 50 den fazla balık salmışımdır. Ama önemli olan 5 saatte olsa denizin havanın tadını çıkarmak. Arada büyük balıkta alabilirsek ne mutlu bize. Gazipaşa aklımızda ama bir türlü denk getiremedik. Eğer varsa tanıdığınız bildiğiniz tekneci yardımcı olursanız seviniriz.Şimdiden teşekkürler hocam
Sakın ha. Yok öyle bişey temmuza kadar tehlikeli sonra değil diye birşey yok. Yılın 12 ayı risk çok fazla, yemeye değmez. Erhan
Teşekkür ederim. İnşallah birgün gideriz ozan bu aralar balık çok çok az vede küçük. Gazipaşaya gitmek istiyoruz nasipse. Daha iyi avların olsun inşallah.